Atenţionare de călătorie – Franţa, Ungaria

Maddie Ancuta

Atenţionare de călătorie – Franţa

 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află sau se deplasează pe teritoriul Franţei cu privire la faptul că în data de 24 iunie 2014, pe aeroportul Saint Exupery din Lyon, va avea loc o grevă a controlorilor de trafic care va afecta 10 curse programate să decoleze spre următoarele destinații:

Ø  Bruxelles (8h30, Hop)

Ø  Bologna (8h50, Hop)

Ø  Barcelona (11h45, Vueling)

Ø  Londra (11h55, British Airway)

Ø  Sévillia (15h05, Vueling)

Ø  Toulouse (15h20, Air France)

Ø  Palma de Majorqua (16 h, Vueling)

Ø  Toulouse (16 h, Air France)

Ø  Orly (19h10, Air France)

Ø  Madrid (20h20, Iberia)

În urma declarațiilor făcute de reprezentantul sindicatului controlorilor de trafic, greva ar urma să se prelungească până la data de 29 iunie şi va afecta mai multe zboruri.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte site-urile de specialitate şi să urmărească pagina de internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate înainte de a se deplasa în străinătate.

Atenţionare de călătorie – Ungaria

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii care se deplasează pe teritoriul Ungariei asupra faptului că Serviciul Ungar de Meteorologie a informat că, începând cu data de 23 iunie 2014, a intrat în vigoare un cod portocaliu de precipitaţii intense în judeţele Somogy şi Baranya şi cod galben pentru judeţele Zala, Vas, Veszprem, Fejer, Tolna, Bacs-Kiskun şi Csongrad.

Începând cu data de 24 iunie 2014, aceste precipitaţii intense pot apărea şi în alte regiuni ale Ungariei (cod portocaliu în judeţele Baranja, Tolna, Bacs-Kiskun, Csongrad şi Bekes şi cod galben în judeţele Somogy, Zala, Veszprem, Fejer, Komarom-Esztergom, Pest, Jasz-Nagykun-Szolnok, Heves şi Hajdu-Bihar).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să manifeste prudenţă şi să consulte site-urile de specialitate, pentru informaţii suplimentare.