Arta de a fi TU

Trei filme impresionante

Trei filme impresionante

Pentru acest sfarsit de saptamana va recomand trei filme diferite, trei povesti dramatice ale unor vieti impresionante.

sonofsaul3-culture-large_trans++HAsMbxa1Smd-3UuiUrw4JHWpCzjlEnPm9ZhKwAyUMBwO sa incep cu  Son of Saul. http://gb.imdb.com/title/tt3808342/. Filmul a castigat numeroase premii, fiind destul de controversat din multe puncte de vedere, inclusiv legat de rolul principal, reactiile absolut haotice ale lui  Saul Ausländer, interpretat de Géza Röhrig. Povestea m-a dus instantaenu cu gandul la una dintre pacientele mele. O poloneza evreica, care avea in jur de 8-9 ani cand a ajuns in lagarul de la Auschwitz impreuna cu parintii si fratele ei. Parintii au fost gazati, ea s-a pierdut de fratele ei, pe care l-a reintalnit 30 de ani mai tarziu in Israel. Povestea filmului este o poveste dramatica, imaginile sunt dramatice, luptele acestor oameni pentru supravieturire sunt dramatice. Orice om are o poveste, nu stim niciodata cum am putea actiona sau reactiona fiind intr-o situatie asemanatoare. Violenta, razboaiele nu au fost si nu vor fi o solutie. Cine uita istoria, merita sa o retraiasca.

A doilea film este vorba despre viata, dramatica, copilaria nefericita a uneia dintre cele mai puternice si celebre voci din lume: Edith Piaf.  http://www.imdb.com/title/tt0450188/.

Stiam cate ceva despre cariera ei, dar nu cunosteam nimic legat de copilaria ei absolut nefericita. O copilarie lipsita de iubire si intelegere, un fond labil, distruge in mod ireversibil viitorul adult.

Filmul se numeste :Le vie en Rose

Iar ultimul film, as putea sa spun ca este preferatul meu pentru acest weekend se numeste Red Violin. Un film din 1998, pe care eu ieri l-am descoperit.

red_violin_1http://www.imdb.com/title/tt0120802/. Este povestea dramatica a unei viori celebre, o vioara unica in lume, o vioara care a fost insufletita cand sotia si copilul lui Nicolo Bussoti mor la nastere.  Vioara este vopsita cu sangele ei. Filmul prezinta calatoria ei in toate colturile lumii, si felul in care vioara a afectat si influentat viata celor care au ajuns in preajma ei.  Veti avea posibilitatea de a vedea interpretarile geniale la vioara, o vioara care se ca vinde in sec XX cu peste 2.400.000 de dolari.

Va invit sa vizionati filmele, nu vreau sa va stric bucuria vizionarii,  oferindu-va prea multe informatii despre ele.

Va doresc o duminica  placuta si un inceput de saptamana minunat.

 

Maddie Ancuta

 

Son of Saul

Red Violin

La Vie En Rose (2007) – Official Trailer [HD]

1 comment

  1. Pingback: Perfect sense - Radio Catch22 London

Comments are closed.