Diverse

1,2,3 start la povestit…

radiocatch22

Imi amintesc cu placere de copilaria mea. Langa mine erau bunicii si parintii mei. Imi amintesc cu drag de vacantele de iarna cand la bunici fiind, asteptam cu nerabdare sa plecam cu colindul sau ieseam cu copii pe ulita si ne bateam cu zapada. Bunica ne astepta pe mine si fratele meu cu mancare calda. Am si acum in nari mirosul de cozonaci. Seara, ne asezam langa bunicul meu si el ne povestea diferite povesti, intamplari din copilaria lui foarte grea, despre cum a dormit pe banci invelit doar cu ziare, cum alerga sa se ascunda da raidurile aeriene. De vacantele de vara cand ne suiam in masina si bunicul meu ne arata Romania. Era distractiv sa prindem peste fara undita, sa dormim in cort in padure speriindu-ne noaptea de umbrele pomilor :))) bratele lor le vedeam ca fiind bratele uriasilor ajutata fiind de imaginatia mea bogata.

Hmmm de foate mult timp nu m-am mai gandit la asta. Copilaria mea este plina de povesti, de amintiri frumoase. Ore intregi stateam de vorba cu mama mea care isi depana amintirile copilariei ei. Plina de rasete, de joaca si multe nazdravanii. Fiecare din noi a facut foarte multe boacane in copilarie. Am ras, am plans, ne-am jucat, ne-am certat cu cel mai bun prieten, ne-am impacat mai apoi si ne-am jurat ca nu ne vom mai certa. Am plans  dupa doamna invatatoare cand am terminat clasa a IV-a.

Nu mi-am dat seama pana acum cat imi este de dor de bunicii mei care nu mai sunt, de iernile lungi pline de zapada, de ploile de vara cand ieseam cu parul desfacut si picioarele goale in curte si dansam cantand cu gura cascata ca sa beau apa ploii

Paparuda ruda,
Vino de ne uda,
Ca sa-nceapa ploaie,
Sa curga siroaie,
Cu galeata, leata,
Peste toata gloata.
Unde da cu maiul,
Sa creasca malaiul;
Unde da cu sapa,
Sa curga ca apa.
Hai, Catrino, sa sarim,
Paparudele!
Ca stii iarna ce patim,
Paparudele!
Ca pasarea prin copaci,
Ploaie multa ca sa faci!”

De cartile citite.. citeam cu disperare aproape toate povestile…si vorbeam mult cu prietenele mele.

Va amintit de focul din tabara? Cum ne inghesuiam unii in altii si povesteam tot felul de intamplari?

Haideti impreuna sa ne imaginam ca suntem in tabara, suntem toti in jurul focului de tabara, auzim cum troznesc lemnele si simtim mirosul dulce al bradului.

Si sa povestim… este atat de frumos sa povestesti

este atat de frumos sa asculti povesti

te astept langa mine.. si te ascult cu drag…

sa le povestim copiilor amintirile copilariei noastre…

despre locurile unde am fost, de povestile acelor locuri, de oameni care ne-au influentat viata, care ne-au schimbat destinul.

 

1 comment

  1. sebastianvis

    buna seara
    sunt multe lucruri de povestit din copilaria noastra acum depinde si de varsta eu spun ca cine a avut o copilarie pina in ani 1994 are ce povesti.
    va multumesc

Comments are closed.