Viata in UK. Londra

Avocat online

avocat onlineSaptamana trecuta am lansat  rubrica  de consultatie juridica Avocat online in parteneriat cu  avocatul Gheorghe Virtopeanu, senior partner la Chambers of Gheorghe Virtopeanu.

Saptamanal va alege un caz mai deosebit si va oferi o ora de consultanta juridica gratuita.

Domeniile acoperite de rubrica noastra sunt strans legate de dreptul penal, dreptul civil, dreptul familiei, legea imigratiei, relatiile locative dintre chirias si proprietar/agentii de inchiriere si legea muncii si securitatii sociale.

 

Intrebari

Ce se intampla in cazul in care am facut un credit aici, de 10 mii de lire, pe 5 ani, dar nu mai am bani s.a platesc. George
Buna ziua. am primit acum o saptamana la birou sapte amenzi. Sunt anuntat ca toate sunt de acum un an de zile. Este prima oara cand le primesc. M-am uitat si am vazut care este se spune ca am parcat. Am fost acolo, dar va precizez ca nu scria nimic cum ca ar fi fost parcarea interzisa. Ce pot face acum. Nu vreau sa pltesc aproape 1000 de lire. |Multimesc. Alin

Raspunsuri:

Prima intrebare a fost primita de la George si suna in felul urmator: Ce se intampla in cazul in care am facut un credit aici, de 10 mii de lire, pe 5 ani, dar nu mai am bani sa platesc?

Stimate domnule George, problema prezentata de dvs este una complexa, cu multe implicatii. In orice caz va regasiti, privind imposibilitatea de rambursare a creditului (incapacitate de plata temporara sau definitiva), va trebui sa contactati in primul rand societatea finantatoare si sa le expuneti situatia, urmand ca impreuna sa gasiti o solutie pentru a iesi din impas.

Pe de alta parte, va trebui sa analizati foarte bine contractul de credit, intrucat acolo sunt inserate clauze privind acest gen de situatii precum si penalitatile/comisioanele la care va expuneti in caz de neplata. Mai mult, in acelasi timp cu analiza contractului, v-as ruga sa aveti in vedere urmatoarele legi, esentiale in UK si aplicabile in speta, respectiv: Consumer Credit Act 1974, Consumer Credit Act 2006, Insolvency Act 1986, sectiunea aplicabila persoanelor fizice si Insolvency Rules 1986.

Daca s-a ivit o incapacitate temporara de plata (de exemplu ati ramas fara job, motive medicale temporare, etc.), finantatorul dvs are posibilitatea, in baza unor argumente temeinice, sa va diminueze valoarea ratelor lunare pentru o anumita perioada de timp stabilita de comun acord, sa va mareasca perioada de rambursare a creditului sau chiar sa va scuteasca de la plata ratelor lunare in cazul in care creditul dvs in valoare de £10,000 a fost asigurat. In acesta din urma situatie, plata ratelor este preluata de societatea de asigurare. Daca beneficiati de o astfel de asigurare, va rog sa verificati de asemenea si contractul incheiat cu asiguratorul pentru a observa daca sunteti eligibil pentru preluarea ratelor si excluderile impuse firma de asigurare in contractul incheiat.

In cazul in care incapacitatea de plata este definitiva, banca/societatea de finantare poate sa porneasca procedura pentru a va declara falit, caz in care o sa aveti de suferit, pentru o perioada de timp, de obicei 1 an, mai multe interdictii cu caracter financiar. In plus, daca aveti bunuri, acestea pot fi urmarite silit, contractul de credit fiind direct executoriu.

Al doilea caz ce ni s-a facut cunoscut in aceasta saptamana este cel al lui Alin si este legat un anumit numar de amenzi, fara a se preciza natura acestora, insa din cele povestite de dumnealui, tragem concluzia ca este vorba despre amenzi pentru parcari neregulamentare.

Sustine domnul Alin ca a primit un numar de sapte amenzi, toate vechi de un an de zile, fiindu-i comunicate recent, la locul de munca si nu la domiciliu. De asemenea, mai precizeaza domnul Alin ca a verificat personal locul de parcare care este mentionat in procesele verbale, unde se pretinde ca a parcat neregulamentar, insa nu a observat niciun indicator rutier care sa-i interzica parcarea.

In primul rand stimate domn, este putin probabil sa se fi emis un numar atat de mare de amenzi si dvs sa nu aveti habar. De obicei, in UK amenzile se lipesc pe parbrizul vehiculului in cauza.

In al doilea rand, un vehicul nu poate fi inmatriculat in UK daca nu este oferita la inmatriculare adresa proprietarului, indiferent daca acesta este persoana fizica sau juridica (firma).

Cum dvs nu ne-ati precizat daca este autovehicul de companie sau proprietate privata, ne este greu sa ghicim cui apartine masina respectiva. Dupa cum ati descris dv situatia, respectiv ca amenzile v-au fost comunicate la birou, concluzionam ca vehiculul apartine companiei unde lucrati, caz in care firma este responsabila pentru plata amenzilor.
Daca autovehiculul este proprietate personala, ne este foarte greu sa credem ca amenzile au fost comunicate la locul de munca.

Intr-adevar, cazul dvs este unul atipic si aceasta situatie necesita lamuriri suplimentare fara de care nu putem sa va avizam mai departe. Va rugam sa ne contactati pe linie privata pentru a discuta detaliat aceasta situatie. Va multumim pentru intelegere.

 

Gheorghe Virtopeanu

Registered European Lawyer
Head of Chambers

asteptam intrebaril dvs pe adresa de email [email protected]

sau [email protected]

sau le puteti lasa pe site la rubrica Avocat online

pe pagina de face book

 

15 comments

 1. Daniela

  Buna ziua am si o intrebare.Am interdictie pentru a intra in UK vreau sa stiu daca din ianuarie 2014 se poate in tra in UK fara nici o problema sau trebuie sa aplica pentru a ridica interdictia.Va multumesc

  1. radiocatch22 Post author

   Buna ziua, depinde evident care este motivul interdictiei. Au mai fost cazuri in care pers care au avut interdictie si au fost ferm convinsi ca s-a ridicat interdictia. Fiind retinuti in aeroport ulterior. Informatia asta, ca sa o ai 100% corecta tb sa o obtii doar de la Home Office. Doar ei iti vor da negru pe alb raspunsul Da sau NU.
   http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/

 2. Pingback: Avocat online

 3. Pingback: AVOCAT ONLINE

 4. Pingback: Avocat online

 5. Pingback: AVOCAT ONLINE

 6. Pingback: AVOCAT ONLINE

 7. Pingback: AVOCAT ONLINE

 8. Nelu

  Buna ziua, am fost oprit ieri in trafic… am permis de conducere romanesc, sunt aici de 1,1 ani si mi sa spus ca nu mai am dreptul de a conduce in anglia, pentru ca nu am schimbat permisul in maxim 12 luni si ca trebuie sa dau examen aici pentru a obtine un permis de conducere britanic !

 9. monica

  buna ziua as avea si eu nevoie de un ajutor
  am o masina care i-am facut asigurare pe adressa unde stam asta a fost acu un an jumate,de 6 luni am inschimbat adresa la asigurare pe o alta adresa in afara londrei…ca se ne fie mai ieftin adresa apartine unui coleg a sotului…si am trimis si certificatul masinai la DVLA ca sa inschimb…
  intre timp am fost oprita de pol si m-au gasit cum ca nu am asig si V5 pe aceeasi tresa eu ma-m speriat si am recunoscut ce am facut…mi-au luat masina si acuma nu pot sa mi-o scot pt ca nu am certificatul masini…si daca nu merg pana in data de 11 oct o pierd…
  dupa ce mi-a fost luata masina am fost contactata de catre asigurare cum ca ei au fost contactati de pol si maiau intrebat dc am zic ca ma-m mutat…si mi-au cerut sa le trimit prof de adrese perimisele de conducere si ce conectie am cu adresa din afara londrei..
  sunt tare speriata ce mi se poate intampla pt ca nu am avut niciodata probleme cu politiA si chesti de genu…
  Mai este un alt lucru cand am fost oprita de pol eram cu un bebelus in spate si nu aveam pt ea scaun de masina…pt asta ma trimite in trbunal
  Va rog tare mult daca stiti ceva informati sfaturi bune sa imi rasp

 10. Nicu

  Sunt in Londra cu familia mea un copil si sotia.Stau intr-o casa unde am contract.
  Impartim contractul in 2 cu o alta persoana care nu face parte din familie, dar impreuna am inchiriat casa.
  Intre timp a venit unchiu lui nevasta mea si sta aici din martie 2012
  Celalalt baiat care e pe contractul de casa vrea sa il dea afarasi din cate stiu nu are dreptul
  adevarat?
  intrebare este daca poate legal sa-l dea afara din casa pe unchiul sotiei mele.
  Multumesc

 11. M.D

  Am 29 de ani, sunt in Londra de 1 an si 4 luni , lucrez ca self employed si am diferite lucrari in londra zugraveli interioare finisaje de lux.
  Acum 2 luni am fost contactat de un cetatean irlandez precum ca vrea sa isi renoveze cofee shopul ,i am zis conditille in leg cu plata si a fost deacord , am inceput munca si a fost multumit de prestatia mea zicandu-mi ca mai are si un prieten de al lui job ptr mine , luand de la lucrarea aceasta 4000 de lire .
  Am terminat si casa acestuia si a venit plata ,,acesta ma platit cu un cec fara acoperire ,dupa o saptamana am fost sa imi scot banii de la banca si banca mi a oferit over draft in loc de banii care trebuia sa ii primesc de la pers aceea .dupa cateva saptamani primesc de la banca plic precum daca nu platesc datoria care o am ma taxeaza cu 8 llire pe zi si asa am de dat inapoi 500 de lire plus imprumutu
  Am fost la pers respectiva unde am lucrat sa imi dea banii dar ma minte de cateva luni ,am apelat si la politie de cateva ori dar nu poate sa ma ajute cu nimic ,nu e treaba lor e treaba juritica .
  Am ajuns sa fiu dat afara din casa ca nu mai pot sa imi platesc chiria si nici bani de avocat nu am momentan .
  Va rog frumos sa ma ajutati cu ceva sunt disperat .
  Va multumesc .

Comments are closed.