Arta de a fi TU

Teoria absolutului

Pentru acethe-theory-of-everythingasta seara va recomand un film de exceptie, nominalizat la premiul Oscar.

The theory of Everything.  Film care prezinta viata lui Stephen  Hawking, fizician, cosmologist si urmas declarat al lui Einstein.

Este vorba de viata lui absolut uimitoare. La doar 21 de ani, tanarul student de la Cambridge descoperea ca este bolnav de scleroza in placi. Medicii ii spun ca nu va trai mai mult de 2 ani. Socul vestii il face sa se izoleze de prieteni si mai ales de iubita sa, Jane Wilde studenta la Arte. Jane ii propune sa se casatoreasca. Este povestea unui tanar de 21 de ani, condamnat la o boala foarte grea. Spre surpriza si norocul nostru ca umanitate, Stephen Hawking traieste si azi. Este tatal a trei copii.

Am urmarit cu maxima emotie intregul film. Anumite dialoguri fiind cunoscute de la pacientii mei care imi spun: ”Creierul meu este bun, din pacate nu ma mai pot misca, manca sau face nevoile primare”. In ciudat destinului sau crud, gandirea a ramas intacta. Incapabil sa mai vorbeasca, prin intermediul unui computer special reuseste sa scrie carti si sa dezvolte diferite teorii legat de cosmos si timp

Filmul este interesant pentru ca vorbeste practic despre viata lui Stephen Hawking si lupta sa pentru ideile sale, fara sa neglijeze viata personala. La un moment dat, dupa ani de zile de casnicie foarte grea isi paraseste sotia, pentru a se casatori cu asistenta care il ingrijea. Dureros, nu?

Nu va mai povestesc nimic, va invit sa vizionati filmul.

http://www.imdb.com/title/tt2980516/