Politichie

„Ghidul alegătorului român din străinătate”

alegeri parlamentare 2012Ministerul Afacerilor Externe lansează „Ghidul alegătorului român din străinătate”

 

Ministerul Afacerilor Externe şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) au lansat „Ghidul alegătorului român din străinătate” (anexat), pentru a asigura informarea corectă a cetăţenilor români stabiliţi peste hotare, în legătură cu condiţiile în care îşi vor putea exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

Materialul prezintă sintetic, într-un limbaj accesibil, cele mai importante elemente privind desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 9 decembrie 2012 în străinătate. 

Ghidul face parte din planul de comunicare pregătit de Ministerul Afacerilor Externe pentru informarea cetăţenilor români din afara graniţelor ţării asupra procedurii de vot aferente acestui scrutin şi reprezintă principalul material de informare în acest sens. La nivelul Centralei MAE şi al misiunilor diplomatice au fost luate măsurile necesare pentru a asigura difuzarea cât mai largă a acestor informaţii:

•           Ghidul este publicat pe site-ul MAE, în cadrul secţiunii „Alegeri parlamentare 9 decembrie 2012”, la adresa:

http://www.mae.ro/sites/default/files/file/alegeri_legislative_2012/ghidul_alegatorului_roman_din_strainatate.pdf şi va fi postat pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice.

•           Misiunile diplomatice multiplică materialul şi îl distribuie gratuit cetăţenilor români.

•           Misiunile diplomatice transmit acest ghid asociaţiilor de români, cu rugămintea de a primi sprijinul lor pentru difuzarea informaţiei către comunităţile în care activează aceste organizaţii.

Pentru mai multe informaţii accesaţi secţiunea dedicată alegerilor parlamentare de  pe site-ul MAE: http://www.mae.ro/alegeri-parlamentare-2012. Recomandăm consultarea permanentă a acestei secţiuni, care este completată continuu, pe măsură ce apar informaţii noi.

 comunicat de presa