Viata in UK. Londra

AVOCAT ONLINE

avocat online Londra Din aceasta saptamana  Radiocatch22  London  va propune rubrica:  AVOCAT ONLINE.

 

Intrebarile publicului nostru vor fi adresate catre adresa de mail: [email protected] si isi vor gasi raspunsurile pe site-ul Radioului.

Vom raspunde tuturor celor care domiciliaza in Anglia si Tara Galilor, cu precizarea ca nu vom difuza si nu vom face publice date personale sau detalii care ar putea conduce la afectarea imaginii persoanei solicitante si nici informatii ce intra sub incidenta Legii de Protectie a Datelor din 1998 – Data Protection Act 1998.

Chiar de astazi, pentru orice problema juridica puteti gasi rezolvarea apeland la sfatul unui specialist. Domeniile acoperite de rubrica noastra sunt strans legate de dreptul penal, dreptul civil, dreptul familiei, legea imigratiei, relatiile locative dintre chirias si proprietar/agentii de inchiriere si legea muncii si securitatii sociale.

Saptamanal, in fiecare zi de miercuri, avocatul Gheorghe Virtopeanu, senior partner la Chambers of Gheorghe Virtopeanu, va alege un caz mai deosebit si va oferi o ora de consultanta juridica gratuita.

In randurile ce urmeaza, puteti gasi o scurta prezentare a colaboratorului nostru, av. Gheorghe Virtopeanu.

Licentiat in drept al Universitatii din Bucuresti din anul 2003 si absolvent al Universitatii Constantin Brancoveanu, Pitesti – Facultatea de Management & Marketing in Afaceri Economice – promotia 2005, Gheorghe Virtopeanu este membru al Baroului Valcea de la data de 1 Ianuarie 2004. Din luna Iunie 2005 este avocat definitiv in Baroul Valcea, iar din vara anului 2010 a dobandit competenta deplina pentru a pleda in fata celor mai inalte instante din Romania, respectiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala. Incepand cu luna Noiembrie 2010 este inregistrat la Baroul Angliei si Tarii Galilor ca avocat european si isi desfasoara activitatea profesionala in cadrul firmei Chambers of Gheorghe Virtopeanu, ce isi are sediul in Londra.

In ceea ce priveste experienta profesionala din Romania, practica domnului Gheorghe Virtopeanu este una variata, acoperind domenii ca dreptul penal, civil, comercial, familiei si succesiuni/mosteniri. In principal, acesta a dobandit o vasta experienta in dreptul penal si a aparat inculpati in numeroase cazuri penale, intre cele mai notabile fiind omor deosebit de grav,  trafic de droguri de mare risc, trafic de persoane, talharie, furt calificat. In Regatul Unit al Marii Britanii, avocatul Gheorghe Virtopeanu are competenta profesionala pentru Anglia si Tara Galilor, iar domeniile de specializare sunt oarecum similare cu cele din tara de origine.

 

 

Redactor Oana Grigore

21 comments

   1. angela

    sunt mama unui baietel,(cetatean britanic) si insarcinata in luna 5.vreau sa termin relatia cu tatal lui,cetatean englez, si vreau sa stiu ce drepturi am si daca am sansa de a beneficia de serviciile unui avocat gratis,in conditiile in care unicul meu venit financiar este child benefit.(am apelat la serviciile unui C.A.B dar nu mi s-a dat nici un raspuns sau indrumare) multumesc!

    1. radiocatch22 Post author

     Buna Anglea. La CAB vroiam sa te trimit si eu. Un avocat roman este la fel de costisitor ca si unul englez. Dar probabil esti casatorita in UK asa ca legile de aici se vor aplica. Du-te la tine in oras, ptr ca sigur tb sa fie ceva legat de abuzuri, femeie singur cu copii sau diferite organizatii. Si du-te si la primarie. Desi doar un avocat cred ca se poate implica. Dar intreaba si la institutiile astea. Dc e caz de abuz sigur te vor ajuta.
     http://www.womensaid.org.uk/

  1. petrugut

   Buna ziua..am cumparat o masina de la un autosalon si in drum spre casa la numai o ora dupa ce am plecat masina s a stricat..am vb cu proprietarul masinii,a trimis pe cineva sa o ia pe platforma si acum a zis sa platesc eu reparatiile care ar putea ajunge la 6000£..eu vreau banii inapoi si vreau sa stiu daca am vreo sansa in instanta..astept raspuns..multumesc

 1. irina

  buna ziua.in urma a multor batai suportate de catre mine,de la sot,dupa 14 ani,m-am hotarat sa plaec de acasa.nu mai suportam mojiciile,betiile si violenta verbala si fizica aplicate de catre sot.acum 3 ani am luat copii(2 fata si baiat) si am plecat la mama acasa.1 an de zile am suportat iar amenintariile lui ca vine si ne da foc si ne omoara,pe mine si mama.am mai luat o hotarare radicala si am plecat cu copii in ungaria(cu acte de la el,cu hotararea lui,de fapt pt el copii erau o povara ca si mamam mea,cu toate ca statea la distanta si aveam casa noastra).aici dupa 6 luni am inalnit o persoana care mi-a deschis ochii si mi-a zis ca sa dau in judecata sotul pentru intretinere copii.am venit l-am dat in judecata,am castigat in instanta pensia alimentara in valoare de 300+300= 600/luna.acuma el a facut recurs,motivand ca el nu intretine pe nimeni(,,II ESTE FRICA” CA MAMA MEA II IA SI II CHELTUIE, SI NU TRIMITE MIE IN UNGARIA),banii trebui sa-i ia mama ca nu o sa vin lunar eu acasa,facand-ui imputernicire totala la ambasada.
  INTREBAREA ESTE:
  poate sa anuleze pensia alimentara??

  a am uitat sa precizez ca inca nu am divortat de el pt ca prin notar nu vrea si prin tribunal ,nu am banii necesari sa suport un proces de divort,partaj,toate cu timpul si pas cu pas.nu mai suntem impreuna de 3 ani,in acesti 3 aninu am cerut nimic de la el,nu mi-a dat nimic,toate cheltuielile cu copii find alocatia si pensia mamei,acum in ungaria am servici,nu castig sa dau de pomana dar macar sunt linistita si imi cresc copii in linista.este greu,pt ca e alta limba,alta viata,alte cerinte, dar ne-am adaptat.
  recursul facut de catre sot,motivare:
  ”precizez faptul ca minorii au parasit tara,cu 2 ani in urma,impreuna cu parata,mama acestora,iar pensia la care sunt obligat sa o achit nu are cum sa fie folosita la intretinerea minorilor.ancheta psihologica s-a facut fara ca eu sa fiu prezent ,nu s-a precizat ca parata cu minorii sunt plecati in ungaria,pensia alimentara la care sunt obligat ,va fi intrebuintata de alte persoane.pentru acest lucru solicit admiterea recursului si respingerea cererii pt obligatia mea la pensia alimentara,deoarece minorii nu locuiesc la domniciliul unde s-a facut ancheta psihosociala,ci in ungaria cu mama acestora.”

  -minciuna(pot dovedii)nu am plecat in urma cu 2 ani cu copii ci in septembrie anul asta!el a dat declaratie la notar ca sa pot lua copii in ungaria in vara,nicidecum acum 2 ani(fara el nici nu puteam scoate copii din tara)
  -ii este frica ca alte persoane cheltuie banii lui(exact ce v-am spus mai sus adica de mama)mama are imputernicire de la mine la tot prin ambasada.
  -la ancheta nu a fost ca era teapan de beat,simplu,martor fiind politistul care l-a chemat.

 2. gabryel

  buna ma numesc gabriel morar si asi vrea sa stiu daca am o problema an anglia sau cum asi putea afala

  1. gabryel

   buna ma numesc gabryel morar si am facut ceva fapte an anglia am avut doua instante si nu mam prezentat cum asi putea sa aflu ce sa antamplat daca ma mai pot duce an anglia sau sa afulu ceva an legatura cu asata va multumesc

   1. radiocatch22 Post author

    Buna Gabriel, s-a mai raspuns la intrebarea asta. Poti afla doar intreband direct. Nimeni nu are acces la datele politiei sau a celor de la Imigrari. Intreaba direct la Home Office, daca ai restrictii ptr intrarea in UK. Cunosc un caz : o pers a incercat sa intre dupa 5 ani crezand ca s-a prescris cazul lui. A fost arestat pe aeroport Luton.

 3. Pingback: Avocat online

 4. Iulia

  Buna ziua,

  Am inchiriat impreuna cu o colega si sotul ei o casa pe o perioada de un an cu girant, colega a ramas fara loc de munca si a parasit casa.

  Intrebararile mele sunt: Sunt eu obiligata sa platesc toata casa?( contractul de inchiriere fiind semnat de mine de colega si de sotul ei pe o perioada de un an).

  Daca vreau sa parasesc casa exista vreo cale prin care sa anulez contracutul?

  Daca eu gasesc pe cineva care sa inchirieze in locul meu, poate fi contractul modificat asa incat eu sa pot pleca si sa inchiriez in alta parte?

  Sau stiti cumva alta solutie prin care sa anulez acest contract astfel inact sa ma pot muta intr-un oras mai mare in care mi-am gasit de lucru si nu pot face naveta. Inca o precizare : eu locuiesc cu copilul de 16 ani, schimba lucrul acesta in vreun fel situatia?

 5. Sergiu

  Buna ziua
  As dori daca se pote sa-mi dati un raspuns ptr urmatoarea situatie
  Sotia mea impreuna cu o colega de serviciu au inchiriat prin contract pe 6 luni un apartament cu 3 camere in care au locuiti ea si fiica noastra de 16 ani si colega cu sotul si un baietel de 5 ani dupa 3 luni colega vrea sa rezilieze cotractul ptr ca si-a pierdut Buna ziua
  As dori daca se pote sa-mi dati un raspuns ptr urmatoarea situatie
  Sotia mea impreuna cu o colega de serviciu au inchiriat prin contract pe 6 luni un apartament cu 3 camere in care au locuiti ea si fiica noastra de 16 ani si colega cu sotul si un baietel de 5 ani dupa 3 luni colega vrea sa rezilieze cotractul ptr ca si-a pierdut jobul si vrea sa se mute in alt oras mentionez ca un prieten de-al ei este garantor acesta a platit deposit taxe si garantii 2020 lire bani care i-au fost returnati in cel mai scurt timp de catre noi platind fiecare jumatate din suma[1010lire fiecare] Colega poate anula contractual?va plati penalizari landlordului numai ea sau si noi? daca sintem toti de accord toti sa reziliem contractual ce riscam sa platim ? garantorul se poate retrage?ce se va intimpla cu banii pe care i-am dat inapoi[garantia] daca colega paraseste locuinta fara sa stim si nu plateste partea ei din facturi ? daca ea pleaca spatiul devine cam scump ptr noi poate fi modificat contractual? Noi putem fi scosi afara daca ea nu respecta contractual?
  Multumesc mult sergiu scoret [email protected]
  jobul si vrea sa se mute in alt oras mentionez ca un prieten de-al ei este garantor acesta a platit deposit taxe si garantii 2020 lire bani care i-au fost returnati in cel mai scurt timp de catre noi platind fiecare jumatate din suma[1010lire fiecare] Colega poate anula contractual?va plati penalizari landlordului numai ea sau si noi? daca sintem toti de accord toti sa reziliem contractual ce riscam sa platim ? garantorul se poate retrage?ce se va intimpla cu banii pe care i-am dat inapoi[garantia] daca colega paraseste locuinta fara sa stim si nu plateste partea ei din facturi ? daca ea pleaca spatiul devine cam scump ptr noi poate fi modificat contractual? Noi putem fi scosi afara daca ea nu respecta contractual?
  Multumesc mult,
  Sergiu

 6. gornea angelin

  am onoarea,
  in noiembrie 2011 am fost pensionat medical. nici pana in ziua de azi nu am intrat in posesia deciziei de pensie,pe care trebuie sa o elibereze casa sectoriala de pensii a M.A.I am reusit sa vorbesc cu un lucrator de la aceasta casa de pensii,care mi-a comunicat faptul ca decizia mea de pensie a fost trimisa prin posta romana cu scrisoare recomandata si mi-a dat numarul recomandatei. am fost la oficiul postal din localitatea de domiciliu si impreuna cu diriginta oficiului am cautat acea recomandata. in nici un registru al oficiului postal nu figura nici o recomandata cu acel numar si nici o alta scrisoare venita de la casa sectoriala de pensii pe adresa mea sau pe numele meu. in acest caz partile implicate direct isi absolva vina,unii ca au trimis,ceilalti ca nu au primit,iar cel pagubit sunt eu,care fara aceasta decizie de pensie,pe care o astept de 1 an,nu ma pot angaja (am drept de munca jumatate de norma conform gradului 3 de invaliditate),dar mai ales nu ma pot interna si sa beneficiez de asistenta medicala gratuita,starea mea de sanatate necesitand asistenta medicala la intervale regulate de timp. va rog sa imi comunicati pe cine si cum pot actiona in judecata in acest caz,daca pot cere in instanta daune materiale ,astfel incat sa imi acopar pagubele privind salariul pe care nu am putut sa il obtin din cauza lipsei deciziei de pensie, cheltuielile medicale pe care a trebuit sa le suport din acelasi motiv si in ce cuantum ma pot incadra.
  cu deosebit respect,

 7. Pingback: AVOCAT ONLINE

 8. Pingback: AVOCAT ONLINE

 9. Pingback: AVOCAT ONLINE

 10. Pingback: AVOCAT ONLINE

Comments are closed.