Politichie

Semnarea acordului de colaborare între MAE şi CNA în vederea difuzării de spoturi care vor conţine alerte de călătorie

Ministerul Afacerilor externeSemnarea acordului de colaborare între MAE şi CNA în vederea difuzării de spoturi care vor conţine alerte de călătorie

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, şi preşedintele Consiliul Naţional al Audiovizualului, Răsvan Popescu, au semnat astăzi, 19 octombrie 2012, la sediul MAE,  Acordul de colaborare dintre Ministerul Afacerilor Externe  (MAE) şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în vederea susţinerii unei campanii de difuzare pe posturile de radio şi televiziune a unor spoturi care vor conţine alerte de călătorie.

Şeful diplomaţiei române a afirmat că această campanie este necesară în contextul în care foarte mulţi români călătoresc în străinătate şi există mai multe regiuni care prezintăriscuri. “Este de datoria statului român, de datoria Ministerului Afacerilor Externe, să avertizeze cetăţenii români care călătoresc în anumite zone. Românii trebuie să ştie la ce se expunşi că este bine să evite cel puţin o perioadă astfel de deplasări”,a declarat Titus Corlăţean.

Ministrul afacerilor externe a afirmat că acest acord a fost realizat la iniţiativa Ministerului Afacerilor Externe şi a mulţumit Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru sprijinul acordat. Totodată, ministrul Titus Corlăţean a declarat că prin acest acord România se raliază unor practici obişnuite şi şi-a exprimat speranţa că şi posturile comerciale de radio şi televiziune se vor ralia acestor practici.

Răsvan Popescu a declarat, la rândul său, că CNA va recomanda posturilor comerciale de radio şi televiziune să difuzeze spoturile care vor conţine alerte de călătorie, acestea putând fi difuzate peste limita de 12 minute/oră a calupurilor de publicitate.

Campania iniţiată de Ministerul Afacerilor Externe în colaborare cu Consiliului Naţional al Audiovizualului nu are o durată limitată în timp, spoturile cu alerte de călătorie în zonele de risc de pe glob urmând să fie difuzate ori de câte ori apar pericole sau elemente de risc pentru cetăţeni.

La ceremonie a participat şi Christian Mititelu, membru CNA.

 

Informaţii de background

 

În şedinţa publică din 11 octombrie2012, CNA a aprobat solicitarea MAE de semnare a unui acord de colaborare între cele două instituţii, în vederea susţinerii campaniei pe care MAE intenţioneazăsă o deruleze pentru informarea cetăţenilor români care doresc să călătoreascăîn străinătate, asupra zonelor de risc şi a potenţialelor pericole la care aceştia pot fi expuşi în aceste zone. CNA recomandă posturilor de radio şi televiziune să participe la această campanie, care va consta din difuzarea de spoturi care vor conţine alerte de călătorie. În cadrul acestei campanii, MAE va transmite posturilor de radio şi televiziune informaţii cu privire la situaţiile de risc care apar pe plan extern şi care pot pune în pericol cetăţenii români care călătoresc în astfel de zone, precum şi recomandări privind modalităţile de a evita expunerea la aceste riscuri. În conformitate cu art. 141 din Codul audiovizual,  Secţiunea a 10-a, mesajele non-comerciale care vor fi difuzate în cadrul acestei campanii nu vor fi incluse în calculul duratei legale alocate publicităţii şi vor respecta următoarele condiţii cumulative:

 

a) difuzarea mesajelor va fi gratuită, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă;

 

b) mesajele vor fi grupate şi separate de alte mesaje publicitare şi identificate între coperte cu menţiunea „Mesaj de interes public”.

 

Menţionăm faptul căalertele de călătorie emise de MAE pot fi găsite la adresa: http://www.mae.ro/travel-alerts/7955

 

  Comunicat de presă MAE

 

4 comments

 1. Pingback: Comunicat de presă-accidentul de circulaţie produs de un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

 2. Pingback: Marcarea Zilei Naţiunilor Unite 2012 la Ministerul Afacerilor Externe

 3. R A Bogdan

  Dar oare MAE nu ar trebui sa faca o colaborare si cu alte state membre ale UE si nu numai, privitor la campania de avertizare a acestora ca urmeaza sa intre romanii pe la ei pe la granita? Nu de alta, dar sa fie pregatiti, ca ai nostri se pricep la “orice”. 😛

  1. radiocatch22 Post author

   Eu am vazut mari schimbari in politica externa si comunicare de cand Titus Corlatean este noul ministru al Externelor. Ceee ce este grozav. Politica externa este imaginea Romaniei si asa terfelita de conflictele interne. Eu sunt convinsa ca o sa exite o comunicare in timp real al evenimentelor. De xemplu avertismentul legate de conflictul din Siria si atentionarea romanilor a fost imediata. Ceeea ce a fost bine. Sunt convinsa ca vor avea lor mari schimbari cel putin in directia asta. Dar cum alegerile prezidentiale bat la usa… nu stiu dc cineva poate da o garantie ca ce se face bine acum o sa mai existe si peste 3 luni.
   Oricum ce spui tu este logic si sper eu sa faca aceasta colaborare

Comments are closed.