Viata in UK. Londra

Avocat online

avocat onlineRadiocatch22 London a lansat rubrica de consultatie juridica Avocat online in parteneriat cu avocatul Gheorghe Virtopeanu, senior partner la Chambers of Gheorghe Virtopeanu.

Saptamanal va alege un caz mai deosebit si va oferi o ora de consultanta juridica gratuita.

Domeniile acoperite de rubrica noastra sunt strans legate de dreptul penal, dreptul civil, dreptul familiei, legea imigratiei, relatiile locative dintre chirias si proprietar/agentii de inchiriere si legea muncii si securitatii sociale.

Primele intrebari ale lunii decembrie ne-au fost adresate de d-na Mariana Carmen si d-nul Adrian. Cum cele doua mesaje au cuprinsul identic, mai putin semnatura, se pare ca putem adresa un singur raspuns sus-numitilor. Iata mesajele:

Vreau sa aplic pentru blue card si nu stiu exact ce pasi trebuie urmati si ce acte trebuie trimise. Sotul meu are yellow card si nino. Eu nu am nici nino. Va multumesc pentru ajutor. Mariana Carmen

Vreau sa aplic pentru blue card si nu stiu exact ce pasi trebuie urmati si ce acte trebuie trimise. Sotul meu are yellow card si nino. Eu nu am nici nino. Va multumesc pentru ajutor. Adrian

Stimata doamna/distins domn, va multumim pentru mesajele dvs. In primul rand, va trebui sa decideti in ce mod vreti sa aplicati, anume prin posta sau mergand personal, ca urmare a unei programari telefonice/online, la biroul UK Border Agency [UKBA] din Croydon. Aplicatia necesara obtinerii cardului albastru trebuie efectuata pe formularul BR1, ce poate fi descarcat de website-ul UKBA. Apoi este necesar sa anexati la acest formular cat mai multe dovezi cu putinta, incepand cu certificatul de casatorie, continuand cu actele dvs de identitate (pasapoarte/carti de identitate) si terminand cu toate documentele legate de statutul de self-employed al sotului (facturi, contracte de presatari servicii, scrisoare de la contabil, extrase de cont, etc), incluzand aici si yellow card-ul de care aminteati in mesajele trimise. Va dorim mult succes.

A doua situatie ne-a fost prezentata de domnul Alexandru Matei in felul urmator: „Aplicatia pentru Permanent Residence, EEA3, nu specifica nimic despre yellow card. Cere “worker registration card”. Din cate stiu eu, nu-i unul si acelasi lucru, nu? Multumesc anticipat, Matei Alexandru.”

Stimate domn, la ce sectiune din EEA3 va referiti? Daca discutati de Final Checklist, observatia noastra ar fi aceea ca prin Worker registration card and all worker registration certificate(s) se face referire si la yellow card. Multumim.

 

A treia speta ce ne-a fost trimisa spre lamurile de Paula sub urmatoarea forma: Buna, am si eu o intrebare. Eu am blue card (indefinite) din 2010 si lucrez de 2 ani la aceeasi companie. Sotul meu este self-employed (are NIN, taxe platite pentru anul trecut) din 2010, iar acum ar vrea sa aplice pentru blue card. Care ar fi cea mai buna varianta si care sunt demersurile care trebuie parcurse/documentele necesare pentru sanse cat mai bune de reusita. Mentionez ca am reusit sa facem programare la Croydon telefonic. As aprecia orice sfat util pentru aplicatia noastra. Va multumesc, Paula”

Stimata doamna, la ce anume va referiti cu „cea mai buna varianta”? E putin neclara aceasta intrebare. Variante diverse nu prea exista in afara celei alese de dvs, la fel si demersurile, sunt destul de limitate. Observam ca deja ati efectuat programarea pentru a va prezenta personal la UKBA, ati optat pentru varianta directa. Noi am fi recomandat varianta de a trimite actele prin posta. Asa cum este raspuns deja la un caz anterior, in plus de absolut toate actele privind statutul de self-employed al sotului, va trebui sa mai faceti dovada ca dvs ati lucrat legal, ca angajata, un termen minim de 12 luni consecutive, incluzand aici prezenta cardului albastru precum si a unei scrisori de la angajatorul la care dvs va desfasurati activitatea de doi ani.

 

Un caz mai aparte ne-a parvenit de la domnul Angelin Gornea si suna in felul urmator:

„Am onoarea. In noiembrie 2011 am fost pensionat medical. Nici pana in ziua de azi nu am intrat in posesia deciziei de pensie, pe care trebuie sa o elibereze casa sectoriala de pensii a M.A. Am reusit sa vorbesc cu un lucrator de la aceasta casa de pensii, care mi-a comunicat faptul ca decizia mea de pensie a fost trimisa prin posta romana cu scrisoare recomandata si mi-a dat numarul recomandatei. Am fost la oficiul postal din localitatea de domiciliu si impreuna cu diriginta oficiului am cautat acea recomandata. In nici un registru al oficiului postal nu figura nici o recomandata cu acel numar si nici o alta scrisoare venita de la casa sectoriala de pensii pe adresa mea sau pe numele meu. In acest caz partile implicate direct isi absolva vina, unii ca au trimis, ceilalti ca nu au primit, iar cel pagubit sunt eu, care fara aceasta decizie de pensie, pe care o astept de 1 an, nu ma pot angaja (am drept de munca jumatate de norma conform gradului 3 de invaliditate), dar mai ales nu ma pot interna si sa beneficiez de asistenta medicala gratuita, starea mea de sanatate necesitand asistenta medicala la intervale regulate de timp. Va rog sa imi comunicati pe cine si cum pot actiona in judecata in acest caz, daca pot cere in instanta daune materiale, astfel incat sa imi acopar pagubele privind salariul pe care nu am putut sa il obtin din cauza lipsei deciziei de pensie, cheltuielile medicale pe care a trebuit sa le suport din acelasi motiv si in ce cuantum ma pot incadra. Cu deosebit respect, Gornea Angelin”

Stimate domnule Angelin, sfatul nostru ar fi abordati lucrurile pas cu pas, insa in forma scrisa. Astfel, ar fi de dorit sa mergeti la casa sectoriala de pensii si sa solicitati sa vi se inmaneze o copie a deciziei de pensionare. Daca nu vi se inmaneaza o copie, puteti sesiza, in scris, directorul casei respective de pensii. Pasul urmator ar fi sa faceti o sesizare catre directorul oficiului postal de unde se pretinde a se fi trimis acea recomandata, acest lucru fiind relativ usor intrucat aveti un numar de recomandata. In felul acesta, obligati Posta Romana sa va furnizeze un raspuns in scris de care puteti uza ca proba impotriva casei sectoriale de pensii. In ceea ce priveste adresarea la instanta, va recomandam sa consultati un avocat specializat pe dreptul muncii si securitatii sociale [pensii] din raza domiciliului dvs.

 

O alta solicitare vine de la Anca, astfel: „Buna ziua! As fi interesata daca ma puteti ajuta cu ceva joburi. Am 30 de ani, am terminat facultatea de stiinte economice in tara si nu am gasit nimic de lucru. Mentionez ca as avea nevoie si de ajutor pentru acte, normal contra cost. Multumesc frumos, Anca.”

Draga Anca, cu parere de rau te anuntam ca nu aici trebuie sa va adresati pentru a obtine un loc de munca. De asemenea, puteti consulta arhiva juridica aflata pe site si in special facem trimitere la postarea din data de 14 Noiembrie 2012, speta nr. 2, unde sunt afisate trei website-uri specializate in materie de job-uri in UK, plus acesta:

http://www.cv-library.co.uk/

In legatura cu actele dvs de rezidenta, va rugam sa contactati Radio Catch22 London si sa solicitati datele de contact ale firmei noastre de avocatura.

Un ultim caz a fost trimis de Octavian si ne invedereaza: „As vrea sa ma casatoresc cu iubita mea aici in UK. Dar as vrea ca in urma casatoriei sa-i pot lua numele de familie si sa imi pot schimba pasaportul tot aici pe numele nou fara a ma duce in Romania, doar prin serviciul consular sau ambasada. As aprecia daca ati putea sa ma ajuti cu acesta informatie. Octavian”

Stimate domn, in ceea ce priveste casatoria dvs, o puteti incheia in Anglia, fie sub legea romana, fie sub cea engleza, este alegerea dvs. De asemenea, puteti lua numele de familie al iubitei dvs si aveti posibilitatea sa schimbati pasaportul la Consulatul Romaniei fara a fi nevoie sa va deplasati in tara, cu conditia ca actele dvs de identitate actuale sa nu fie expirate, sa detineti cel putin unul valid.

 

Raspunsurile la intrebarile venita pe adresa postului de radio email:

[email protected]

[email protected]

FACE BOOK

Gheorghe Virtopeanu

Registered European Lawyer
Head of Chambers

41 comments

 1. lenu

  buna ziua,as avea nevoie sa ma ajutati intr-o problema daca se poate..Am grija de o matusa care de fapt nu mai are nimic trecut pe ea..in urma cu 8 ani sa dat in intretinere la fratele ei,facand un contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager..fratele dansei a murit imediat dupa ce au terminat actele si de atunci,de vreo 7 ani o tin eu!Dansul are 1 baiat ce nu vrea nici sa auda de matusa-mea,dar casa si ce mai are dansa sant a lui daca el e urmasul,nu?Eu daca merg cu dansa la un notar poate desface acel contract si sa imi dea mie sau e nevie si de baiatul lu frate-so sa semneze cum ca renunta la casa?va rog ajutatima daca se poate cu un raspuns…nu prea le am eu cu explicatul dar sper sa intelegeti…ms

  1. radiocatch22 Post author

   Buna ziua, din pacate trebuie sa apelati la un notar sau avocat care practica in Romania. Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai multe informatii. Trebuie vazute actele.

 2. Anda

  Buna ziua,
  sotul meu lucreaza ca self-employed de 4 luni, de curand a obtinut NiNo. Cum trebuie sa procedez ca sa-mi iau si eu NiNo sau blue card, fiind sotia lui de aproape 3 ani, prin actele lui?
  Tin sa precizez ca nu lucrez, sunt house wife.
  Multumesc anticipat.
  Anda

  1. radiocatch22 Post author

   Buna Anda,
   Blue card se obtine ca dependent de sotul tau. dar ca tu sa aplici ptr blue card trebuie ca sotul tau sa aiba yellow card.
   ca sa-ti iei NINO faci pasii pe care i-a facut sotul tau, suni, te programezi, le duci actele pe care ei ti le cer, asta in cazul in care poti sa demostrezi ca lucrezi ca self employed sau esti studenta.
   ptr yellow card sau blue card trebuie sa completzi formularul BR1 CARE IL GASESTI PE SITE-UL hOME OFFIE
   descarca-l, complteaza-l, trimite actele in original cu special delivery sau suna la ei sa faci booking ptr interviu

   http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/bulgariaromania/formbr1.pdf

 3. Victor

  Buna ziua!

  Am trimis aplicatia EEA3 pentru rezidenta permanenta dar cred ca am facut o greseala. Pentru ca nu-mi amintesc exact zilele cand am iesit si m-am intors in UK in ultimii 5 ani, am atasat o hartie in care,printre altele, am scris asa: “Since December 2007 I was permanently full time employed in the UK and this didn’t allow me to be away of my duty for more than 6 weeks per year”. Problema este urmatoarea: Eu in perioada 2007-2008 am lucrat cu yellow card eliberat in baza faptului ca eram student full-time si asta imi dadea dreptul sa lucrez pana la 20 de ore pe saptamana; eu insa tocmai ce le-am declarat ca am lucrat full-time in perioada aia. Credeti ca asta o sa-mi afecteze rezultatul aplicatiei?
  Multumesc mult!

 4. andreea

  Buna ziua
  Prietenul meu are Student Card si vrea sa aplice ptr Blue Card.
  El a muncit la familia la care eu sunt au-pair dar nu are pay-slipuri,are totusi scrisoare de invitatie de la familie in care scrie ca are dreptul ca student sa lucreze 20 ore. Este de ajuns si ce forumular trebuie sa completam?
  Multumesc mult

  1. radiocatch22 Post author

   BR1 este formularul pe care trebuie sa aplice. El are yellow card? Trebuie sa demosntreze cu paylsip ca a muncit.
   dupa cum vad schimba tot timpul legislatia
   de fapt se schimba in toate domeniile
   cel mai bine este sa intrebi direct la ei.
   http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/
   http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/bulgaria-romania/
   http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/bulgaria-romania/work-permits/applying/
   http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/bulgariaromania/formbr1.pdf

 5. Victor

  Buna Ziua,

  Nelamurirea mea este urmatoare: vreu sa aplic pentru rezidenta permanenta; indeplinesc toate condiitiile, sunt aici de mai bine de 5 ani, am lucrat fara intrerupere si pot sa dovedesc asta. Vreau insa sa aplic si pentru sotia mea dar noi ne-am casatorit in 2010, deci ea n-a locuit permanent in UK decat pantru 3 ani. N-am inteles bine din formularul EEA3, este si ea indreptatita la rezidenta permanenta daca o includ in aplicatia mea sau nu? Si inca o dilema – nu mai am utility bills sau bank statments ca sa pot dovedi toate adresele la care am locuit. Adresele sunt specificate insa pe p60. Imi vor accepta asta, ce credeti?

  Va multumesc si urez o zi buna!

  1. radiocatch22 Post author

   Buna ziua.
   Nu accepta pt sotie, aplica doar pemntru tine.
   Billurile nu conteaza, daca ai dovada de adresa la adresa curenta, number insurance platit la Zi pe 5 ani poti sa aplici.
   Obtine intai pentru tine si dupa ptr sotie, este cel mai sigur.
   desigur pori intreba direct la ei pentru un raspuns 100% sigur

  1. radiocatch22 Post author

   Buna. Ca sa aplici ptr blue card tb sa indeplinesti niste conditii. Intai aplica ptr yellow card. Ca self employed sau employed. In fctie de statutul tau.

 6. Hodorog Sorin

  Buna ziua
  Am si eu o intrebare in ce conditii as putea schimba numele meu de familie?Daca se poate ce trebuie sa fac?

 7. Anca

  Multumesc frumos.
  Inseamna ca pot sa aplic din nou chiar daca am Purple Card? Asta nu inteleg. pentru ca eu nu vreau sa obtin niciun card…
  Iar la fotografii pe trimit si pe ale mele si pe ale lui?

  Daca aplic eu, ca sa fiu sigura ca am inteles, care parte din formular o completez pentru el: dependent sau sot/partener?

  daca ma puteti pune in legatura cu cineva care a trimis o aplicatie completata m-ar ajuta enorm.

  multumesc frumos,
  Anca

  1. radiocatch22 Post author

   pai tu trebuie sa aplici, ptr ca tu ai purple card. si el dependent de tine.
   dar asta doar dupa ce faci implinesti un an de zile.
   el nu poate aplica de unul singur ptr blue card ptr ca nu are nici un statut aici
   daca este self employed poate aplica dupa 5 ani de zile
   dc este student si are yellow card poate aplica dupa un an de zile
   dar el nu este in nici una dintre situatiile astea
   deci nu poate aplica decat in functie de tine
   documentatia se trimite ptr ambele parti
   ptr ca doar tu ai drept de munca aici
   dar trebuie sa demostrezi ca esti cu el in relatie de peste 2 ani de zile
   tu esti titulara si el este dependent de tine.. la sot/partener
   formularul tu il completezi, tu il semnezi, tu garantezi ptr partenerul tau
   si tu trebuie sa dai toate dovezile
   pe formularul BR1.. primul nume scris este al tau si el ca dependent
   ptr ca el depinde de tine.. nu tu de el
   formularul este f simplu de completat
   si trimite actele care sunt trecute pe formular
   http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/bulgariaromania/formbr1.pdf
   asta este linkul de unde poti descarca formularul si dupa cum vezi ai acolo adresa unde sa trimit plicul

 8. anca

  Buna ziua.

  am si eu nevoie de o recomandare din partea dumneavoastra.
  Lucrez in UK de 8 luni iar prietenul meu este aici cu mine. Eu detin Purple Card. As dori ca prietenul meu sa aplice pentru obtinerea Blue Card si am contactat UKBA care mi-au spus ca este posibil daca demonstram ca suntem impreuna de mai bine de 2 ani.
  Nu este nicio problema in a demonstra acest lucru, in schimb nu stiu ce trebuie sa completez in formularul BR1 (nu suntem sot/sotie, sau partneri civil) su nu exista nicio zona pentru tipul nostru de relatie. Cei de la UKBA mi-au spus ce formular sa completez, cum sa demonstrez dar nu imi dau seama ce sa completez din formular.

  ma poate ajuta cineva? aveti experienta cu astfel de cazuri?

  multumesc frumos,
  Anca

  1. radiocatch22 Post author

   Buna Anca,
   Aplici pe BR1 tu iar el ca dependent de tine. Acolo unde trebuie completate datele partenerului.
   Deci aplicatia este facuta de tine, numele tau.
   Iar ca documente cerute depui biluri, si dovezi care sa arate ca voi suntet un cuplu, chiar dc nu sunteti casatoriti. Cunosc cateva pers care au aplicat asa si si-au obtinut actele, dupa care chiar s-au casatorit.
   ai sa vezi pe formular ca ti se cer datele partenerului, sotului etc. Acolo completezi cu datele lui si la aplicatie atasezi pasaportul lui si celelate acte in original
   Toate actele sa fie trimise in original,trimite special delivery. Plecare si ptr intoarcere.
   Ca nu cumva sa le pierzi sau sa rataceasca.

 9. cristina

  Buna ziua,

  va rog sa imi sugerati ce anume trebuie sa specific intr-o plangere pentru calomnie/insulta.

  Multumesc anticipat

  1. radiocatch22 Post author

   Cu siguranta ce s-a intamplat.:locul, ora, numele martorilor, cum anume s-a intamplay. ESte bine sa aveti martori sau dovezi ca asa s-a intamplat (inregistari, email sau cum s-a intamplat insulta), ca nu cumva sa se intoarca impotriva dvs reclamatia.
   si evident sa o faceti cat mai repede cu putinta.
   cu cat aveti mai multe dovezi cu atat mai bine.

 10. grigore simona

  Buna!

  As vrea si eu sa stiu cum pot obtine blue card.Sunt casatorita in uk ,am 2 copii de 2 ani,am social.Sotul meu are 5 ani de self-employed(aprilie 2013 a facut 5ani)si yellow card.Va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac ca eu si sotul meu sa avem blue-crd.Va multumesc

  1. radiocatch22 Post author

   Buna Florina.
   pe site-ul de la ww.ukba.homeoffice.gov.uk exista un formular BR1 il descarci si-l completezi.
   Aplicantul o sa fie sotul tau . deci el este cel care face aplicatia. Tu si copii sunt dependenti.
   Completezi formularul cu atentie si sa nu uiti de copii, ptr ca si ei vor primi cardul albastru.
   Aveti nevoie de fotografii, toate documentele sa fie in original.
   vezi ca pe formular o sa ti se spuna ce acte ai nevoie
   Certificat de casatorie, poze tip pasaport, certificatle copiilor actele doveditoare ca este sotul self employed, yellow cardul si ce mai cer ei acolo
   facturi etc

   Trimiti toate actele originale, semnat formularul cu special delivery dus intors . ele ajung intr-o zi si ai garantia ca nu ti se pierd.
   Exista si varianta sa suni la ei si sa faci programare.
   poti face si programare online.. dar la fel se pare ca este f greu sa prinzi o programare, dar f greu ii prinzi telefoniceu personal am aplicat prin posta

   http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/bulgariaromania/formbr1.pdf
   asta este linkul de unde poti descarca formularul si dupa cum vezi ai acolo adresa unde sa trimit plicul
   si toate informatiile

   Succes!

 11. Ile

  Buna ziua

  As vrea sa va intreb despre parinti pe care i-as putea aduce in UK si am tot citit si cautat informatii clare dar imi trebuie consimtamantul unei persoane in domeniu.

  Sunt posesoare de Blue Card si sunt in full time employment de mai mult de 5 ani. In urma cu ceva ani stiam ca pot sa-mi aduc unul dintre parinti in UK care poate aplica pentru drept de munca numai ca dependent de mine, in acest caz necesitand dovezi de transfer de bani in Romania si etc, ceea ce nu puteam dovedi.

  Recent am citit urmatorul paragraf pe site-ul UKBA

  If you are a Bulgarian or Romanian family member of a Bulgarian or Romanian national who has awork authorisation document and is legally working in the UK (unless that document was issued in accordance with an application as an authorised family member), you are exempt from work authorisation .

  Citind si alte note informative emise de UKBA am gasit ceva asemanator. OK, informatia este scrisa negru pe alb, deci sa ma apuc sa completez BR1 in numele tatalui meu. Nu am gasit nici o optiune in BR1care sa mi ofere posibilitatea sa se faca clar ca tatal meu aplica pentru obtinerea unui Blue Card, nu drept de munca pentru ca dreptul il are automat ca urmare a faptului ca eu am Blue Card.

  As ramane profund recunoscataore daca mi-ati putea oferi mai multe clarificari asupra acestui lucru. Vreau sa aplic pentru un Blue Card pentru tatal meu pe baza faptului ca eu posed un Blue Card, ci nu in baza faptuluui ca tatal meu e dependent de mine.

  Va multumesc anticipat si ma bucur ca am gasit acesta sectiune.

  1. radiocatch22 Post author

   Buna Ile
   blue card inseamna ca devi rezident britanic cu toate drepturile aici.
   Nu te obliga nimeni sa muncesti aici, sa inteleg ca tu vrei doar ca parintele tau sa devina rezident britanic.
   Dar pentru cei care vor sa munceasca au nevoie de work permit. Acesta se poate obtine ca student, poti sa iti faci firma sau sa devii self employed.
   Daca tu ai deja blue card este bine, formularul este neschimbat asa ca trebuie sa aplici in conditiile care sunt acum.
   Iar ei iti vor da raspunsul: vor aproba cererea sau nu.
   Cineva trebuie sa garanteze, tatal tau este dependent de tine.
   Altfel toata lumea poate veni si depune aplicatii. Este o forma de protectie a statului.
   Sfatul meu, completeaza BR1, trimite documentele in original. Nu ai nevoie de avocati sau altceva.
   Ei nu fac decat ceea ce poti face si tu.
   Home Office iti va trimite o scrisoare in ambele cazuri. daca este respins dosarul tau iti vor spune si de ce. Infunctei de motivul invocat vezi ce poti face.
   Dar dependenta.. nu are cum sa dispara.
   IN SUA, prietena mea maritata cu cetatean american, a devenit cetatean dupa 5 ani. Desi aveau copii,afaceri si tot.
   Parintii tai si acum pot beneficia de ingrijire medicala si multe altele. Doar de pensie nu.

 12. Andra

  Buna ziua,
  Doua persoane au divortat acum 6 luni si au un copil major, 26 ani. Unul din parinti vrea sa se foloseasca de faptul ca a ajutat copilul dpdv financiar in aceste luni, pentru a-i servi la partaj. Vrea sa demonstreze acest lucru cu niste extracte de cont ale copilul (castiguri cu sume mici de bani), dovezi ale chiriei care depasea castigurile copilului, si o foaie scrisa si semnata ca parintele a dat copilului x suma de bani in aceste luni (nelegalizata). Doresc sa stiu, daca dpdv legal, acest parinte se poate folosi de aceste lucrui la partaj, pt ca parintii inca n-au facut partajul.
  Multumesc anticipat!

 13. marian

  nou in UK,London si nou student aici.As dori info despre actele ce se pot obtine,in cazul acesta.Multumesc anticipat.

  1. radiocatch22 Post author

   daca esti student, atunci aplica BR1, ia scrisoare de la scoala, completeaza formularul si trimite-l prin posta la Home Office. si iti vei lua yellow cardul care iti da dreptul la munca ptr 4 orepe zi. dupa care aplici ptr NINO insurance number. intre timp iti poti cauta si de munca pentru ca vei primii actele. dupa un an poti aplica ptr blue card

 14. rus

  buna ziua,spunetzi-mi ashtept un raspun la intrebarea de mai sus, dar, ash vrea sa cunosc cit de mai urgent daca ar fi posibil de rezolvat ceva, caci ash vrea sa plec din tzara. mersi mult

 15. rus

  Stimate Dle Gheorghe Virtopeanu

  As avea nevoie de sfatul Dvs. pentru următoarea situație. În anul 2008 am fost condamnat de autoritățile Marii Britanie pentru trecerea ilegală a frontierei de stat cu acte false. La acel moment mă aflam în Irlanda și am dorit sa trec frontiera de stat a Marii Britanii, ceea ce am făcut, doar cu acte false. Odată ce m-au retinut am fost condamnat la 3 luni de privare de libertate, după ispășirea pedepsei am fost deportat în Republica Moldova, deoarece eram cetățean al Republicii Moldova. Actualmente, sunt cetățean al României și doresc sa plec în Marea Britanie. De aceea as dori sa știu care ar fi procedura legală pentru a ajunge în Marea Britanie fără să întâmpin careva dificultăți de ordin legal.
  Va mulțumesc anticipat și aștept mult răspunsul Dvs.!

 16. maroi

  buna ziua, sunt roman si urmez sa ma casatoresc cu cetateanca din r.moldova poate calatori cu mine in anglia?

  1. radiocatch22 Post author

   buna ziua, o sa va raspunda dl avocat Virtopeanu la aceasta intrebare. Cand urmeaza sa fie facuta calatoria. Din cate stiu, dar nu sunt sigura, este posibil ca ea sa aiba nevoie de viza.

 17. Jijie

  stie cineva cum pot face o imputernicire (din UK) pe un membru al familiei (din Ro) ca sa imi scoata dosarul de la facultate (din Ro) ?
  Voi ati avut de dovedit “previous studies” cu traducere NARIC ?
  toate astea pt “student finance fervices” care nu inteleg nivelul de invatamant postliceal si universitar pe care le-am urmat …

 18. solo

  pentru domnu avocat o intrebare.Pot obtine consultanta in vederea deschideri unui LTD in Uk ca cetatean al comunitati europene

 19. octav

  In 2007, am avut ordin de deportare din UK, dupa o sentinta de 32de luni..drept urmare am fost trimis in Romania. As dori sa,stiu cat si cum as putea Alfa daca restictia este inca valida pe numele meu ,si daca da ..cum as putea sa aplez impotriva acestia de a putea reveni in UK.multumesc.

 20. octav

  Buna! Numele meu este octav,si locuiesc la londra de mai bine de 10 ani. As o intrebare daca ma puteti ajuta in acest sens, as ramane profund indatorat. As Dori sa ma casatoresc cu prietena mea aici in londra print serviciul de consulate, Dar in urma casatoriei sa pot Lua numele sotiei..pot sa,imi preschimb actele aici fara a,fi nevoit sa ma,duc in Tara?! Asta insamnand pasaportul?!.

  1. radiocatch22 Post author

   buna ziua
   raspunsul este acesta
   Stimate domn, in ceea ce priveste casatoria dvs, o puteti incheia in Anglia, fie sub legea romana, fie sub cea engleza, este alegerea dvs. De asemenea, puteti lua numele de familie al iubitei dvs si aveti posibilitatea sa schimbati pasaportul la Consulatul Romaniei fara a fi nevoie sa va deplasati in tara, cu conditia ca actele dvs de identitate actuale sa nu fie expirate, sa detineti cel putin unul valid.

Comments are closed.