Viata in UK. Londra

Kew Gardens un colt de Rai pe pamant

kew gardensKew Gardens – un colt de Rai pe pamant

Chiar daca octombrie a debutat cu frig si ploaie, destinatia turistica pe care v-o recomand pentru sfarsitul de saptamana viitor este unica. Gradina Botanica Kew Gardens este in orice zi a anului o alegere pe care nu o veti regreta.

Kew Gardens – prima gradina botanica din lume, o minunata destinatie de o zi in afara Londrei.

Puteti petrece aici o zi intreaga si tot nu este de ajuns. In gradina se afla si cateva restaurante, pentru a completa o zi perfecta in natura.

In 2009, Gradina a implint 250 de ani de existenta. In 2003 i-a fost acordat titlul de “World Heritage Site” de catre UNESCO.
Noi am stat in gradina aproximativ jumatate de zi, credeti-ma ca nu a fost suficient. Gradina botanica este deschisa zilnic incepand cu ora 9.30.
La intrare veti primi brosuri in care sunt scrise atractiile si recomandarile pentru perioada respectiva – care sunt plantele in floare etc. Un bilet costa pentru un adult 16 lire. Pentru copiii de sub 17 ani intrarea este gratuita.
Exista si un trenulet care face turul gradinii si care costa 4 lire. Biletul se plateste la sofer. El iti da o bratara de hartie pe care ti-o pui la mana.
Cand ai patruns in Kew Gradens ai senzatia ca esti intr-o alta lume.
“The Palm House”, “The Evolution House”, “The Temperate House”, “Princess Of Wales Conservatory” sunt doar cateva dintre incredibilele serele din interiorul gradinii botanice.
Plantele dinauntrul serelor sunt impartite pe zona geografica din care provin. Veti gasi plante din Africa, Asia, America, Australaia si Pacific, Europa. De fapt, de pe inreg continental.
In spatele The Palm House se afla Gradina de trandafiri.
In Waterlily House veti vedea plante de apa, nuferi si alte plante plutitoare.
The Temperate House este cea mai mare sera de la Kew. Ea gazduieste cea mai inalta planta de sera din lume – Palmierul de vin Chilian (Jubaea chilensis). El a fost masurat utima data in anul 1985 Atunci avea 17.6 metri. Acest palmier a crescut dintr-o samanta adusa din Chile si plantata la Kew Gardens in anul 1839.

Treetop Walkway este o constructie destul de noua, deschisa publicului in 2008. Dupa ce urci 118 trepte, faci o tura roata pe un pod de fier si cobori pe unde ai urcat. De la acea intaltime poti vedea gradina botanica in ansamblu. Credeti-ma, este o priveliste incredibila.
Kew Gradens, este din punctual meu de vedere, un loc unde trebuie sa ajungi cat mai curand. Un loc unde vei uita de aglomeratia orasului, un loc unde te vei relaxa si vei putea admira natura.
Cum sa ajungeti aici:
http://www.kew.org/visit-kew-gardens/visit-information/how-to-find-us/index.htm

 

mai multe fotografii gasiti aici

 

redactor Oana Grigore

fotografii Maddie Ancuta

mai multe despre Londra aici

 

 

 

 

 

 

1 comment

  1. Pingback: Vizitand Londra: trecut si prezent

Comments are closed.