Rolul vitaminei B8- biotina ;Despre importanta fructelor in alimentatie ; Categorii de fructe ;Cura pentru dezintoxicarea fluidelor organismului ;Sucurile de fructe,legume si frunze – preparare si uz terapeutic.
Vitamina B8 mai este numita in tratatele medicale si biotina sau vitamina H sau coenzima R, ea se prezinta sub forma unui produs cristalizat, hidrosolubil si stabil la caldura ; este solubila in baze diluate si putin solubila in alcool. Este sensibila la oxigen si la razele ultraviolete.
Trebuie retinut faptul ca albusul de ou contine avidina, o proteina care se leaga de biotina si scade astfel asimilarea acesteia. Stocarea biotinei se face in ficat,in muschi si in rinichi,iar eliminarea acesteia se realizeaza prin urina si fecale.Ea poate fi sintetizata si de bacteriile intestinale.
Dozele zilnice recomandate de vitamina B8 sunt : la copii 70 ug, la adolescenti 100 ug , la femei insarcinate sau care alapteaza 200-300 ug iar la adulti 180 ug.
Biotina are un rol cheie in metabolismul glucidelor, al lipidelor si al proteinelor,precum si in metabolismul energetic celular. Totodata ea intervine in procesele necesare intretinerii celulelor nervoase,celulelor ficatului, celulelor rinichilor, ale inimii si ale firului de par. Participa la sinteza acidului ascorbic (vitamina C). Intervine in formarea globulelor rosii si limfocitelor. Este antiacida,hipolipemianta,hipoglicemianta si trofic al pielii (alaturi de vitaminele A,B2,B6 si PP).
Vitamina B8 este indicata in : afectiuni carentiale, chirurgicale, dermato- venerice, digestive, geriatrice, hematologice, metabolice, musculare, neurologice, oftalmologice, ORL, oste-articulare, pediatrice, psihiatrice, boli infectioase, intoxicatii si agenti de mediu,modificari biochimice si electrolitice ale sangelui.
Carenta de botina determina: anorexie, caderea parului, convulsii, depresii, mialgii,glosita,greata,hipotonie,inflamatii ale pielii,oboseala,paloare,tulburari de echilibru,tulburariale gustului,deficiente in metabolismul lipidic,aciditate exagerata a sangelui.
Datorita ignorantei sau lipsei resurselor financiare,fructele inca nu isi au locul cuvenit in alimentatia noastra. Ele sunt consumate ca desert,ceea ce le face greu digerabile.Fructele zemoase si acide trebuie sa fie consumate inainte de masa,si daca este posibil,in afara meselor,sau sa constituie ele insele o masa.
Distingem mai multe categorii de fructe:
-fructe acide : lamai,portocale,grape-fruit;
-fructe semiacide: mere,prune ;
-fructe dulci : smochine,piersici,pepeni ;
-fructe care contin amodon : banane,castane ;
-fructe uscate : stafide,curmale;
-fructe oleaginoase: migdale,alune,nuci.
Toate fructele zemoase sunt purificatoare pentru organism,iar fructele dulci si cele oleaginoase au calitatea de hranitor,nutritive pentru organism. Cand culegem fructe coapte natural si le consumam,avem o sursa benefica de elemente care vitalizeaza organismul : fier,calciu,sodiu,sulf,siliciu,iod,arsenic, care constituie remedii valoroase pentru multe boli. Este preferabil sa consumam fructele acide dimineata,separat de orice alt aliment,pentru a evita fermentatia.
Sucurile de legume si fructe vor crea la inceput un anumit deranj,dar care se va normaliza in timp. Este firesc sa apara o astfel de reactie de purificare si nu trebuie sa ne speriem. Este bine ca sucurile sa fie preparate integral,cu tot cu fibra ce insoteste lichidul in structura acelui fruct sau leguma.Cantitatea de suc care se poate bea este in functie de fiecare om,fara a simti ca exageram. In general o jumatate de litru de suc este minimum pentru a avea efecte perceptibile; in cure de revitalizare,reintinerire,detoxifiere se pot bea unul pana la patru litri sau chiar mai mult. Cu cat cantitatea de suc este mai mare,cu atat rezultatele vor aparea mai rapid.Cantitatile de suc se pot prepara cu masina de presat si zdrobit. Manual nu se pot extrage toate elementele vitale din legume.Extragerea prin centrifugare este numai partiala in ceea ce priveste vitaminele.Cea mai eficienta metoda este cea prin presare : teasc,presa hidraulica. Apa organica din legume si fructe este foarte valoroasa,ea avand dimensiune moleculara foarte adecvata penetrarii membranelor celulare.
Sucurile de fructe si legume trebuiesc consumate pe stomacul gol.In general este bine sa se evite combinarea sucurilor de legume cu cele de fructe,cu exceptia sucului de morcov cu cel de mar,care se pot combina cu alte sucuri. Daca dupa o perioada de tratament apare o coloratie galbena sau bruna a pielii,ea indica o evacuare de bila reziduala si alte substante daunatoare in cantitati mai mari decat pot elimina organele cu aceasta functie. Dupa un timp coloratia dispare.Aparatura folosita la prepararea sucurilor trebuie foarte bine igienizata ca si vasele de pastrare.Sucurile preparate se vor consuma in maxim 12 ore.
O metoda de purificare (detoxifiere) rapida in cazul adultilor este urmatoarea :
-dimineata la sculare se bea un pahar mare de apa cu o lingurita de sulfat de sodiu (sare amara). Scopul este de a atrage in intestin toate substantele toxice si reziduurile si de a le elimina prin scaun.Deseurile sunt duse de limfa in intestin ,de unde,prin scaun,se elimina uneori pana la 4 l.
-pentru a preveni deshidratarea corpului se vor bea 2 l de sucuri de fructe citrice proaspat preparate: grape-fruit,lamai sau portocale,diluate cu apa.Primul pahar se va bea la o jumatate de ora dupa luarea solutiei saline; se continua cu cate un pahar la 30 de minute,baut cu inghitituri mici.
-nu se mananca nimic toata ziua . Spre seara,daca vi se face foame , mancati cateva portocale,grape-fruit sau putina telina.Aceasta operatie de dezintoxicare se repeta trei zile la rand.Ea face sa se elimine circa 12 l de limfa acida,care se va reface cu ajutorul sucului alcalin,ajutand la regenerarea organismului.Din a patra zi incepeti sa mancati legume si fructe ,astfel:
-dimineata se va manca o ratie din 3-4 fructe de sezon,taiate felii sau rase,indulcite cu miere si presarate cu 8 lingurite de nuci sau migdale rase marunt,apoi dupa 2 ore veti bea suc proaspat de legume sau fructe.
-pranzul va consta din fructe si 0.5 l suc proaspat de legume sau fructe.
-masa de seara – o salata de legume.
Dupa aceasta cura va veti simti putin slabiti dar nu trebuie sa va alarmati.In scurt timp veti fi din complet transformati si plini de vitalitate.
Sucul de morcovi este cea mai buna hrana vegetala pe care o poate primi corpul.Este sursa cea mai bogata de vitamina A; contine cantitati mari de vitaminele D2,C,E,F,D. Stimuleaza pofta de mancare si ajuta digestia.Mentine structura puternica a dintilor.Mamele care alapteaza trebuie sa bea mult suc de morcov in ultimele luni de sarcina – reduce riscul infectiei puerperale si a lipsei de calciu atat la mama cat si la sugar. Este solvent al formatiunilor ulceroase si canceroase,antiinfectios,este bun pentru ochi,nas,gat,sinusuri si organele respiratorii in general.Ajuta intestinele si ficatul.Glandele endocrine au nevoie de morcov- se afirma ca ajuta la cazurile de sterilitate.
Sucul de sfecla rosie este unul din cele mai pretioase pentru refacerea globulelor rosii ale sangelui.In special femeilor li se recomanda sa consume sucuri de sfecla cu morcovi,in cure de minim 0.5 l zilnic.Sfecla are un raport optim al calciului cu sodiul.El curata ficatul,rinichii,calile biliare,activand limfa.
Sucul de patrunjel este unul din cele mai tari si nu trebuie luat in cantitati mari deodata ci in amestec cu morcov,telina,laptuca sau spanac. Mentine functia normala a suprarenalei si tiroidei,ajuta la pastrarea sanatatii vaselor de sange , mai ales a capilarelor.Este un aliment excelent si pentru caile genito-urinare,de mare ajutor in cazul pietrelor la rinichi si la fiere,eficace in boli oculare,regleaza si vindeca tulburarile menstruale,inlaturand durerea.
Sucul de lamaie ajuta la eliminarea pietrelor de la vezica biliara in cateva saptamani.Curata acidul uric din organism,produs de consumul de carne.
Sucul de ridiche ajuta la refacerea mucoaselor.Elimina mucusul desprins din tesuturi.
Sucul de telina intareste sistemul nervos dar si functia sexuala masculina.Este pretios pentru sange,datorita continutului mare de Fe si Mg.
Sucul de varza este activ in ulcere duodenale,avand rol in curatarea tubului digestiv.
Sucul de hrean dizolva mucozitatile din sinusuri – ajuta la vindecarea sinuzitei cronice.
Sucul de castravete este cunoscut ca un foarte bun diuretic.Ajuta la cresterea parului,este foarte util in reumatism,regleaza tensiunea arteriala,afectiuni stomatologice,prevenirea caderii parului si craparii unghiilor.
Sucul de usturoi purifica rapid organismul,stimuleaza apetitul si sucurile gastrice,mareste peristaltismul si diureza,disperseaza mucozitatile din cavitatile sinusurilor, din bronhii si plamani.Elimina toxinele din corp prin pori si scade tensiunea arteriala.Combate parazitii intestinali,scade depunerile de colesterol de pe peretii vaselor de sange,inbunatateste imunitatea si tonifica corpul.
Sucul de lucerna este indicat in boli ale vaselor de sange si ale inimii,tulburari respiratorii,infectiile sinusurilor si plamanilor,ca si ale bronhiilor.
Seva de urzici tinere este vitalizanta,regeneranta,constituie un stimulent al secretiilor digestive.
Sucul de sparanghel este folosit in tulburari renale si reglarea glandelor endocrine.Ajuta la dizolvarea cristalelor de oxalati in nefrite.
Sucul de laptuca poate ajuta in mare masura la cresterea parului.Reface celulele nervoase si tesuturile.
Sucul de papadie este un tonic pretios.Ajuta la restabilirea alcalinitatii organismului.Este folositor in prevenirea fragilitatii osoase,danturii si plamanilor.Util celor care muncesc mult cat si in afectiuni hepatice.
Sucul de andive este hranitor pentru nervii optici,pentru sistemul muscular.Este de ajutor in astm si guturai cat si pentru secretia biliara.
Sucul de spanac curata si regenereaza tractul digestiv.
Sucul de gulie regenereaza sangele,activeaza schimburile de oxigen in tesuturi , fiind indicat in anemie,hipotensiune,oboseala.Ajuta la dizolvarea fibrinei , deci intervine in coagulare si este util in cazurile de hemoroizi.
Cu intelepciune deci sa folosim aceste minuni ale Creatiei pentru a ne mentine starea de forta,de curatenie si integritatea corpului fizic si a mintii.
editor si relizator emisiune
Nicusor Plosnita.
In aceasta seara la ora 18.00 Londra, 20.00 Romania emisiunea “Arta de a trai sanatos!”
Winamp: http://premiumca3.listen2myradio.com/tunein.php/tmadelen/playlist.pls
Windows Media Player: http://premiumca3.listen2myradio.com/tunein.php/tmadelen/playlist.asx
Real Player: http://premiumca3.listen2myradio.com/tunein.php/tmadelen/playlist.ram
QuickTime: http://premiumca3.listen2myradio.com/tunein.php/tmadelen/playlist.qtl
Pingback: Rolul vitaminelor F,K,M,N,P ; Stil de viata sanatos; Suplimentul saptamanii – Flavin 7.
Pingback: Rolul vitaminei E; Digestia – perspective fiziologice si psihologice; Suplimentul saptamanii – Argintul Coloidal.
Pingback: Vitamina B9- acidul folic. Margarina si unt. Faina alba-aliment incomplet
Ok .. astept sa ne etalati din experientele dvs. , nu v-am adus nici un fel de ” acuza ” , a fost o sugestie , o rugaminte D-le Camil , nu intentionez sa ” sifonez ” pe nimeni , departe de mine acest gand , nu ma caracterizeaza .
Doresc o exprimare libera si naturala din partea fiecarui om , in acest mod vom fi in normalitate , insusi noi !
D-le Camil , vin in intampinarea dvs. cu urmatoarea rugaminte si sugestie :
Va rog insistent in comentariile dvs. , sa abordati cuvintele dvs. naturale , sa fiti original si sa nu copiati nimic …
Sa comunicam cu propriile noastre cuvinte , sa fim sinceri si naturali , doar asa vom obtine acele rezultate amintite de catre mine in commentariul meu anterior !
Multumesc anticipat pentru intelegere !
Imi pare rau ca cele comentate de mine nu par a fi din “natura interpretarii gandurilor mele” si exprimate prin natura specifica limbajului meu.
Singura definitie pe care am copiat-o este cea referitoare la continenta, in rest din memoria experientelor si acumularilor informatiilor din “putinele” lecturi din viata am incercat s-abordez tema pusa in discutie.
Multe teorii filozofice, sofisme si invataminte mi le-am insusit, sunt in perfect acord cu ele, unele le-am experimentat, dar exprimarea de fata n-aduce niciun fel de citat in afara de cel mentionat.
Oricum nici nu stiu de ce trebuie sa ma scuz atat..
Buna dimineata!
Ce intareste spiritul fiintei umane?
As spune in cateva cuvinte, credinta si suferinta. “Ceea ce nu te omoara, te-ntareste”.
Continenta
De data asta as apela la definitia din dictionar si-anume: CONTINÉNȚĂ s. v. abstinență, chibzuială, chibzuință, chibzuire, cumințenie, cumpăt, cumpătare, înfrânare, înțelepciune, judecată, măsură, minte, moderație, rațiune, reținere, socoteală, socotință, tact;
As spune ca a te abtine de la ceva este un exercitiu mental-spiritual ca si meditatia de exemplu.
Mentalul omului este comparat in anumite teorii cu “o maimutica” care se-agata de fiecare crenguta si se joaca si sare din copac in copac. Pt a stavili acest “comportament”
al mentalului de-a se agata de orice sclipeste de orice este material este nevoie de disciplina, deci trebuie exercitiul disciplinizarii. Poftele umane, dorintele unele nestavilite, lacomiile, gandurile negative si in general o atitudine netoleranta ca si egoismul exagerat infraneaza evolutia spiritului.
Desi ceea ce ne este dat ducem pana la capat, uneori avem sansa sa evoluam spiritual.
Deci continenta este un exercitiu care merita abordat.
As mai zice ca exercitiul continentei uneori sau poate de cele mai multe ori este facut inconstient, fortat de imprejurarile in care ne-am nascut si dezvoltat.
In societatile existente oamenii se abtin de la multe unele chiar vitale vietii datorita conditiilor precare de trai.
Continenta sexuala, mai modern este abordata de destui oameni care pun alte preocupari cotidiene inaintea celei sexuale.
Continenta sexuala tine si are legatura mare cu varsta la care se afla entitatea respectiva. Oamenii in varsta care si-au pierdut libidoul sau au un libidou scazut sunt continenti din pdv sexual.
Experienta continentei in general tine si are legatura cu religia si cultura unui popor. Fanatismul religios, sectant cuprinde aspecte atat de continenta cat si abuz.
Continenta adevarata din p meu dv este abordarea constienta a unei atitudini fata de lucrurile materiale in favoarea celor spirituale care vin in sprijinul celorlalti semeni.
Interesanta este viata lui Budda, care a ales sa practice continenta totala pana cand aflat in stare avansata de slabiciune si epuizare fizica, a fost salvat de catre o “tarancuta” care-si pastea caprele in apropiere. Budda a reusit astfel sa-nteleaga ca-n viata lucrurile nu trebuie duse niciodata la extreme ci mai important este sa le mentii in echilibru.
Pe curand!
PUTEREA CUVINTELOR … ( COMUNICAREA )
Cuvantul este puterea prin care noi creem sau distrugem . Cuvantul este darul care vine direct de la Dumnezeu fiecaruia , depinde de fiecare om in parte , puterea de a capta si transmite mai departe acest har !
” Un intelept , nu spune niciodata tot ce gandeste , dar , gandeste tot timpul ce spune ”
PUTEREA IUBIRII …
Iubeste profund , dar nu atrage gelozia si posesivitatea intr-o relatie .
Iubirea spirituala este sacra si neconditionata !
CONTINENTA SEXUALA , SEDUCTIA TRUPULUI …
Un subiect fragil , interesant , un rol important pentru sanatate , astept comentarii , exemple din partea persoanelor care au cunostinte despre simbolul continentei sexuale sau practicarea ei !
Iata cateva exemple despre hrana spirituala , astept comentariile si sugestiile dvs. , impreuna sa le comentam , sa le dezvoltam si de ce nu … sa ne impartasim experientele !
puterea cuvintelor, folosesc adesea termenul asta in care cred.
cuvintele au efect devastator asupra unui om daca sunt folosite cu intentia de a distruge
sau pot ridica un om, da speranta incredere, putere, fericire daca sunt folosite pozitiv.
Domnule Nicusor …
Va adresez cu mult respect si admiratie multumirile mele speciale , pentru generozitatea si eficienta de care dati dovada , va astept cu mare drag si interes pe dvs. si alti doritori de cunoastere , impreuna este posibil sa parcurgem etape de conversatii in conditii minunate , splendide , cu posibilitati multiple de mai multa cunoastere , cu siguranta vom obtine rezultate maxime , eventualele schimburi de experiente , de opinii , pot fi captivante si ajutatoare !
Astept sa reveniti !!!
Sunt incantat sa vad ca oamenii discuta cu atata eleganta si respect si vreau sa ne dam mainile pentru a descoperi adevarul ,din opinii chiar foarte diferite!
D-le Camil , regret ca ma adresez in continuare asa , in ciuda permisiunii dvs. eu inca nu-mi permit , doresc sa va adresez cateva intrebari simple .
Considerati ca sunteti dezvoltat spiritual ? Daca raspunsul este da … Divulgati ” hrana dvs. spirituala ”
Din punctul dvs. de vedere , o viata spirituala sanatoasa , undeva la un nivel ridicat , ne este benefica noua si celor care ne inconjoara ?
Aveti incredere in sinele dvs. ?
Suficient , astept raspunsurile si eventualele dvs. intrebari , sugestii , etc. !
Buna seara,
Intrebarile puse pot avea raspuns partial din partea mea.
Gradul de dezvoltare spirituala proprie nu cred ca-l pot aprecia eu, insa ceea ce pot sa spun este ca ma straduiesc sa “ma hranesc spiritual” in perceptia pe care o am despre “hrana spirituala”, imi doresc s-ajung la acea intelepciune si spiritualitate macar un sfert din cea a Sfantului Augustin.
Sunt cateva trepte pe care cred ca le-am parcurs dar sincer inca nu stiu pe care treapta ma aflu si mai cred ca sunt in plin proces de dumirire.
Care sunt aceste trepte?
1, informatia, a sti, despre ceva;
2. cunoasterea, intelegerea. Adica folosirea informatiei pt a cunoaste;
3. aplicatia. Punerea in aplicare a cunostintelor, respectiv experimentul
Fac o paranteza si spun ca aici cred eu ca ma situez.
4. Obtinerea de rezultate in urma experientelor;
5. dobandirea succesului rezultatelor, rezultatele nu sunt suficiente pt a fi validata o experienta;
6. dobandirea intelepciunii in urma succesului, fara de care succesul nu-si atinge scopul;
7. armonizare sau integrare cu divinitatea, care este ultima treapta fara de care niciun intelept nu este de folos..
Am nostalgii si perceptia neajungerii timpului in multe privinte(ma refer acum la hrana spirituala).
Conmsider si am omis sa mentionez, ca hrana spirituala, traditiile, obiceiurile, graiul.
Cat de mare este incarcatura spirituala, cand recitam “Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai..”
Doamna Anca realizatoarea acestui site, aducea in discutie poezia(Minulescu), da poezia este hrana spirituala, ca si proza dealtfel.
Povestile, basmele sunt ingrediente spirituale.
Cantecul, cat de mare este incarcatura spirituala ascultand-o pe Maria Tanase ca sa dau numai un exemplu.
Deci cititul, cantatul, pastrarea traditiilor sunt cai pt a ne mentine “sanatosi” spiritual.
Meditatia, bucuria de-a impartasi dar si bucuria de-a iubi, nu ma refer la iubirea patimasa fizica, bucuria de-a imbratisa si mirosi iarba, copacii, inseamna pt mine hrana spirituala..
O viata spirituala cu un nivel inalt este benefica oricarui individ sau fiinta care intra in “lobul de unda” a celui care emite spiritualitate. Este ca rezonanta unui diapazon. Diapazonul vibreaza datorita unui stimul, vibratia acestuia se poate simti pe o anumita lungime de unda. Tot ce este in aceasta “plaja” va simti vibratia diapazonului. Asta ca sa exemplific oarecum.
Da, am incredere in sinele meu, in sensul ca ma cunosc, imi stiu valentele, iar experientele din viata imi sunt de mare ajutor.
Ce intareste spiritul fiintei umane? Intreb la randul meu, considerand ca spiritul trebuie intarit,incercat supus unor experiente pt a depasi un anumit stadiu sau nivel.
Noapte buna si la o noua reauzire!
Spiritualitatea … ?
Orice fiinta umana este alcatuita dintr-o entitatea materiala ( trupul ) si imateriala sau spirituala ( sufletul )
Hrana spirituala … ?
Contine multiple elemente : Rugaciunea catre D-zeu este oxigenul sufletului , sentimentele nobile ( de iubire , tandrete etc. )sunt cateva , conditia de baza pentru o dezvoltare spirituala armoniosa incorporata cu aceste elemente este : Sa fie conduse de o minte sanatoasa ” impecabila ” !!!
Pentru evitarea unui monolog sau transformarea mea intr-un orator , astept opinii , dezoltarea temelor de discutie , cu asigurarea urmatoare :
Ma consider o persoana deschisa , sincera , matura si doleanta mea este …
Toate conversatiile sa fie deschise , intr-o maniera eleganta , in limita adevarului !
La finalul conversatiilor , voi face din ele o analiza ampla , atenta , un rezumat .
Voi transcrie totul intr-un articol si-l voi publica in folosul oamenilor , unde … ?
Locatia o voi dezvalui pe parcurs , voi initia invitatii pentru lecturarea articolului , acum prioritar este derularea discutiilor .
Va astept cu mult interes !
In opinia mea spiritualitatea este capacitatea fiintei umane de-a se manifesta in credinta, stiinte si arte(cele 7)
Spiritul omului este elementul cel mai evoluat al gandirii, iar sufletul diferit de spirit este esenta eterica a fiintei umane este insasi cheia functionarii fiintei.
Hrana spirituala consta in tot ceea ce omul isi poate isusi din creatia perceputa la nivelul limitelor sale si-aici ma refer atat la natura in toate formele ei de manifestare, care ne-ncojoara cat si la creatiile semenilor nostrii.
Pe curand!
Buna dimineata!
Asa cum mentionam si ieri, in timpul zilei pt ca sunt la “munca”, accesul meu la internet nu este continuu, deci imi voi cere scuze pt intarzierea oricarui comentariu.
In opinia mea, Dumnezeu, nedual, reprezinta Constiinta inteligentei Universului(Universurilor) in deplinatate manfiestarii materiale si spirituale.
Desigur, este o tema f delicata si nu eu sunt cel mai in masura in a da o definitie, deaceea am si precizat ca este un punct de vedere.
De-aici pornind as mai indrazni sa lansez cateva intrebari pe care desigur le putem dezvolta.
Ce este spiritualitatea si ce-nseamna hrana spirituala?
Multumesc, voi reveni
O zi plina si fructuoasa tuturor..!
PS
Pt o comunicare mai lejera v-as ruga sa-mi spuneti simplu Kmill, numele meu este de fapt Camil, deci oricare, este ok..
Multumesc..
Stimate domn ” kmill ” …
Dumnezeu … este creatorul pamantului , simbolizeaza tot ce este viu .
Dumnezeu … ne poate darui lumina din suflet , intelepciunea , puterea de a iubi , puterea de ierta , doar prin El , este posibil sa ne apropiem de tot ce inseamna divin si curat !
Pe scurt , am raspuns intrebarii dvs. , un raspuns natural !
Voi dezvolta acest subiect si celelalte propuse de mine in adancime , sunteti ” invitatul meu ” aici , in intampinarea dvs. voi veni cu propunerea de noi locatii , unde vom avea posibilitatea sa fructificam subiectele .
START conversatiilor , vor fi interesante , captivante , elevate !
Pana atunci …
HAVE A GOOD DAY SIR ” KMILL “
Draga Ioana …
Prin actiunile tale simt o bucurie imensa , motivez , de ce ?
Esti un model ” viu ” in primul rand pentru adulti si mai ales pentru copii , adultii de maine .
La varsta ta , esti pe un fagas excelent de bun , gandirea ta privind sanatatea corporala si spiritualitatea , este extrem de bogata .
Esti abila , inteligenta si foarte receptiva , denoti putere , ambitie si multa vointa .
Continua in acest ritm , cu siguranta la maturitate vei ajunge pe culmi inalte , vei ajunge la performante incredibil de mari .
Din partea mea nota 10 cu plus si doar FELICITARI !!!
Buna seara, in legatura cu emisiunea de aseara, doresc sa va spun ca mi-a placut foarte mult ,a fost foarte educativa cel putin pentru mine,eu de mica incerc sa mananc cat mai sanatos bine inteles ca cu ajutorul mamei mele.Vreau sa-i multumesc domnului nicu pentru sfaturile date,pentru intelepciunea dumnealui si pentru placerea de a vorbi,se vede ca-i place ce face si pentru asta îi apreciez foarte mult.
Sper ca in continuare sa urmaresc cu mare placere viitoarele editii ,cat despre siritualitate eu cel putin am multe de invatat de acum in colo.
cand gasesc un pic de timp ma “reped” sa intru pe net..
Desi n-as disocia dieta alimentara de hrana spirituala pt un inceput putem discuta si separat.
De ce spun hrana spirituala? pt ca din p meu dv omul(fiinta umana) a fost creata cu trei mari functii:1. reproducere, nutritie si hrana spirituala.
Pt a da un impuls discutiei si subiectului propus as avea rugamintea sa-l definiti pe Dumnezeu.
Ce este Dumnezeu..?
Voi raspunde si eu la aceasta intrebare, desigur in felul meu fara a consulta vreun dictionar. Mai apoi putem dezvolta si alte subiecte legate de relatia noastra cu divinitatea. Consider ca vorbind despre spiritualitate nu putem exclude divinitatea.
deacord, este inctant subiectul insa va voi ruga s-aveti rabdare cu comentariile din partea-mi, pt ca accesul meu pr net este deocamdata restrans, mai pe seara adica dupa ora 7pmora Londrei voi fi mai liber..
Multumesc pentru sustinere , astept si acceptul domnului !
Va propun , sa lasam putin deoparte dieta alimentara si sa abordam alte subiecte ajutatoare sanatatii noastre .
De exemplu alti factori care ne pot ajuta la imbunatatirea sanatatii noastre , sa vorbim despre starile noastre spirituale , despre practicarea continentei sexuale s.a m.d. , ce spuneti … acceptati aceasta ” provocare ” stimate domn ???
eu sunt de acord cu provocarea ta Cristina:) si sper ca si Kmill sa o accepte
Cu acelasi respect , revin cu urmatoarele mentiuni :
Recomandarea mea a fost una generala , pentru toti consumatorii , nu ma refeream doar la o categorie de oameni , de exemplu la romanii stabiliti in afara granitelor tarii noastre .
Diferenta dintre romanii ramasi acasa si cei stabiliti in strainatate , este urmatoarea :
In Romania , avem acces la pietele de legume si fructe , de unde , avem sansa sa ne procuram si bucuram de produsele BIO !
Este adevarat faptul ca si Romania este invadata de tot felul de produse importate din diverse tari , dar , avem o alta optiune sigura PIETELE AGROALIMENTARE , este posibila evitarea achizitionarii fructelor si legume exportate , existente in supermarket !
Va multumesc …
well,well, pot fi deacord cu notiunea de produse bio, adica cele din gradina si aduse pe piata de micii fermieri, care intradevar au alt gust si desigur alt aspect, insa pe dealta parte dintr-o mai veche experienta, am aflat ca semintele din care micii fermieri cultiva si cresc legume sunt de import(!), desigur nu toate, care sunt preferate uneori datorita gradului de rezistenta la anumiti daunatori.
In sezon desigur pietele agroalimentare abunda de produse autohtone, in afara sezonului insa lipsesc.
Piata “agroalimentara” ca s-o numesc asa exista si-aici in Londra si n-as zice ca nu-s produse bio, desigur nu am controlat structura acestora, dar sunt produse aduse din America Latina, Asia, Orient, Europa permanent pe astfel de piata indiferent de sezon.
Calitatea lor sunt convins este una buna. Cine este obisnuit sa gateasca divers are de unde alege.
Cum am mai spus mai devreme, legumele, fructele, animalele,oamenii au anumite caracteristici specifice mediului in care traiesc, adica clima influenteaza f mult aspectul si gustul unui produs.
As mai aminti ca aici comunitatile de arabi, evrei si datorita religiei dar si culturii lor comercializeaza si manufactureaza produse kosher sau halal, produse care sunt convins ca sunt supuse unui control atent pt consum. Piata este deschisa oricui indiferent de rasa, culoare, religie, sex etc..
Produsele romanesti sunt si ele pe piata londoneza de ex asa cum sunt si cele bulgaresti, poloneze, cehe, rusesti, etc, vreau sa subliniez ca pretul este destul de mare si nu intotdeauna calitatea reprezinta.
De ex, branza de oaie romaneasca este mai scumpa decat cea bulgareasca si poate chiar decat fetta greceasca. Pe eticheta unde sunt specificate ingredientele nu difera cu nimic de celalalte, standardele sunt aceleasi.
Desigur ca branza ca sa iau numai un exemplu de orice tip care se gaseste pe piata agroalimentara este diferita ca gust sau ar trebui sa fie, dar cine imi garanteaza ca nu este plina de apa sau alte ingrediente interzise asa cum a fost un recent scandal referitor la lactatele masluite.
Painea la fel, cine imi garanteaza ca painea romaneasca este mai sanatoasa decat cea de-aici mai ales ca presa a relatat despre colorantii si conservantii introdusi in paine.
Ar mai fi multe exemple de dat, nu mi-am propus insa asta. De fiecare data cand ajung in Romania si ajung cam de cel putin 2x/an consum produse atat de pe piata agroalimentara cat si din supermarketuri. De multe ori sunt dezamagit de cum arata, pierd mult timp sa aleg ceva care arata bine si are gust corespunzator. Ma refer atat la fructe, legume cat si produse animale.
In alta ordine de idei as spune ca pietele din Romania nu sunt controlate temeinic si nu se da importanta cuvenita consumatorului pt un consum corect sanatos, este comert pur si simplu, daca stii ce sa cumperi, stii ce vrei pt tine este ok, daca nu, de-a valma..
Si eu va multumesc pt provocarea de-a comenta
Fructele si legumele importate cat si cele autohtone pot fi suspectate ca sunt modificate genetic sau tratate cu pesticide, chimicale, etc.
In Londra si desigur alte tari occidentale de ex sunt importate legume si fructe din Europa, Asia, Africa, Orient..
In Romania majoritatea fructelor si legumelor sunt importate din Turcia..
In concluzie, unde ne orientam sa consumam si ce sa consumam?
Metabolismul fiecaruia este diferit si poarta amprente genetice foarte clare.
Poti avea o dieta sanatoasa dar sa parasesti viata din motive care nu tin de dieta si mod de viata..
Daca fiecare individ poate depasi, isi poate lungi durata vietii prin modul personal de-a-si pastra esential conditia vietii sanatoase, la randul lor rudele apropiate vor mosteni genetic rezistenta la diferiti factori toxici, dar nu este obligatoriu..
“Every man’s life is a fairy tale written by God’s finger, Booker T. Washington [February 9, 07 ]”
Laptele, sursa de hrana si de controverse
Nu exista aliment care sa nu starneasca controverse aprinse. Ne-am oprit astazi la lapte, insa nu efectul imediat ii face pe oamenii de stiinta sa se aplece asupra acestui aliment ci posibilitatea sumbra de a face osteoporoza. Unii zic ca daca bem in fiecare zi o cana de lapte, evitam boala. Exista insa voci care sustin exact contrariul – chiar consumul de lactate ar genera cumplita boala! Departe de a elucida acum problema, in asteptarea verdictului lumii medicale, mentionam cateva probleme lansate de nutritionisti cu privire la consumul de lapte.
Referindu-se la lactate, pe baza unor studii de caz, taberele sunt impartite. Unii oamenii de stiinta sustin ca lactatele aduc proteine de calitate in alimentatie si reprezinta o sursa importanta de calciu, vitamina D, B2 si B12. Altii cred ca, din contra, omul nu are nevoie de lapte si branzeturi si ca lipsa consumului acestui aliment nu ar genera osteoporoza. Sunt insa voci care afirma ca produsele lactate pasteurizate in general pot provoca pana si osteoporoza sau aparitia cariilor. Cu alte cuvinte, omenirea a uitat cat de benefica a fost aceasta procedura de sterilizare a laptelui si acum potentiala vina este indreptata asupra ei.
Laptele neprocesat e solutia?
Tot stiintific s-a dat un verdict favorabil in ceea ce priveste consumarea laptelui nefiert, daca vorbim de o sursa sigura sau fierberea laptelui la 62 grade C, jumatate de ora sau 15 minute la 72 grade C. Pe de alta parte, laptele direct de la vaca, bivolita sau capra, neprocesat mecanic si nefiert, este considerat de anumiti oameni de stiinta ca un sprijin al dezvoltarii anticorpilor naturali.
Categoric, numai in conditiile in care acesta a fost muls si manevrat conform normelor de igiena, iar animalul vaccinat si controlat. Bacteriile din laptele crud ar detoxifia organismul. In plus, el calmeaza si ajuta persoanele subnutrite. De asemenea, unele persoane cu probleme de sanatate s-au simtit mai bine dupa ce au inceput sa consume lapte crud, in defavoarea celui pasteurizat.
In acelasi timp, US Food & Drug Administration specifica in mod clar ca, oricat de curat a fost recoltat laptele crud, el nu ofera siguranta. De mentionat ca nu exista studii care sa arate ca bacteriile regasite in componenta laptelui crud sunt benefice ori periculoase pentru sanatate.
Intoleranta la lactoza
Principalele probleme de sanatate pot aparea in conditiile intolerantei la lactoza, fie genetic, fie dobandita dupa 40-50 de ani sau in anumite perioade – dupa o viroza intestinala, diverse afectiuni gastrointestinale etc. Din fericire, exista alternative – laptele fara lactoza, care este disponibil de ceva timp si la noi pe piata.
Un argument in favoarea dietei vegetariene lansat chiar de renumitul Dr. Spock a fost cel care viza carentele de calciu, asociate in mod eronat tuturor dietelor si regimurilor alimentare care reduc sau exclud consumul de produse lactate. Potrivit acestuia, ar exista multe alte surse de calciu in afara laptelui, incepand cu legumele cu frunze verzi si fasolea si continuand cu cerealele integrale.
Acestea, spunea Spok, contin o forma de calciu care se absoarbe la fel de bine (daca nu mai bine) ca si cea din lapte. Unii nutritionisti ii sustin parerea, recomandand lactatele degresate si un consum redus in general de lapte si lactate.
In ceea ce priveste copiii, o crestere sanatoasa presupune un regim care sa contina toate principiile alimentare, nu numai calciu, iar acest lucru este posibil doar printr-o alimentatie echilibrata, care sa includa fructe, legume, dar si proteine de calitate, iar principalele surse raman carnea si produsele lactate.
Obiectii exista insa cu privire la excipientii, conservantii, aromele adaugate si evident cantitatea de zahar ce pot tripla continutul caloric al produsului lactat de baza.
5 alimente bogate în calciu
rganismul nostru are nevoie pentru a se menţine sănătos. Şi contrar crezului popular, se găseşte în multe alte alimente, nu doar în lapte!
Mai bine de 99% din cantitatea totală de calciu de care dispune corpul nostru este stocată în oase (inclusiv dinţi), în vreme ce restul se găseşte în muşchi, sânge şi fluidul intracelular.
Pe lângă faptul că menţine sănătatea osoasă, calciul este esenţial pentru ca muşchii să se menţină în cea mai bună formă şi pentru ca sistemul nervos să funcţioneze corect. În pus, calciul are un rol important şi în producţia hormonilor şi a enzimelor din organism.
Aunci când cantitatea care se găseşte în sânge, muşchi sau intracelular nu este suficientă, organismul “sustrage” calciul de care are nevoie din oase, ceea ce este de evitat întruct în felul acesta suntem expuşi riscului de fracturi şi osteoporoză. Iată de ce este important ca alimentaţia noastră zilnică să fie bogată în calciu.
1. Iaurtul – este opţiunea ideală, mai ales pentru persoanele care privesc laptele ca pe un inamic (având în vedere controversele care planează în jurul lui şi care îl plasează în lista alimentelor cu potenţial cancerigen). Alegeţi variantele simple, naturale, fără grăsimi. Acestea au cea mai mare cantitate de calciu. În plus, persoanele care au intoleranţă la lactoză îl pot consuma liniştite pentru că este mult mai uşor de digerat.
2. Brânza – în funcţie de sortimentele care vă plac, puteţi alege între variante mai grase (puţin sănătoase) şi mai slabe (mai sănătoase), însă toate conţin o cantitate considerabilă de calciu.
3. Somonul – acesta este nu doar o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, însă este bogat şi în cacliu şi vitamina D, aceasta din urmă ajutând organismul să absoarbă mai bine calciul. Alegeţi somonul sălbatic pentru că este mai bogat în nutrienţi şi mai sărac în substanţe toxice precum mercurul.
4. Sardinele – cea mai ieftină şi mai sănătoasă sursă de proteine! Bogate în cacliu, 120 de grame de sardine conţin 440 mg de calciu, adică de două ori mai mult decât conţin 200 ml de lapte! Consumaţi sardinele cu tot cu oase pentru că aicieste stocat circa 50% din totalul de calciu.
5. Verdeţurile închise la culoare – spanacul fiind ambasadorul acestora, o ceaşcă, de exemplu, conţinând 240 de mmg de calciu! Atenţie, organismul absoarbe o cantitate mică de calciu din spanac pentru că acesta mai conţine şi acid oxalic care restricţionează abasorbţia nutrienţilor. Varza şi brocoli sunt şi ele bogate în calciu şi în plus au avantajul că deţin o cantitate mai mică de acid oxalic.
LAPTELE ŞI DERIVATELE
Laptele şi derivatele din lapte (lactate, brânzeturi) conţin pe lângă apă, o serie de compuşi ca: glucide (carbohidraţi), proteine, lipide (grăsimi), minerale, vitamine.
Principalele proteine din lapte, lactate şi brânzeturi sunt: cazeina, lactalbumina şi lactoglobulina. Aceşti compuşi protidici, conţin toţi aminoacizii esenţiali. Conţinutul de proteine este, în mod natural, de 3-4 % în lapte şi de 12- 30 % în brânză şi brânzeturi (caş, caşcaval).
Laptele şi derivatele sunt produse bogate în calciu dar sărace în fier.
Din păcate, foarte multe produse lactate care ajung în magazine, conţin diferiţi aditivi alimentari, unii dintre ei periculoşi pentru sănătate.
Laptele
100 g de lapte conţine: apă 85-88 ml, proteine (3-4 g), grăsimi (3-5 g – lapte de vacă, 6-12 g – lapte de bivoliţă şi de oaie), carbohidraţi (4,8-4,9 g), minerale (calciu -125-150 mg, sodiu -50 mg, potasiu – 200 mg, fosfor – 90 mg, sulf -30 mg, clor 100 – mg, bor), vitamine.
Glucida specifică laptelui este lactoza, care reprezintă mai mult de 90 % din totalul carbohidraţilor.
Dintre proteine, predomină cazeina. În lapte apar de asemenea cei doi aminoacizi esenţiali doar copiilor de sub un an (histidina, arginina).
Grăsimile din lapte sunt formate din: glicerină, acizi graşi saturaţi şi mai puţin nesaturaţi (acid linoleic conjugat, acid butiric), fosfolipide şi colesterol (11 mg/100ml).
Dintre vitamine, în lapte, predomină liposolubilele A (200-300 UI) şi D (20-40 UI). Pe lângă acestea, în cantităţi mai mici, se mai găsesc vitaminele din complexul B, precum şi vitamina K şi E. Vitamina C, prezentă în cantitate de 1, 5 mg/100ml, se distruge în totalitate prin fierbere sau pasteurizare.
Laptele este deficitar în: fier (conţine 0, 1 mg/100g), magneziu (conţine 11 mg/100g), mangan, cupru, acizi graşi nesaturaţi (acizi omega), vitamina C.
Pe lângă compuşii bio specifici, în lapte există şi elemente histologice şi microbiologice ca: celule somatice, hormoni şi microorganisme.
• Avantajele utilizării laptelui în alimentaţie
Beneficiile laptelui sunt de necontestat, cel puţin pentru primele faze ale vieţii.
Deoarece conţine toţi aminoacizii esenţiali, laptele poate completa o alimentaţie mai săracă în proteine. Laptele posedă, într-o oarecare măsură, proprietăţi antitoxice şi protectoare asupra organismului, crescând rezistenţa la infecţii şi la diverse toxine. De asemenea produsul acţionează ca un calmant uşor. Laptele mai prezintă avantajul unui conţinut ridicat de calciu (o cană cu lapte asigură o treime din doza zilnică recomandată de calciu).
Laptele prezintă un raport echilibrat, apropiat de cel existent în oase, între calciu şi fosfor (Ca/P=1,4).
Grăsimile din lapte se găsesc fin emulsionate, ceea ce creşte digestibilitatea şi absorbţia lor (vezi absorbţia lipidelor)..
Pentru copii mici, laptele este esenţial, lipsa acestui aliment putând duce la rahitism şi la întârzierea creşterii.
Laptele chiar dacă nu e consumat ca aliment în sine, poate aduce beneficii organismului, prin faptul că interacţionează cu alte produse, neutralizând unele substanţe sau toxine dăunătoare. De exemplu, când se gătesc plante cu mult acid oxalic (spanac, măcriş, ştevie) se recomandă adăugarea de lapte pentru “blocarea” acestui compus iritant. Se mai ştie că ficatul ţinut sau fiert în lapte înainte de a se gătii, pierde o mare cantitate din toxinele acumulate.
Laptele se utilizează şi în fitoterapie, înlocuind în unele reţete apa extractelor hidrice.
• Dezavantajele folosirii laptelui în alimentaţie
Laptele este un mediu propice de dizolvare a unor substanţe nocive din furaje sau din apa de adăpat (dioxină, nitriţi, etc.).
Pentru numeroase microorganisme patogene, laptele reprezintă un mediu nutritiv ideal (prin lapte se poate transmite hepatita epidemică (A), holera, poliomielita, bruceloza,etc.). Pentru a preîntâmpina infectarea omului prin lapte, industria alimentară foloseşte metode de procesare corespunzătoare (pasteurizarea), cu dezavantajul unor pierderi importante de nutrienţi.
Consumul îndelungat şi în cantitate mare a laptelui, poate determina anemie prin deficit de fier şi chiar hipocalcemie, din cauza conţinutului redus de magneziu, element care stimulează absorbţia şi activitatea calciului (vezi stimularea reciprocă dintre calciu şi magneziu). S-a observat că cei care suferă de ulcer şi au o dietă bazată pe lapte, suferă mai mult de tetanie decât persoanele care consumă lactate în cantităţi moderate.
Deficitul de magneziu se poate completa apelând la laptele cu cacao. Am întâlnit persoane care sufereau de insuficienţă minerală dublă (magneziu şi calciu), stare carenţială care nu ceda la o alimentaţie bogată în cele două elemente, chiar dacă era completată cu suplimente farmaceutice, dar care şi-au normalizat nivelul calciului şi a magneziului în câteva zile, după consumul de lapte cu cacao. Însă şi acest tip de aliment prezintă unele neajunsuri (conţine purine, acid oxalic, substanţe excitante), având indicaţii şi contraindicaţii.
Unele proteine din lapte pot determina la persoanele sensibile alergii, în timp ce lactoza poate declanşa fenomene de intoleranţă alimentară (intoleranţă la lactoză). În general, toleranţa la lapte şi la lactate scade odată cu înaintarea în vârstă, atât la om cât şi la animale, existând persoane sau chiar populaţii întregi (locuitorii ţărilor nordice, locuitorii din zonele montane), care sunt adaptate pentru consumul în cantităţi mari a acestui aliment, pe parcursul întregii vieţi. În celălalt sens, sunt destui de numeroşi şi aceia, care după o anumită vârstă nu mai tolerează laptele şi derivatele, fiind nevoite să evite aceste produse
Laptele este un produs de secreţie a glandei mamare a animalului şi în consecinţă este încărcat cu hormoni. Există azi, din ce în ce mai multe voci, care consideră că hormonii din laptele animalelor dăunează organismului uman. Această problemă este discutabilă, mai ales în cazul laptelui fiert (majoritatea hormonilor se distrug la temperaturi înalte). Nu se ştie, de asemenea, cum ar reacţiona organismul uman, dacă totuşi, hormonii de origine animală ar trece prin pereţii intestinali ajungând în sânge.
Brânza şi brânzeturile, lactatele fermentate şi zerul
Brânza şi brânzeturile (caş, caşcaval) se obţin prin coagularea proteinelor din lapte.
Atunci când coagularea are loc prin precipitare acidă, se obţine brânza. Procesul are loc prin fermentarea lactozei şi mai departe a glucozei derivate, rezultând acidul lactic, care precipită proteinele. Produsul precipitat (brânza propriu-zisă) este solid sau semisolid şi se separă în mod natural de acidul lactic lichid (zer). Din cauza acidităţii zerului, calciul se extrage aici, brânza sărăcindu-se în acest element. În schimb zerul este îmbogăţit în calciu. Brânza naturală este valoroasă din punct de vedere nutriţional şi dietetic doar dacă se consumă proaspătă. Prezintă dezavantajul unui conţinut sărac în fier şi în magneziu. Din brânză lipseşte aproape total cuprul şi manganul. Brânza poate să provină de la diferite animale ierbivore, cele mai cunoscute sortimente fiind brânza de vaci, brânza de oaie, şi brânza de capră.
Zerul, este sănătos şi se poate folosi în alimentaţia mai ales ca înăcritor natural. Deoarece conţine mult acid lactic şi calciu, prezintă efect antiseptic asupra tractului digestiv şi întăreşte oasele.
Prin fermentaţia microbiologică, realizată de către bacterii sau de către ciuperci (fungi microscopici), se obţin lactatele (lapte bătut, iaurt, chefir, etc.). În cazul acestor preparate, acidul lactic nu se separă, rezultând produse care după omogenizare, rămân cu mult calciu, dar şi cu acid lactic, fiind un fel, brânză amestecată cu zer. În funcţie de sortiment, produsul lactat se obţine pe baza unor microorganisme selecţionate şi cultivate în mod deliberat pentru un preparat sau pentru altul, cu excepţia laptelui bătut, la care fermentaţia este realizată de către organismele microscopice sălbatice.
Brânzeturile (caşul, caşcavalul) se obţin prin coagularea enzimatică a proteinelor din lapte (nu printr-un proces de acidifiere), cu ajutorul cheagului obţinut din stomacul de viţel (enzimele din sucul gastric realizează coagularea) sau prin metode chimice care imită acest proces. În acest caz, calciul este reţinut în interiorul proteinelor, astfel încât, caşul şi caşcavalul sunt produse bogate în calciu. Brânzeturile conţin mai multe grăsimi decât laptele şi brânza, predominând fosfolipidele.
4 beneficii ale laptelui de magarita
O ferma italiana unde se cresc magari a devenit centrul unui experiment care are la baza practici folosite in antichitate, de greci si romani. La ferma situata in nordul Italiei, intr-o zona deluroasa din afara Bologniei, exista 700 de animale si se produce lapte de magarita, un produs care starneste tot mai mult interesul cercetatorilor, pentru ca laptele de magarita se dovedeste a fi o alternativa viabila pentru bebelusii si copiii care sufera de alergie la laptele de vaca, precizeaza Evenimentul Zilei.
Laptele de capra este mult mai bun si mai sanatos decat laptele de vaca. Acest lucru este dovedit de studiile realizate de-a lungul timpului, iar partea cea mai buna este ca acesta poate fi consumat chiar si de persoanele cu intoleranta la lactoza . Iata 13 lucruri pe care nu le stiai despre laptele de capra.
1 Laptele de capra este foarte hranitor, iar copiii il prefera in locul celui de vaca datorita gustului sau placut. Ademeneste-l pe copilul tau zilnic cu cate un pahar cu lapte de capra, indulcit usor doar cu putina miere.
2 Structura chimica a laptelui de capra este foarte similara cu cea a laptelui matern, ceea ce inseamna ca organismul bebelusilor il accepta mult mai usor in cazul in care este necesar.
3 Continutul de grasime din laptele de capra este foarte scazut comparativ cu cel al laptelui de vaca, ceea ce inseamna ca este potrivit mai ales pentru persoanele care sunt la dieta.
Anunturi Google
4 Persoanele care au intoleranta la laptele de vaca, pot totusi sa consume lapte de capra. Acesta din urma are o alta structura, ceea ce inseamna ca nu da reactii adverse persoanelor care il consuma.
5 Elementele laptelui de capra sunt similare cu cele gasite in stomac, colon, intestine si articularii, ceea ce inseamna ca aceste produs este potrivita pentru persoanele care au anumite sensibilitati.
6 Laptele de capra se digera mult mai usor, asadar reprezinta un aliment perfect pentru persoanele in varsta, pentru cei care au probleme cu digestia, pentru cele care urmeaza un regim alimentar strict, dar si pentru copii .
7 Laptele de capra neutralizeaza acizii si toxinele din organism.
8 Reduce simptomele sindromului prementrual, iar medicii sunt de parere ca o femeie ar trebui sa consume cate un pahar de lapte de capra in zilele dinaintea instalarii menstruatiei.
9 Ajuta la prevenirea durerilor de cap si a migrenelor si este recomandat persoanelor care se confrunta cu acestea in mod frecvent.
Totul pentru o viata sanatoasa. Click aici
10 Laptele de capra protejeaza celulele colonului si impiedica aparitia cancerului.
11 Previne macinarea oaselor, proces aparut in urma instalarii menopauzei, dar si a batranetii in general. Laptele de capra este recomandat persoanelor trecute de 45 de ani, dar si copiilor in dezvoltare pentru intarirea oaselor.
12 Opreste evolutia cancerului. Laptele de capra are in componenta sa un acid organic puternic, iar in urma unor studii s-a demonstrat ca acest ingredient are puterea de a opri evolutia cancerului. In plus, consumul de lapte de capra este benefic si persoanelor care sufera de cancer in faza avansata.
13 Laptele de capra imbunatateste starea generala. Medicii au observat ca dupa un consum zilnic de lapte de capra, timp de 14 zile, persoanele in cauza erau mai putin obosite, mai putin stresate, mai rezistelte la efort si cu mai multa culoare in obraji.
Medicul Giovanna Monti, pediatru si seful Departamentului de Alergii de la Spitalul Sf. Anna din Torino, studieaza efectele laptelui de magarita asupra bebelusilor din 2004. “Am folosit laptele mai mult pentru copiii care sunt alergici la anumite proteine din laptele de vaca, proteine care se gasesc si in laptele praf. Cel de magarita este foarte apropiat de cel uman”, a explicat medicul pentru bbc.co.uk. Iata si alte beneficii ale laptelui de margarita:
1. Scade colesterolul
Medicii sustin ca acest tip de lapte are un nivel ridicat de omega 3 si 6, nutrienti care se gasesc si in uleiul de peste, si poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol.
2. Previne infectiile gastrointestinale
In plus, laptele de magarita este extrem de bogat in calciu (ceea ce este foarte important pentru copiii mici) si contine o enzima numita Lysozeme, care poate proteja copiii de infectiile gastrointestinale.
3. Catifeleaza tenul si opreste sangerarile nazale
Hipocrate prescria acest tip de lapte pentru o multime de situatii, de la muscaturi de sarpe la sangerari nazale. Vechii greci il foloseau si in hrana copiilor, in timp ce romanii il creditau cu proprietati cosmetice, fiind recunoscut pentru faptul ca facea tenul catifelat.
Legenda spune ca inclusiv Cleopatra se imbaia in lapte de magarita pentru a-si pastra frumusetea. Pana in secolul 19, in Marea Britanie, laptele de magarita era vandut ca alternativa la cel uman.
In Romania, in traditia populara acest tip de lapte se recomanda pentru tratarea tusei copiilor, care nu trece cu produsele medicale obisnuite si care dureaza perioade foarte lungi de timp. Medicii romani sunt insa rezervati. “Nu este nimic dovedit, e mai degraba un mit. Insa se stie faptul ca un copil cu alergie la laptele de vaca e putin probabil sa faca alergie si la laptele de magarita”, explica medicul pediatru Alexis Cochino, de la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilul “Al. Rusescu” din Bucuresti.
Laptele de margarita are insa si un neajuns: nu este usor de produs pe scara larga. “Magarita produce o cantitate mult mai mica de lapte decat vaca, un litru pe zi (fata de 10 litri o vaca). In plus, laptele poate fi muls numai sase luni dupa ce vine puiul pe lume si numai daca puiul sta in preajma. Toate aceste limitari fac ca laptele de magarita sa ramana un produs de nisa”, explica Davide Borghi, care conduce ferma din Montebaducco, Italia.
Opiniile oamenilor sunt impartite si mai ales libere .
Fiecare om in parte are dreptul la o exprimare libera , atata timp cat exprimarea lui este incadrata in limita adevarului si a bunului simt .
Am incercat sa contribui intr-un mod responsabil , la promovarea si recomandarea unui stil de viata sanatos , m-am referit strict la alimentatie .
Alimentatia noastra este un factor major pentru mentinerea sanatatii noastre .
Consumul de fructe si legume este esential , nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica .
Am etalat o diferenta majora despre importanta consumului de fructe si legume care sunt cultivate intr-un ambient natural si cele care sunt cultivate in serele ,unde se utilizeaza aceste subsante chimice , am exprimat un adevar , nu am deformat ADEVARUL !
Suntem privilegiati , detinem multiple surse de informatii , sa pot confirma veridicitatea exprimarii mele , va invit sa cautati meticulos informatii despre substantele atat de nocive numite pesticide , veti gasi parerile unor specialisti , vor confirma si dezvalui prin studiul lor , efectele distrugatoare si consecintele grave despre utilizarea acestor substante asupra fructelor si legumelor .
Sugestia mea a fost clara si benefica , un semnal serios de alarma pentru evitarea consumului de fructe si legume , care sunt tratate cu substante chimice .
Va multumumesc anticipat pentru intelegere!
Cu tot respectul pentru dumneavoastra Cristina !
Multumim pentru implicarea dv.,din aceasta aparenta ciocnire a contradictiilor va iesi adevarul!!!
In incheiere as mai zice ca putini stiu sa-si gaseasca echilibrul si armonia energetica interioara functie de produsele pamantului.. Adica cele care primesc energie solara si cele care primesc energie telurica.. Echilibrul este foarte greu de obtinut daca nu-ti cunosti “partile vulnerabile ale organismului”. Deci dieta e bine sa ti-o stabilesti la modul constient..
Sunt destule documente editate de nutritionisti si fiecare isi alege ceea ce i se potriveste daca-si cunoaste organismul, insa eu cred ca viata in occident este diferita tocmai prin gradul de informare pe care-l are populatia, pe de-o parte si pe de-alta parte prin participarea activa , dinamica in spiritul culturii poporului respectiv.
Departe de mine o tratare exhaustiva a subiectelor,eu doar deschid niste portite,nu spun ca toti occidentalii se hranesc aiurea; pe de alta parte formatia mea ma obliga sa iau in considerare valorile culturale ale poporului englez,al anglo-saxonilor in general (am terminat o fac. de litere,tocmai engleza romana).
Ceea ce vad eu in filme la americani sau englezi sunt oameni normali, ca si aspect,greutate,proportii …dar ei nu imi arata pe cei 80 % din americani,care sunt obezi,supraponderali,cu boli grave datorate nutritiei…eu nu vorbesc de exceptie aici in emisiuni,ea nu se adreseaza cunoscatorilor…decat pentru a le intari convingerile,ci se adreseaza celor cu probleme,care isi doresc sa revina la o viata normala.
Cu respect,va asteptam pe facebook,in grupurile administrate de noi : APROAPE TOTUL DESPRE SANATATE,PSIHOLOGIA EROSULUI,POLITICA SI OCULTISM,YOGA SI TANTRA,DIAMANTUL DIN NOI,TERAPII NATURISTE,ARMONIE SI SANATATE.
Romanii, mai ales cei care au plecat in afara, pun in gura orice si cheltuiesc fara sa se gandeasca pe orice ii atrage. Oare asa sa fie?
Occidentalii duc o viata necumpatata..oare asa sa fie?
Tare ma-ndoiesc de multe spuse..
este si nu este
raspund si eu
majoritatea nu gatesc, iau mancare gata pregatita, inghetata, o baga la microunde, se consuma fast food. iar asta se vede pe strada, Obezitate.
nu mananca fructe si legume
eu nu cunosc pe nimeni care sa gateasca, chiar si printre romani, putin gatesc calitativ si sanatos.
eu gatesc si incerc sa duc o viata sanatoasa si echilibrata
fiecare isi stabileste dieta personala functie de multi factori, dar nu cred ca trebuie generalizat. Pe de-alta parte putini stiu ca in Londra exista si cantine unde se gateste sanatos si lumea se-nghesuie. Da, la microunde se-ncalzeste mancarea si-n Londra si-n Romania.
Pe de-alta parte as zice ca barbatii, englezii, si-ngeneral alte natii care sunt occidentale, instruite si educate fac mult mai mult sport decat est-europenii si si-arata altfel. Putini barbati obezi in comparatie cu cei suplii la raportat la cata populatie se afla in Londra
Deci, eu cred ca modul de abordare a emisiunii trebuie sa fie la modul f bine documentat si mai putine judecati emise. Ok, de-acord cu exprimarea parerea mea este, eu de ex fac asa.. dar a categorisii fara o baza statistica mi se pare o aventura ca sa nu zic altfel.