Romani in lume

FC ROMANIA fotbal romanesc in Londra

A fost o mare placere pentru mine sa o aud pe Ramona vorbind despre o echipa romaneasca de fotbal care evolueaza in Londra. Asa ca mi-am dorit sa-i cunosc pe initiatorii acestui proiect si sa-i felicit pentru munca depusa. Nu este usor sa pleci de la zero doar ca sa-ti urmezi un vis. Visul asta poate fi al meu, al tau sau al oricaruia dintre noi. Este minunat cand descoperi oameni minunati. Unul dintre oamenii extraordinari pe care i-am cunoscut in Londra, sunt convinsa ca este unul dintre foarte multi romani minunati de aici, sper ca in timp si cu rabdare sa-i descoperim impreuna si sa ne mandrim cu ei de tot ce fac aici.

www.radiocatch22.comNumele lui este Ionut Vintila, 34 ani din Targoviste-Dambovita Romania, casatorit, are o fetita.

FC Romania s-a fondat in 2006 !Ideea a fost a unor cunostinte, la modul sa facem o echipa de fotbal, dar au abandonat inainte de a incepe proiectul FC Romania!

Am reusit sa gasesc jucatorii, sa ne inscriem intr-o liga de duminica din banii proprii si sa participam in competitie pe care am castigat-o din primul an!Pe parcusul acelui an, m-am documentat ce inseamna fotbalul englezesc si am realizat ca de fapt noi cheltuim banii in competia de duminica doar pentru pasiunea de a juca fotbal, fara a avea dreptul de a promova, pentru ca ligiile de duminica nu fac parte din sistemul piramidal al fotbalului englezesc, sunt ligi private!

Am reusit sa inregistrez FC Romania in regiunea Essex competitie aflata sub tutela federatiei engleze de fotbal! S-au reusit rezultate notabile cea ce ne-a permis ca in prezent sa participam in Premier Division al ligii Middlesex County Football League, liga ce se afla in step 7, level 11! Va fac cunoscut ca in fotbalul englezesc exista 23 de divizii, iar urmatoare treapta piramidala daca reusim sa promovam este liga semiprofesionista!

 Sincer, la inceput recunosc ca a fost o ”nebunie” de a mea sa ma implic, dar cu cat timpul trecea, prin dorinta de a realiza ceva pentru ceea ce inseamna comunitatea romaneasca in UK, acest proiect FC Romania a prins contur prin disciplina si sacrificiu iar aici ma refer la TOTI cei care au sustinut financiar in trecut mentinerea acestei echipe in competitie, la acei jucatori care direct de la slujbe au venit direct la meciurile echipei, pentru ca va reamintesc, meciurile echipei in ultimii 4 ani au fost sambata , iar prin acest interviu tin sa le multumesc!,

Eu am venit in UK in 2005, fara sa gandesc vreo secunda ca as putea sa fiu managerul vreunei echipe de fotbal cu origini romanesti! Cum am selectat jucatorii??, cei care si-au manifestat dorinta de a juca pentru FC Romania, dupa anunturile date in ziarele si site-urile romanesti din Londra si s-au incadrat conditiilor cerute de echipa au ramas in grupul nostru indiferent de nationalitate ptr ca din echipa FC Romania au facut parte jucatori din Slovacia, Spania, Portugalia, Turcia, Bulgaria , dar din diferite motive din lotul actual mai fac parte doar doi bulgari ,unul dintre ei de 4 ani!

Motivatia acestui proiect?!, cei care au jucat si joc la aceasta echipa o fac din pasiune si speranta ca intr-o zi FC Romania sa-si atinga obiectivul propus, acela de a participa in Cupa Angliei!

Sincer mi-as dori sa pot face multe lucruri in domeniul pentru comunitate, dar implica multe: timp, bani, personal specializat.

Deocamdata proiectul FC Romania este prioritar, pentru ca suntem la un pas de obistivul propus acela de a juca intr-o liga semiprofesionista si in Cupa Angliei!

Totul s-ar fi putut narui daca alaturi de noi n-ar fi venit cei 2 sponsori Lyca mobile si Conarg carora tin sa le multumesc, iar prin rezultatele noastre imi doresc sa nu-i dezamagesc si de ce nu, sa atragem cat mai multi sponsori!

Echipa are și pagină de website (www.fcromania.com), unde iubitorii de fotbal și viitorii susținători se pot informa despre echipă: clasament, noutati, rezultate.

Mi-aș dori câți mai mulți români din UK să știe de noi, pentru că reprezentăm această comunitate, dovadă și numele! Români au fost la meciurile noastre, ne-am simțit mândri când se auzea din tribune: România, România și le mulțumim pentru susținere!

Radio catch22 Londra va doreste mult succes in continuare. Felicitarii baieti! suntem mandrii de voi.

 

 

Interviu realizat de Ramona Achim

 

2 comments

  1. Pingback: Olympia H.C. -handbal romanesc Londra

  2. Daniel

    Salut…numele meu este Daniel si sunt roman, de 3 ani in anglia si de 3 luni la londra!
    Pe scurt, cum as putea sa fac parte si eu din echipa FC Romania, unde va pot gasii si daca este posibil sa vin la o miscare cu voi?
    In trecut am jucat fotbal 8 ani, iar cel mai sus am jucat in Divizia C in romania.M-am lsat de fotbal in momentul cand am venit in anglia si de atunci joc doar ocazional cu prietenii.
    07873121396- chiar imi doresc sa vin si eu la ”miscare”.

Comments are closed.