Arta de a fi TU

Mamicile in dificultate

Va asteptam de la ora 9.00 Londra ora 11.00 Romania, in cadrul emisiunii  O lume minunata-lumea copiilor si a parintilor.

Vom vorbi despre mamicile singure, mamicile aflate in dificultate.

Nimeni nu s-a nascut parinte. De multe ori ne aflam in dificultatea de a comunica pentru ca nu avem incredere in nimeni. Trebuie sa invatam sa vorbim. Trebuie sa apelam la autoritati, trebuie sa le obligam pe autoritati sa respecte legile, sa ofere sprijin, consiliere si intelegere. Organizatiile neguvernamentale trebuie sa se implice in proiecte concrete nu doar pe hartie,  in a sprijini mamicile singure. A le oferi consiliere, empatie, intelegere lor si copiilor.

O usa deschisa, un zambet, o poveste, o imbratisare, mersul impreuna la doctor sa la cumparaturi ajuta foarte mult. Toti avem momente proaste, ne este frica, nu stim in ce directie sa o apucam, nu stim ce sa facem. Dar exista comunitatea si comunitatea trebuie sa se implice. Exista comunicare si trebuie sa o folosim.

Aceasta emisune este dedicata Alessei si mamei ei.

 

va invit la o discutie deschisa, cu cartile pe fata.

De cate ori v-ati implicat in a sprijini concret o familie aflata in dificultate?

De cate ori ati ajutat  o mamica  cunoscuta intamplator in parc?

De cate ori ati fost la cineva despre care v-a povestit prietena ca este o mamica singura, depresiva si care a ajuns la capatul puterilor?

De cate ori pe saptamana va rupeti timpul din privit la televizor si va implicati in sprijinul celor care au cu adevarat nevoie?

De cate ori v-ati rupt din timpul petrecut pe face book pentru a sta 2 ore cu un copilas strain, sa-i cantati, sa va jucati cu el si sa o ajutati pe mamica sa se odihneasca si sa-si descarce sufletul?

Cate ONG-uri din Romania se implica in astfel de proiecte? Banii folositii sa se duca in consiliere si nu pe printare de fluturasi, afise sau pixuri?

Se pot face foarte multe fara bani doar daca exista intelegere, compasiune si dragoste pentru oameni.

 

Maddie Ancuta

1 comment

  1. Pingback: Erorile vietii...Nu acceptati sa fiti victime

Comments are closed.