Top Secret

Guvernele din umbra.Top 10 societati secrete

Top 10 societati secrete

Cred ca foarte multi dintre noi isi pun diferite intrebari legat de ce se intampla in jurul nostru. Zilnic suntem atacati de mesaje subliminale, citim in ziare ca a aparut un nou virus (evident nimeni nu o sa spuna ca se face un nou experiment), mancam prost, desi se recomanda mancare organica aceasta este scumpa.  In zone linistite apar cutremure urmate de Tsunami. Ne-am obisnuit sa ridicam din umeri. Oricum nu prea avem ce sa facem, nu-i asa?

Societatile secrete… cine sunt ele.. si cum au strabatut pana in zilele noastre. Care este motivatia lor?  Probabil ca avem cateva raspunsuri deja in minte.. dar hai sa facem o scurta recapitulare a lor cel putin a celor 10 cele mai cunoscute societati secrete.

Indiferent de scop, există inerent ceva sinistru într-o societate misterioasă. Deşi multe dintre ele s-au format pe baza unor obiective politice şi religioase, mai mult sau mai puţin realiste, centrarea lor pe mister şi discreţie le-a transformat în adevărate ţinte ale criticii şi teoriilor conspiraţiei implicând orice idee, de la extratereştri la dominaţia ocultismului asupra lumii. Bineînţeles, realitatea este cu totul alta dar asta nu înseamnă că acele grupări nu practică activităţi ciudate sau că nu influenţează evoluţia omenirii.

Ţinând cont de acestea, iată cele mai faimoase şi influente zece societăţi secrete din istorie.

10. Ordo Templi Orientis (Ordinul Templierilor Orientali)

Membru renumit
Aleister Crowly

Ordinul Templierilor Orientali este o grupare secretă care a luat naştere la începutul secolului al XX-lea. Gruparea s-a dezvoltat în aceeaşi perioadă cu cea a mult mai cunoscuţilor francmasoni, practicand ritualuri şi tehnici oculte astfel încât membrii să poată trece de la un rang inferior la un altul superior. Ideile filozofice ale grupării aveau la bază credinţa într-o nouă eră de principii şi practici ezoterice pentru a descoperi adevărata identitate a unei persoane. Faimosul ocultist şi excentric, Aleister Crowly, a compus multe dintre predici inclusiv un manifest intitulat „Mysteria Mystica Maxima”, în cele din urmă ajungand conducătorul grupării. După moartea sa, influenţa şi renumele Ordinului Templierilor Orientali au început să se diminueze însă continuă să existe precum şi numeroase sedii din diferite colţuri ale lumii, îndeosebi în Statele Unite ale Americii, în Anglia şi în câteva regiuni din Europa.

Practici secrete
Având în vedere faptul că Aleister Crowly devenise foarte cunoscut în vremea sa, au fost dezvăluite din ce în ce mai multe predicii ale Ordinului Templierilor Orientali. Aşadar, gruparea nu se mai străduieşte să îşi ascundă identitatea la fel ca în trecut. Asta nu înseamnă că nu folosesc, încă, practici ezoterice. Printre acestea, se numără interesul enorm al membrilor grupului faţă de actele sexuale, predicarea „adorării falusului” şi magia practicării onanismului.

 9.  Grupul Bilderberg

watch?v=eDUMEEl_ajM&feature=related

Membri renumiţi
Nu au existat membri renumiţi dar au existat numeroşi participanţi printre care Ben, Bernanke, familiile regale din Spania şi Olanda, oficiali ai Băncii Mondiale şi reprezentanţi ai unor companii importante.

Grupul Bilderberg, nu este o societate secretă per se (în sine) însă are la bază acelaşi mister care a devenit subiectul unui şir nesfârşit de conspiraţii şi critici. Gruparea a luat naştere în anul 1954 şi de atunci, an de an, se desfăşura exclusiv ca o conferinţă pe bază de invitaţie, care convoca diferiţi şefi de state, reprezentanţi industriali şi moguli din mass-media. Iniţial, gruparea a fost fondată cu scopul de a promova o înclinaţie anti-America ce, după al Doilea Război Mondial, începuse să se răspândească de-a lungul Europei, dar în timp se pare că s-a transformat într-o lungă discuţie despre o convenţie mutuală interculturală.

Practici secrete
Gruparea Bilderberg a stârnit controverse dintr-un singur motiv: prezenţa presei la conferinţă era interzisă şi nici un detaliu referitor la ceea ce se discuta nu era făcut public. Caracterul discret şi securitatea strictă a locurilor de întâlnire reprezentată, de obicei, de gărzi înarmate, poliţie sau rachete care survolau zona au determinat apariţia unor conspiraţii privind conferinţa. Se spune că una dintre cele mai cunoscute practici este încercarea grupării de a atrage atenţia siguranţei publice, a pieţelor financiare şi a presei asupra unor scopuri alese de ei, probabil cu intenţia de a crea „un guvern mondial”. Gruparea a ignorat aceste afirmaţii şi susţinea că principalele sale scopuri erau convenţia mondială şi sfârşitul proliferării armelor nucleare.

8. Hashshashin, Ordinul asasinilor

Membri renumiţi
Nu exista membri notabili.

Gruparea Hashshashin sau Nazari a fost o asociaţie misterioasă de asasini musulmani care activau în Orientul Mijlociu, în secolul al XIII-lea. Gruparea a fost iniţiată de musulmanii shia, membrii ai unei secte şi mai mari şi care s-au unit pentru a pune bazele statului utopic shiiti. Din cauza faptului că erau prea puţini, gruparea a folosit diverse tactici de război în lupta împotriva inamicilor printre acestea numărându-se spionajul, sabotajul şi asasinare politicienilor, cea din urmă fiind cea mai renumită practică. Gruparea Hashshashin trimitea informatori bine antrenaţi în interiorul grupurilor inamice şi îi instruiau să atace la momentul oportun. Erau cunoscuţi atât pentru discreţia de a reduce numărul deceselor printre civili cât şi pentru slăbiciunea lor pentru a folosi procedee secrete în intimidarea inamicului. Conform relatărilor istorice, conducătorii grupărilor inamice se trezeau dimineaţa şi găseau adesea pe pernă o baionetă tipică grupării Hashshashin alături de un bileţel în care scria: „suntem pe urmele tale”. Gruparea începuse să se dezvolte şi înainte ca mongolii să reuşească, în cele din urmă, să o distrugă, a reuşit să se facă cunoscută prin statutul de criminali plătiţi al membrilor care stăteau la dispoziţia regelui Richard Inimă-de-Leu.

Practici Secrete
În perioada în care gruparea părea că se destramă, biblioteca în care se aflau cele mai multe documente ale acesteia a fost distrusă. Cele mai controversate legende se concentreaza pe faptul că grupare folosea droguri şi alte substanţe narcotice (numele Hashshashin fiind tradus drept „Consumatori de haşiş”), care ar fi fost folosite de catre unii membri înainte de luptă. Acest lucru a fost contrazis timp îndelungat dar se spune că termenul „Hashshashi”, referindu-se la gruparea Nizari, derivă de la neologismul „asasin”.

7. Gruparea „Mâna neagră”

Membri renumiţi
Gavrilo Princip (o persoană controversată)

Gruparea, fondată în Serbia, în anul 1912, a fost o societate secretă condusă de revoluţionari dominaţi de principiul anti-imperialismului politic. A descins din societatea Narodna Adbrona, o grupare care urmărea uniunea tuturor slavilor din Europa într-un singur stat. Acest fapt presupunea scoaterea Serbiei de sub dominaţie austro-ungară care preluaseră controlul asupra ţării cu câţiva ani înainte. Având în vedere acest lucru, gruparea a început să promoveze propaganda anti-austriacă şi să antreneze sabotori şi asasini pentru a încălca regulile politice locale. Planul lor era să stârnească un război între Serbia şi Austria având astfel şansa de a-şi elibera ţara şi de a uni naţiunile slave din diferite regiuni.

Practici secrete
Gruparea „Mâna neagră” nu mai există în prezent din cauza implicării sale nefericite într-unul dintre cele mai mari evenimente ale secolului al XX-lea. În 1914, gruparea a iniţiat asasinarea arhiducelui austriac, Franz Ferdinand. Planul a fost prost pus la cale şi a fost dus la bun sfârşit doar în momentul în care Gavrilo Princip, unul dintre rău-făcătorii necunoscuţi s-a aruncat asupra maşinii în care se afla arhiducele şi l-a împuşcat de aproape, ucigându-l (v. foto). Cu toate acestea, consecinţele asasinatelor au fost catastrofale. În câteva zile, statul austro-ungar a declarat război Serbiei şi după ce aliaţii ambelor ţări s-au alăturat luptei, conflictul transformandu-se într-o conflagratie mondiala. Primul Razboi Mondial a fost baza pentru cel de-al Doilea Război Mondial, care a generat Războiul Rece, astfel încât putem spune ca gruparea „Mâna neagră” a fost una dintre cele ciudate grupari care au influentat secolul al XX-lea.

 6. Cavalerii Cercului de Aur

Membri renumiţi
John Wilkes Booth, Jesse James (in poza) şi Franklin Pierce (persoane controversate)

Gruparea Cavalerilor Cercului de Aur a fost o societate secretă care s-a dezvoltat în Statele Unite ale Americii, în timpul Războiului Civil. Iniţial, gruparea urmărea încurajarea ideii de unificare a Mexicului şi a Indiilor de Vest, considerând că acest lucru ar ajuta la abolirea comerţului cu sclavi. Dar o dată cu izbucnirea Războiului civil, gruparea şi-a îndreptat atenţia de la colonialism la susţinerea ferventă a guvernului federal recent înfiinţat. În scurt timp, cavalerii au fost urmaţi de mii de adepţi, mulţi dintre aceştia formând armate de război care au început să desfăşoare raiduri împotriva grupărilor Uniunii din vest. În statele din nord, influenţa ordinului secret avusese un impact şi mai mare. Multe ziare şi personalităţi politice, implicate în vânătoarea de vrăjitoare, au fost acuzaţi pentru faptul că simpatizaseră cu sudul, printre aceştia numărându-se şi preşedintele Franklin Pierce, membru al Cavalerilor Cercului de Aur.

Practici secrete
Spre deosebire de celelalte societăţi secrete, preocuparea grupării Cavalerilor Cercului de Aur nu reprezenta doar întâlniri secrete şi planuri misterioase. Adesea, gruparea întemeia armate de dezertori şi de soldaţi pentru a-şi pune în aplicare planurile folosind forţa. În 1860, un grup de cavaleri au încercat, în zadar, să invadeze Mexicul. În timpul războiului, jefuiau trăsurile şi încercau să blocheze portul din San Francisco, câţiva dintre ei reuşind să preia controlul asupra statului New Mexico.

 5. Societatea Thule

Membri renumiţi
Rudolf Hess, Arthur Rosenberg, Adolf Hitler (persoane controversate)

S-a suspectat că multe dintre societăţile secrete puneau la cale planuri malefice însă gruparea Thule este una dintre puţinele grupări în ale căror cazuri suspiciunile s-au dovedit a fi adevărate.Gruparea a fost iniţiată ilegal în Germania, la scurt timp după izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. A descins dintr-o grupare germană care folosea practici oculte dar s-a transformat foarte repede într-o societate care urmărea să promoveze ideologia unui popor arian şi a adoptat un model ostentativ de abordare a iudeilor şi a celorlalte minorităţi. La scurt timp, gruparea s-a dezvoltat, ajungând la o mie de membri şi având chiar propriul ziar de propagandă. În 1919, membrii săi au întemeiat o organizaţie politică numită Partidul Muncitorilor Germani. Tânărul Adolf Hitler s-a aliat şi el partidului care în cele din urmă s-a transformat în partidul Muncitorilor Naţional-socialişti Germani sau Partidul Nazist.

Practici secrete
Înainte ca gruparea Thule să pună bazele nazismului, membrii practicau câteva activităţi ezoterice. Cea mai renumită a fost fascinaţia membrilor faţă de poporul arian ale cărui origini au încercat să le regăsească pe vechile teritorii ale tărâmului mitic Thule despre care grecii au afirmat că a fost descoperit în nordul Europei în apropierea Islandei şi Groenlandei.

 4. Frăţia libertăţii

Membri renumiţi
Paul Revere, John şi Samuel Adams, John Hancock

„Frăţia libertăţii” este numele unei grupări imorale de disidenţi care au existat în America înainte de Războiul Revoluţionar. Gruparea nu exista sub forma unei societăţi secrete în sens tradiţional ci, mai degrabă, era formată din facţiuni mici de patrioţi ai coloniilor care se uniseră în numele unui ţel comun. De când au început să se întâlnească, de obicei în Boston, lângă un ulm, copacul a fost numit „Copacul libertăţii”. Aici, gruparea avea să iniţieze o revoltă care presupunea răspândirea unor pamflete, idei de sabotaj şi chiar activităţi teroriste. Acest comportament a determinat ca membrii grupării britanice să fie consideraţi nişte răzvrătiţi şi adesea erau cunoscuţi sub denumirea piorativa de „Frăţia violenţei”. Astazi, gruparea este renumită pentru faptul că membrii urmăreau iniţierea unei revoluţii în rândul coloniştilor protestând împotriva detestatului Stamp Act (taxa prin care Parlamentul britanic impunea impozitul coloniilor britanice din America) şi pentru faptul că au scos in evidenta, deja faimoasa expresie „nicio impozitare fără reprezentare.”

Practici secrete
În Boston, Frăţia libertăţii reprezenta doar o parte a grupării deoarece multe alte fracţiuni erau răspândite pretutindeni în cele treisprezece colonii. Un grup, în Insulele Rodos, a jefuit şi a incendiat un vas comercial britanic, „Gaspee”, în semn de protest împotriva comerţului ilegal, în timp ce alte grupări erau renumite pentru faptul că îi stropeau cu gudron şi îi umpleau de fulgi pe câţiva dintre conducătorii britanici. Cu toate acestea, cea mai cunoscută întâmplare rămâne cea din 1773 numită „Partidul Ceaiului din Boston”, când membrii grupării s-au îmbrăcat în indieni şi, în portul Boston, au răsturnat un vapor încărcat cu ceai care avea un impozit exagerat.

3. Societatea „Craniu si oase”

Membri renumiţi
George H.W. Bush, George W. Bush, John Kerry

Colegiile Ivy League sunt cunoscute pentru numeroasele organizaţii studenţeşti şi grupări, dintre care probabil ca cea mai renumita este societatea „Craniu si oase,” de la Universitatea Yale. În fiecare primăvară, societatea alege noi studenţi care să se alăture grupării, singura condiţie fiind ca cel iniţiat să fie liderul campusului universitar. Printre aceştia, cel mai des se numără atleţii, membrii consiliilor studenţeşti şi frăţia preşedinţilor. De asemenea, printre membri se găsesc şi preşedinţi ai Statelor Unite ale Americii, senatori şi reprezentanţi ai Curţii Supreme de Justiţie fapt ce a determinat ca mulţi să creadă că aceasta este un fel de organizaţie ilegală întemeiată de elitele politice. Nu se poate contesta faptul că grupul este bine finantat, deoarece există o grupare alumni, Asociaţia „Russel Trust”, care gestionează resursele financiare ale organizaţiei. De asemenea se crede ca grupul, deţine o insulă în partea de nord a oraşului New York.

Practici Secrete
Gruparea nu mai constituie un mister, în schimb, practicile lor nu sunt dezvăluite încă. Membrii se întâlnesc de două ori pe săptămână, dar încă nu se ştie ce se întâmplă în timpul şedinţei. Spre dezamăgirea teoreticienilor conspiraţiei, zvonurile care au apărut sunt oarecum lipsite de importanţă. Este posibil ca gruparea să fi fost ţinta câtorva farse, una fiind chiar judecată în instanţă de către preşedintele tribului apache care a afirmat că membrii grupării ‚osoase’ deţineau scheletul lui Geronimo. Pe deasupra, organizaţia este renumită pentru faptul că îi obliga, chipurile, pe membrii nou-iniţiaţi să relateze experienţele sexuale celorlalţi şi pentru faptul că fiecare iniţiat primea o poreclă. Se ştia, dintr-un zvon mult controversat, că preşedintele George W. Bush era poreclit, chipurile, „Magog”, nume dat membrilor care trăiseră cele mai multe experienţe sexuale.

2. Iluminaţii

http://www.youtube.com/watch?v=YbnNOvVIUTU&NR=1&feature=fvwp

Membrii renumiţi
Goethe, Ferdinand din Brunswick şi mulţi alţii

Conform culturii populare şi teoriilor ciudate şi primitive ale conspiraţiei, nicio societate secretă nu a ajuns atât de renumită precum „Iluminaţii,” care a fost adesea un subiect dezbătut în cărţi, filme şi televiziune. Gruparea, după cum se ştie, este mai mult sau mai puţin fictivă dar legenda acesteia sustine ca se trage dintr-o organizatie secreta germana care dateaza din jurul anilor 1700. La acea vreme, membrii se prezentau ca un ordin al liber-cugetătorilor erudiţi. La scurt timp, presa s-a întors împotriva lor şi au ajuns să fie consideraţi drept o putere ocultă nonconformistă care încerca să doboare guvernul, fiind acuzaţi şi de determinarea izbucnirii Revoluţiei franceze. Gruparea s-a destrămat la scurt timp după acest conflict însă au continuat să aibă o influenţă puternică, mult timp considerându-se că membrii şi-au continuat practicile de undeva din umbră.

Practici secrete
Mulţumită apariţiei sale constante în cultură, gruparea ‚Iluminaţii’ continuă să înspăimânte şi în prezent. Teoreticieni conspiraţilor actuale afirmă că gruparea a supravieţuit şi că îşi continuă practicile lucrând sub forma unui guvern secret care guvernează industria şi politica mondială conform ideologiilor sale. Familia Bush împreună cu Winston Chruchill şi Barack Obama sunt consideraţi membri renumiţi dar încă nu există dovezi clare cum că această grupare ar fi fost dezvăluită. Cu toate acestea, zvonurile circulă constituind una dintre cele mai cunoscute, deşi ciudate, teorii ale conspiraţiei.

1. Francmasonii

Membri renumiţi
Winston Churchill, Mark Twain, James Buchanan, Bob Dole, Henry Ford şi Ben Franklin.

Mai puţin influenţi şi misterioşi decât în trecut asociaţia francmasonilor rămâne una dintre cele mai faimoase frăţii din lume, cu un număr de aproximativ cinci milioane de membri. Oficial, gruparea a fost fondată în 1717 însă documentele care atestă existenţa sa datează din jurul anilor 1300. Iniţial a fost întemeiată sub forma unei frăţii ai cărei membri împărtăşeau idei filosofice fundamentale, printre acestea numărându-se şi credinţa în fiinţa supremă. Gruparea pune accentul pe integritatea morală aşadar, asemenea altor grupări, şi aceasta a devenit renumită pentru acţiunile caritabile şi pentru faptul că munceau în folosul comunităţii. În ciuda practicilor, aparent inofensive, francmasonii sunt şi ei criticaţi. De mult timp, teoreticienii conspiraţiilor îi vizaseră pentru faptul că foloseau, chipurile, practici oculte infame şi astfel a luat naştere un partid politic de opoziţie. Orice biserică, indiferent de orientarea religioasă, se opunea grupării considerând că predicile morale şi credinţele spirituale ezoterice scădeau importanţa religiei tradiţionale.

Gruparea „Stonecutters” este o asociaţie prezentată în filmul „The Simpsons” care se bazează pe principiile francmasonilor.

Practici Secrete
Ţinând cont de numărul mare de membri şi de locuri în care se găseste, francmasoneria actuală nu mai are aceleaşi principii universale ca în trecut. Singura practică care încă se foloseşte constant este metoda inducţiei. Iniţiaţii trebuie să primească o recomandare din partea unei persoane deja membră a grupării apoi trebuie să parcurgă trei paşi înainte de ajunge „Maestru Mason”. De asemenea, membrii au metode prescrise de salut precum strânsul mâinii, anumite gesturi şi parole, iar cei care nu sunt membri nu au voie, sub nici o formă să participe la întâlniri.

http://www.youtube.com/watch?v=y6qtR34709A

http://www.youtube.com/watch?v=TMXb4mecvwo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=iyZt7-FIhrs&feature=related

Dupa Evan Andrews
Preluare TopTenz

 

Mai multe articole in Top Secret

4 comments

  1. Pingback: Descoperind Malta - Radio Catch22 London

  2. Pingback: Cele 10 strategii de manipulare a maselor

  3. Pingback: Calauza in reteau Lojilor, a inaltei Finante si Politica

Comments are closed.