Politichie

Comunicat de presă legat de evolutia recenta din Republica Populară Democrată Coreeană

declaratii republica coreeaComunicat de presă

 

În legătură cu recentele evoluţii din Republica Populară Democrată Coreeană, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face următoarele precizări:

Ministerul Afacerilor Externe al RPD Coreene a convocat, la 5 aprilie 2013, reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Phenian. Cu această ocazie, le-a fost comunicată recomandarea de a avea în vedere posibilitatea evacuării personalului ambasadelor, pe fondul creşterii tensiunilor din zonă.

MAE al României analizează opţiunile valabile în astfel de situații, în vederea asigurării deplinei securităţi a cetăţenilor români de la Ambasada României la Phenian, pe baza procedurilor şi reglementărilor în vigoare.

MAE se află în permanent contact cu partenerii din UE şi NATO, pentru a stabili, în comun, conduita generală în perioada următoare.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să evite orice deplasare pe teritoriul Republicii Populare Democrate Coreene (Coreea de Nord), întrucât, la acest moment, starea de securitate este instabilă.

MAE reafirmă necesitatea găsirii unor soluţii care să conducă la detensionarea actualei situaţii din Peninsula Coreeană. Totodată, MAE reafirmă necesitatea respectării rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU și solicită ferm autorităţilor de la Phenian să se abțină de la orice acţiune care afectează pacea şi securitatea în regiunea Asiei de Nord-Est.

 

1 comment

  1. Pingback: Cetăţean român decedat în Ungaria

Comments are closed.