Relatii si sex

Viata, dragoste, sex

In fiecare zi vorbim, ne uitam, privim adanc in vietile noastre, in vietile celor din jurul nostru. Dragoste, viata, sex, relatii, prietenii, casatorii, divort, singuratate. Orice sfarsit inseamna un nou inceput. Sufletele noastre sunt intr-o permanenta cautare. Avem zile cu soare in inima, cateodata ploua… Ne simtim de multe ori la pamant. Simtim nevoia doar de o simpla incurajare, ca cineva sa ne asculte fara sa ne judece, sa ne ofere un zambet cald sau o simpla imbratisare, care sa ne motiveze si sa putem merge tot inainte.

Cum ajungem la echilibru? Exact ca omul din acea poveste veche araba care a stat timp indelungat intr-un singur picior. Dupa o vreme i-au amortit muschii, piciorul pe care se sprijina greutatea a inceput sa il doara, iar el nu a mai fost in stare sa isi pastreze echilibrul.

Si nu il durea numai piciorul… intreaga musculatura a inceput, intr-o asemenea pozitie neobisnuita, sa se tensioneze si sa se crispeze. Apasarea dureroasa a devenit de nesuportat iar omul a inceput sa strige dupa ajutor.

Un trecator, om batran si intelept, i-a sugerat atunci sa se gandeasca cat de bine ii este de fapt, in comparatie cu cei care nu au deloc picioare. Un altul a insistat, rugandu-l sa isi imagineze ca este numai o “pana”, caci cu cat s-ar concentra mai intens, cu atat vor ceda mai repede durerile sale. Un batran cumpanit a adaugat cu bunavointa: “Timpul le rezolva pe toate!”. In cele din urma, un privitor s-a apropiat de suferind si l-a intrebat: “De ce stai intr-un picior? Indreapta-l si pe celalalt si lasa-te pe el. Ai totusi doua picioare, nu unul singur!”.

Datorita numarului mare de emailuri primite am contactat-o pe doamna Alexandra Dima (consilier si psihosexual bodyworker) care ne va ajuta in a oferi raspunsuri profesionale tuturor celor care ne-au trimis emailuri.

Pentru cei care vor sa o contacteze pe doamna Alexandra Dima va rugam sa trimiteti email pe adresa r[email protected] pentru rubrica Viata, dragoste, sex

 

El nu ma mai iubeste!

Partenerul meu si cu mine suntem impreuna de 10 ani. Eu il iubesc cu disperare,  dar se pare ca el nu mai simte la fel. Este tafnos, cu chef de cearta tot timpul. Eu ma simt ca si cum m-ar tolera. Ce anume sa fac ca totul sa fie bine?”

Adevarul asta este dureros si sunt alaturi de tine. Dragostea dureaza, dar din pacate dragostea cateodata dispare. Adesea ea se schimba. Este sigur nu poti face pe nimeni sa te iubeasca. Stiu ca tu incerci sa fii cea ce crezi tu ca partenerul tau doreste sa fi. Dar stii ceva? Asta nu va face lucrurile sa functioneze, probabil va face ca lucrurile sa mearga si mai rau.

Ceea ce mi-ar place sa faci ar fi  sa te opresti sa te mai gandesti la el pentru o perioada si sa incepi sa te gandesti la tine.

Cine esti tu? Ce este minunat legat de tine? Este adevarat ca in acest moment vezi doar lucrurile negative legate de tine, dar daca ti-ai intreba cel mai bun prieten sa descrie cele mai importante calitati ale tale care ar fi acestea, ce cuvinte ar folosi?

Ia atitudine, revino cu picioarele pe pamant, respira adanc si cu calm si spune-ti: ” Ma iubesc. Asa cum sunt, aici si acum. Sunt in siguranta”. Continua sa-ti repeti asta, chiar daca mintea ta se cearta cu tine furioasa. Continua sa respiri calm, sa te vezi puternica si sigura pe tine.

Pasul urmator, ia o foaie de hartie si scrie toate lucrurile pe care ti-ar place sa le faci in viata ta. Nu ceea ce ti-ar place sa faci impreuna cu el, ci doar ce ti-ar place tie sa faci, visele si proiectele tale. Este ceva ce ai putea incepe sa faci chiar acum?

Chiar doresc sa-ti controlezi viata, sa devii tu insuti, nu ceea ce altii vor sa fi sau ceea ce crezi ca ar putea iubi la tine. Fi tu insuti!  Este posibil ca dupa ce faci asta, sa fi tu insuti, partenerul tau sa se reindragosteasca de noua “Tu”.

Sau s-ar putea simtii amenintat de minunata persoana pe care o descopera si nu va putea sa faca fata noii situatii. Cred cu tarie ca daca, intr-o relatie dispare chimia dintre cei doi, este cazul sa mergi mai departe, sa lasi trecutul in urma.

Lasandu-l sa plece, ii redai libertatea si-ti recapeti libertatea.

Daca el va hotara sa ramana, vei stii sigur ca o va face pentru ca te vrea cu adevarat, pentru ceea ce esti tu, nu pentru ca asa simte ca ar trebui sa faca.

 

Alexandra Dima -psihosexual bodyworkerwww.radiocatch22.com

 

 

 

 

2 comments

Comments are closed.