Politichie

R.P China semnalează apariţia virusului H7N9

 

atentionare calatorieAtenţionare de călătorie – R.P China semnalează apariţia virusului H7N9

 

 

 

 

 Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Populare Chineze asupra faptului că, începând cu data de 31 martie 2013, autorităţile chineze au raportat apariţia unor cazuri de infectare cu virusul H7N9.

  Până la data de 5 aprilie 2013, autorităţile chineze au confirmat pe baza analizelor de laborator, că un număr de 16 persoane au fost infectate cu acest virus. Cazurile au fost semnalate în Shanghai şi provinciile limitrofe Zhejiang, Jiangsu şi Anhui.

  Până  în acest moment nu a fost confirmat niciun caz de transmitere de la persoană la persoană şi nu a fost stabilită vreo legătură între cazurile de persoane infectate.

  De asemenea, Comisia Europeană recomandă cetăţenilor UE care doresc să călătorească în această ţară să evite deplasarea în pieţele de păsări şi animale vii (aşa numitele wet markets – pieţe umede) din cauza prezenţei acestor virusuri gripale, dar şi a altor virusuri aviare şi infecţii zoonotice.

  De asemenea, cetăţenii ar trebui să evite contactul direct cu materii fecale provenind de la păsări şi animale, cu pene netratate şi alte reziduuri rezultate de la păsări şi animale şi să urmeze regulile de bază privind igiena mâinilor, care includ spălarea şi utilizarea de antiseptice pe bază de alcool.

  Informaţii suplimentare pot fi accesate pe site-ul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (www.who.int/csr/don/en/index.html) şi al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (www.chinacdc.cn/en/).

 

 

 

1 comment

  1. Pingback: Inaugurarea “Pieţei Francofoniei”

Comments are closed.