Antibioticele
Antibioticele au devenit o mare problema datorita consumului excesiv, dar mai ales a efectelor negative nu doar asupra sistemului imunitar dar si asupra sistemului digestiv. Consumul de antibiotice, duce la modificari ale bacteriilor care devin si mai rezistente. In consecinta, noi antibiotice si mai puternice sunt scoase pe piata pentru a combate efectul bacteriilor asupra organismului.
Din nefericire, sunt foarte multe persoane care iau antibiotice pentru raceli sau fara motive medicale serioase, fara sa consulte medicul, fara sa cunoasca efectele negative pe termen lung.
Antibioticele distrug bacteriile prietenoase din sistemul digestiv.
Antibiotics inseamna ”anti-life” si probioticele inseamna ”pro-life”. Probioticele (acidophilus sau bifidus) contin bacteriile prietenoase de care organismul are nevoie pentru digestie si absorbtia nutrientilor.
Ce trebuie sa evitam cand luam antibiotice:
Alcool, zahar si prea multe fructe dulci ca:bananele, strugurii, mango, kiwi, mere, care fermenteaza repede. Fermentatia tinde sa creasca si mai mult numarul bacteriilor ”neprietenoase” care pot declansa candida de exemplu.
Ce putem manca:
Fructele care nu fermenteaza pot fi mancate in moderatie: coacaze, fructe de padure, zmeura,mure sau papaya. Fructele trebuie mancate cu 30 de min inainte de masa principala sau intre mese pentru a evita fermentatia.
Ananasul contine enzima bromelain care creste eficienta antibioticelor si ajuta digestia. Consuma cu incredere cateva felii de ananas proaspat inainte de mesele principale.
Iaurtul contine acidophilus si bifidus. Citeste cu atentie etichetele, in general iaurturile care spun ca sunt low fat, contin o mare cantitate de zahar, .
Usturoiul ajuta la dezvoltarea bacteriilor prietenoase din stomac, distrugand in acelasi timp bacteriile care provoaca infectiile. Usturoiul este recunoscut pentru rolul sau in combaterea infectiilor.
Fara gemuri, dulceturi, smantana.
Remedii utile.
Asa cum am spus acidophilus si bifidus sunt bacteriile prietenoase si sanatoase. Ia doua capsule zilnic timp de patru saptamani, dupa fiecare masa, dupa ce ai terminat tratamentul cu antibiotic
Complexul de vitamina B care contine 0.5-5mg biotin. In timpul tratamentului cu antibiotic cantitatea de biotina scade dramatic. Lipsa de biotina afecteaza: parul, unghiile, pielea.
Vitamina D3 ajuta antibioticele sa lucreze eficient, avand in acelasi timp anti-bacterial proprietati. Consuma zilnic 800 iu.
Propolisul este un antibiotic natural folosit de albine sa-si sterilizeze stupul. El a fost denumit aşa de către învăţaţii greci care, observând cum îşi construiesc albinele stupul, au ajuns la concluzia că această substanţă joacă rolul de pavăză împotriva agresorilor externi, propolisul făcând din stup o adevărată cetate. Doua capsule de propolis luate zilnic impreuna cu cel putin 1 g de vitamina C duce la intarirea sistemului imunitar si o stare de sanatate in general buna.
Capsulele de echinaceea: 3-6capsule luate zilnic ajuta la intarirea sistemului imunitar.
Anumite tipuri de plastic, fundurile de plastic care sunt vandute ca fiind anti-bacterii, fac ca oamenii care le folosesc sa devina si mai rezistenti la antibiotice, asa ca cel mai bine este sa folosesti tocatoare din lemn, care pot fi spalate foarte bine cu apa .
Murdaria chiar ajuta. Sunt foarte multe persoane care folosesc in mod obsedant sapunurile anti bacteriale. Acestea nu sunt doar daunatoare mediului inconjurator dar duc si la slabirea sistemului imunitar pe termen lung.
Daca atunci cand iei antibiotice te simti slabit, vorbeste cu medical curant si cu permisiunea lui incepe sa iei acidophilus imediat cum incepi sa te simti slabit. De asemenea pentru a intari sistemul imunitar ia complexul de vitamin B.
www.radiocatch22.com
Pingback: Alergii - Radio Catch22 London