Politichie

Ministerul Afacerilor Externe salută ridicarea completă a restricţiilor de pe piaţa muncii din UE pentru cetăţenii români

Atentionare calatorie

Comunicat de presă

Ministerul Afacerilor Externe salută ridicarea completă a restricţiilor de pe piaţa muncii din UE pentru cetăţenii români

 MAE

Ministerul Afacerilor Externe salută ridicarea, la 1 ianuarie 2014, a tuturor restricţiilor pe piaţa muncii din Uniunea Europeană pentru cetăţenii români, în conformitate cu prevederile Tratatului de Aderare al României la Uniunea Europeană.

Începând de astăzi, 1 ianuarie 2014, în urma ridicării restricţiilor şi de către Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franţa, Malta şi Marea Britanie, cetăţenii români îşi pot exercita  pe deplin dreptul de a lucra în toate statele UE fără un permis de muncă, beneficiind astfel de toate drepturile şi libertăţile care le revin în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene.

Libera circulaţie a persoanelor reprezintă un principiu fundamental al UE şi un element constitutiv al Pieţei Unice.

Ministerul Afacerilor Externe împărtăşeşte poziţia de principiu a Comisiei Europene exprimată cel mai recent şi de comisarul european pentru muncă, Laszlo Andor, potrivit căreia libera circulaţie a lucrătorilor mobili, cetăţeni ai statelor membre UE, produce, în fapt, efecte pozitive asupra Pieţei Unice şi asupra adâncirii integrării europene.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă convingerea că cetăţenii români vor continua să aducă o contribuţie importantă şi responsabilă la consolidarea şi desăvârşirea proiectului european, în toate componentele sale.

1 comment

  1. radiocatch22 Post author

    Salut si eu ridicarea restrictiilor. Fiind ceva mai calma si mai calculata in reactii decat colegii mei de la alte publicatii, care in dorinta lor de publicitate si reclama, au agitat apele inutil, o sa spun si eu cateve cuvinte. Realitatea ne-a arata ca pe roman nimeni nu l-a oprit sa plece nicaieri in lumea asta. A plecat cu trenul, cu autocarul, sub masini, au trecut granitele ilegal. Problema celor care pleca din tara.. este ce vor face cand vor ajunge in tarile in care doresc sa isi schimbe viata. Suntem noi cu adevarat pregatiti pentru joburile la care visam?. Sa nu uitam cel mai important lucru. Situatia sociala, economica, financiara, s-a schimbat radical fata de anul 2000, 1989, 2007. Nu mai ascultati la unul si la altul. Nimeni nu este raspunzator pentru viata voastra. Acolo unde unul nu a reusit, poti reusi tu. Succes si multa incredere in puterile voastre!

Comments are closed.