Romani in lume

Radio Grafii by Alexandru Gheorghias

radio grafiiAm onoare sa va prezint o voce calda, un om  cu o viata interesanta,  foarte prietenos si o emisiune  care ne va purta in timp.

O sa incep  prezentarile.

Alexandru Gheorghias si emisiunea sa Radio Grafii.

Pentru cei cuprinsi de virusul radioului si al muzicii se pare ca nimic nu va schimba optimismul, pofta de viata, gustul pentru frumos si pasiunea pentru oameni.

Pe Alexandru Gheorghias “l-am intalnit” in urma cu 2  zile. Va spun cu zambetul pe buze,  ca este omul langa care ai sta ore intregi sa-l asculti.

Vocea lui calda te indeamna la visare:).

Ieri cand am inceput sa ascult  emisiunea Radio Grafii nu as mai fi vrut sa plec la munca 🙂

Avea 21 de ani când a intrat prima dată într-un studio de radio. Era în ianuarie 1990, imediat după ce Fun Radio trimisese echipamentul studenţilor de la Universitate.

Abia în ianuarie 1991, de ziua lui Elvis, a realizat prima emisie.

Două ore de transpiraţii, când reci, când fierbinţi, pierdut printre butoane, deck-uri şi pick-up-uri. Peste încă o lună, prima ediţie, una de propuneri, a Topului Nostalgic. O serie care avea să dureze peste 270 de săptămâni. Cum accesul la informaţie era în continuare redus, piesele purtau numere de catalog . Exista şi un talon de participare la vot, publicat în Cotidianul…” ne povesteste  Alexandru Gheorghias .

A plecat din FM pe la începutul mileniului. După mai bine de zece ani, se intoarce cu această emisiune de suflet – Radio Grafii.

Mi-am propus să desenăm frumos, în eter, cu ajutorul muzicii din anii apuşi. A trecut un an şi jumătate de an de la prima ediţie. Acum, cu toate mijloacele de informare la dispoziţie, suntem sufocaţi de ritmuri paralizante cerebral şi de non-informaţie. A fost unul din imboldurile care m-au împins la acest demers. Faptul că există atâtea şi atâtea muzici bune, pe care prea puţini le mai difuzează. De fredonat, nici nu se mai pune problema.

Doza de nostalgie a rămas. Este inevitabilă. Vă invit să luăm cărbunele şi să trecem la treabă. Vom desena pe hârtia îngălbenită de vremuri. Vom şterge de praf muzicile uitate. Le vom reda strălucirea. Vom Radio Grafia muzica. Noi întoarcem timpul!” ne invita Alexandru Gheorghias.

 

 

din aceasta seara  timp de 55 de minute , incepand cu  ora 19.00 Londra, 21.00 Romania

Alexandru Gheorghias ne invita  la  Radio Grafii

Eu imi iau o cana cu ceai si incep sa rasfoiesc timpul.

Va astept si pe voi!

 

 

ne puteti asculta in urmatoarele playere
Winamp:

http://premiumca3.listen2myradio.com/tunein.php/tmadelen/playlist.pls

Windows Media Player:

http://premiumca3.listen2myradio.com/tunein.php/tmadelen/playlist.asx

Real Player:

http://premiumca3.listen2myradio.com/tunein.php/tmadelen/playlist.ram

 

QuickTime:

http://premiumca3.listen2myradio.com/tunein.php/tmadelen/playlist.qtl

 

 

Maddie  Ancuta