Toate povestile incep cu… A fost odata ca niciodata!
A fost o data un barbat si o femeie care s-au intalnit intamplator. Tristi, covarsiti de propriile ganduri, setosi de iubire, neintelesi.
“Dumnezeul de a doua zi” poate fi interpretat ca o poveste romantica de dragoste, ca o drama, satira la adresa societatii romanesti sau ca o invitatie la reflectie asupra ideii de a doua sansa.
Meditatie asupra momentului mortii.
Este o piesa de teatru la care am ras cu lacrimi, mi-am reamintit de umorul specific romanesc, de injuraturile neaose impletite cu ganduri de sinucidere, declaratii de dragoste, moarte, a doua sansa gasita in iubire si pierduta in moarte.
Singuratate si iubire!
O poveste despre parinti , copii si Dumnezeu!
Jocul actorilor excelent.
80 de minute care te ajuta sa uiti, sa intri intr-o alta lume care te ajuta sa meditezi la propria viata.
Doi actori extraordinari: Vlad Zamfirescu si Mirela Oprisor.
Mirela ne prezinta o femeie sensibila, timida, resemnata in relatia esuata de amor cu un barbat care o paraseste fara sa-i pese de ea sau de bebelusul din pantece.
Vlad ne prezinta un barbat tanar de 30 de ani, fara prea multe realizari, cu o relatie indiferenta intre el si tatal sau. Un barbat care se indragosteste de o femeie pe care o vede in vitrina unei bijuterii si pe care o salveaza in momentul in care aceasta incearca sa se sinucida.
Cei doi primesc a doua sansa oferita de viata, raman impreuna, se iubesc, intr-o zi ..ea il paraseste ca sa poata muri linistita.
Moartea isi ia ofranda. Prima data bebelusul si ceva mai tarziu o cere si pe femeie.
Mi-a fost dor de teatrul romanesc, mi-a fost dor sa simt vibratia actorilor, emotiile lor si sa le vad lacrimile.
Viata intre nastere si moarte.
„Dumnezeul de a doua zi” de Mimi Brănescu, cu Vlad Zamfirescu şi Mirela Oprişor, în regia lui Claudia Goga, face parte din seria „ Poveştilor spuse-n româneşte”.
Dumnezeul de a doua zi de Mimi Brănescu, regia Claudiu Goga, cu Mirela Oprişor şi Vlad Zamfirescu. Mimi Brănescu, un actor important ce s-a remarcat în filmele Noului Val românesc, este şi un prolific dramturg şi scenarist. A debutat ca dramaturg în anul 2004 cu piesa Gunoierul, piesă ce a ţinut capul de afiş al Teatrului Act o lungă perioadă de timp. Mimi Brănescu este primul dramturg român căruia un teatru i-a dedicat o trilogie, montându-i 3 texte în regia a trei regizori importanţi: Flori, fete, filme sau băieţi, regia Vlad Massaci, Dumnezeul de a doua zi, regia Claudiu Goga şi Acasă la tata, regia Alexandru Dabija cu Marcel Iureş. Nu în ultimul rând, Mimi Brănescu este autorul scenariul unuia dintre cele mai îndragite seriale de comedie din România, Las Fierbinţi. În anul 2010 Mimi Brănescu a câştigat Irish Embassy Award pentru dramaturgie.
Spectacolul de la The Cockpit reprezintă debutul lui Mimi Brănescu în calitate de dramaturg pe scena londoneză.
Urmatoarea serie The Human Voice by Jean Cocteau o are interpreta pe Oana Pelea. Spectacolul are loc pe data de 8 decembrie 2013 la The Cockpit Gateforth Street, Marylebone, London NW8 8EH 020 7258 2925
Nu ratati intalnirea cu o actrita de exceptie!
Maddie Ancuta
Pingback: "Sunt un orb"- Horaţiu Mălăele intr-un recital extraordinar in Londra. - Radio Catch22 London