Relatii si sex

Limbajul trupului-Flirt “mesajele” barbatului

Folclorul urban sustine ca barbatii agata in timp ce femeile sunt agatate. Insa, daca e ne uitam mai atenti, intregul joc “de-a agatatul” nu e decat un dute-vino de semnale prin care ambele sexe isi manifesta interesul sau lipsa de interes fata de persoana din fata lor.

Tot ce iti tebuie pentru a intelege acest joc, si pentru a putea lua parte la el, e semnificatia semnalelor. Oare de cate ori ne-am intrebat frustrate, ca intr-un joc aiurit din copilarie cand smulgeam petatele unei flori, “Oare ma place?“

Cand vine vorba de flirt ni se pare intr-adevar ca femeile sunt de pe Venus si barbatii de pe Marte, si asta pentru ca fiecare are notiuni foarte diferite despre ce e atragator si ce nu. De aceea e greu uneori sa iti dai seama daca barbatul din fata ta e interest de tine.

Daca atunci cand flirteaza femeile aleg dintr-un repertoriu de peste 50 de miscari menite sa le exprime interesul, barbatii se limiteaza la aproximativ 10 miscari, constiente sau nu. Poate ca pe unele dintre ele le-ati descifrat deja, iar unele le stiti desi nu le cunoasteti rostul. Pentru va usura munca pe viitor am adunat in urmatoarele pagini cei mai des intalniti indicatori non-verbali prin care barbatii flirteaza.

Daca printre gesturile lui se numara si urmatoarele atunci poti fi sigura ca te astepta o intalnire, daca asta vrei. In schimb, daca nu le gasesti intre miscarile lui, ori nu e interesat, sau nu esti indeajuns de interesata incat sa observi.

Ridicatul din sprancene.

Ridicatul sprancenelor e una dintre primele reactii pe care atat barbatii cat si femeile o au in momentul in care vad o persoana de sex opus pe care o considera atragatoare. Acum nu va ganditi ca o stea sa se uite la voi cu o privire uimita timp de 10 minute ca si cand s-ar oprit timpul in loc ca in filmele hollywoodiene.

Cand un barbat este interesat de femeia din fata lui va ridica in mod inconstient sprancenele pentru o fractiune de secunda. Psihologii spun ca aceasta reactie face ca ochii sa fie mai mari si sa reflecte mai bine lumina ceea ce ii face mai stralucitori si prin urmare mai seducatori. Astfel ca, inainte de a constientiza ca se simt atrasi, barbatii deja incep sa flirteze. In aceasta reactie inconstienta isi au originea ochii scanteietori laudati de romancieri.
Imbunatatirea aspectului fizic.

Instinctele primare ii spun barbatului ca ii cresc sansele daca arata bine. Vrea sa te impresioneze cu aspectul lui asa ca isi va trece mana prin par, isi va aranja cravata (daca poarta una), gulerul, mansetele, sau orice alta piesa de imbracaminte la vedere. Gesturile acestea echivaleaza in oarece masura cu tendinta femeilor de a-si umezi buzele atunci cand sunt atrase de un barbat si ar putea fi traduse drept “ Vreau sa arat bine pentru tine”.

Transformarea in masculul alfa

Un barbat care flirteaza va incerca sa arate ca este liderul de opinie al grupului. Pentru a reda aceasta impresie e posibil sa isi puna mainile in solduri, sa isi traga stomacul, sa isi umfle pieptul si sa isi incordeze fiecare muschi.

Toate aceste gesturi il vor face sa para mai solid si mai inalt. Prin ele vrea sa transmita ca este puternic, ca poate oferi protectie, si poate aduce intr-o posibla viitoare relatie gene sanatoase.

Pentru a-ti atrage atentia unii barbati recurg la gesturi discrete (cum ar fi aranjarea cravatei, sau asezarea intr-o pozitie studiata) in timp ce altii sunt galagiosi si fac gesturi expansive. Miscarile exagerate sunt un indicator al faptului ca vor sa se diferentieze de grupul din care fac parte astfel incat posibila partenera sa ii perceapa ca indivizi.

Contactul vizual

Cand un barbat iti sustine privirea mai mult decat e necesar atunci poti fi sigura ca e interesat de tine. Acesta prelungeste momentul de contact vizual ca si cand ti-ar transmite ca il fascinezi. De asemenea e posibil ca dupa ce s-a uitat in ochii tai un pic mai mult decat ar fi trebuit, sa isi coboare privirea spre buze si gar si apoi peste intreg corpul pentru a reveni la ochi. (Interesul fata de tine se manifesta si prin faptul ca te lasa sa il vezi admirandu-ti corpul.)

In timpul discutiei e posibil sa se uite la tine cu sprancenele putin ridicate, semn ca te considera interesanta… sau nebuna. Orice ar fi, e mai bine decat sa i se para ca esti plictisitoare.

Contact fizic

Gesturi precum atingerea mainii, a umarului, indepartarea unei scame sau a unui fir de par sau praf, toate acestea sunt mici gesturi fizice prin care barbatul din fata ta iti spune ca te gaseste atragatoare.
Daca te place va gasi o scuza sa te atinga atat pentru a-si manifesta interesul cat si pentru a vadea daca interesul este mutual. Bineinteles ca in conditiile in care atingerea devine insistenta e posibil ca rezultatul sa fie opus celui preconizat si ca barbatul in dicutie sa se trezeasca cu un pahar de bautura aruncat in fata.

Un alt gest care ar trebui sa iti dea de gandit e miscarea lui de a te ghida punandu-si mana pe talia ta (pe partea de jos a spatelui). Si aceasta miscare are un dublu rol. Pe de o parte e manifestarea unui instinct de protectie fata de un posibil pericol iar pe de alta parte ii atentioneaza pe altii ca sunteti, sau veti fi in viitorul apropriat, impreuna.

Desi par simpliste, toate aceste gesturi functioneaza, altfel nu s-ar explica cum de rasa umana inca exista. Jocul “de-a agatatul” s-a mai modificat in ultima vreme, sau poate noi ne-am schimbat atat de mult incat uneori nu mai stim cum sa observam si sa interpretam semnale primordiale. Dar daca vrei ca dupa urmatoarea intalnire sa nu te mai gandesti ingrijorata daca va suna sau nu atunci incearca sa urmaresti cu atentie daca apar indicatorii acesti indicatori.