Radio Catch22 London » February 7, 2013

Daily Archives: February 7, 2013

Politichie

Convorbire telefonică Titus Corlăţean, cu omologul său ungar, Janos Martonyi

Published by:

Ministerul-Afacerilor-Externe-al-Romaniei-MAE1-300x300Comunicat de presă

Convorbire telefonică a ministrului afacerilor externe,Titus Corlăţean, cu omologul său ungar, Janos Martonyi

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut în cursul zilei de astăzi, 7 februarie 2013,  o convorbire telefonică cu omologul său ungar, Janos Martonyi.

Cei doi miniştri au exprimat poziţiile Guvernelor românşi respectiv ungar, în legătură cu evoluţiile şi declaraţiile formulate în spaţiul public în ultimele zile, cu sublinierea sensibilităţilor legate de unele aspecte relevante pentru fiecare dintre cele două părţi.

La finalul convorbirii, cei doi înalţi demnitari au căzut de acord asupra faptului că interesul cooperării dintre cele două state impune evitarea escaladării atitudinilor şi declaraţiilor publice formulate în cele două ţări.

Cei doi oficiali au stabilit, totodată, ca cele două părţi să continue contactele politice bilaterale în perioada următoare, prin utilizarea canalelorşi pe baza standardelor diplomatice obişnuite, inclusiv prin misiunile diplomatice ale celor două ţări acreditate la Bucureşti, respectiv Budapesta. Din această perspectivă, s-a agreat asupra necesităţii întreprinderii demersurilor corespunzătoare pentru depăşirea dificultăţilor apărute în relaţia bilaterală în ultima perioadă de timp şi promovării demersurilor ce se impun pentru punerea în valoare a unei relaţii de cooperare în spiritul Parteneriatului strategic pentru Europa secolului XXI, încheiat între Guvern ele României şi Ungariei la 29 noiembrie 2002.

În acest context, au fost evocate atât respectarea principiului bunei vecinătăţi, cât şi asigurarea la standarde europene a protecţiei minorităţilor naţionale din cele două state.

Aceste demersuri vor fi materializate, inclusiv prin intermediul vizitei la Bucureşti, planificată anterior, a ministrului afacerilor externe din Ungaria, Janos Martonyi, în cursul primăverii acestui an.

Menţionăm că ultima întrevedere oficială dintre miniştrii afacerilor externe românşi ungar a avut loc, la Budapesta, la 1 octombrie 2012

 

Bucatarii amatori

Fasole scazuta in stil frantuzesc “cassoulet”.

Published by:

Despre fasolea scazuta s-au scris multe randuri. Multe retete. Probabil sute. Cred ca precum in Franta si in Romania sunt o plentitudine de variante, fiecare exprimand cu convingere ca este cea “originala”. Cea “traditionala”. Poate odata o sa ajungem si noi ca francezii si sa acceptam ca nu-i nici una intr-adevar “originala” ca exista doar cateva ingrediente fara de care o fasole scazuta nu poate fi numita “cassoulet” (pentru francezi).

Deci vin si eu cu reteta asta, poate pentru cei care vor sa o incerce, poate pentru mine doar ca sa o am de referinta viitoare.

Fasolea uscata o lasam la inmuiat in apa cel putin de seara pana dimineata. Am pus-o apoi la fiert cu apa doar, am fiert-o 10 minute la foc mare, am schimbat apa, la fel apoi 10 minute si am scurs-o. Apoi in oala de fonta, am calit ceapa si usturoiul taiate marunt, intr-o lingura de untura pe care am uitat sa o trec la ingrediente, daca aveti folositi de gasca sau de rata, daca nu de porc, daca nu este nici deaia atunci merge 100ml de ulei, am pus fasolea peste, bucatile de bacon (se poate pune bucati mari de kaizer, costita afumata), carnatul taiat bucati. Cimbrul si patrunjelul le-am invelit in frunzele de dafin (am omis acum rozmarinul) si le-am legat cu o bucata de sfoara, le-am pus in oala. Am sarat putin am piperat. La alegere puteti pune si un cub doua de legume sau porc. Am pus si morcovii taiati bucati mari. In cassouletul frantuzesc n-am vazut pana acum in nici o varianta morcovi, mie-mi plac textura si dulceata care o aduc preparatului.

Oala am pus-o la cuptor, fara capac la 180C si-am lasat-o vreo ora, am verificat sa nu se arda doar, insa sa faca o crusta aurie pe deasupra. Dupa, prima crusta facuta, am impins-o in oala cu dosul polonicului, am pus lingura de pasta de rosii (precizez ca nici pasta de rosii nu este omniprezenta in cassoulet, lingura pe care am pus-o eu nu schimba gustul mancarii, ii doar doar o culoare mai galbuie), am amestecat si iar am lasat-o la fiert in cuptor, de data asta pana-i fasolea fiarta bine. Si daca mai face inca o crusta, asa ca in imagine, ii numa buna, daca nu, dati drumul la grill si lasati oala sub grill sa prinda crusta aurie fasolica.

Langa ea am avut pita semi proaspata, si desii stiu ca unii prefera ceapa rosie pe care eu o prefer la zama, muraturi rozalii din butea mea de plastic care ma scoate din iarna cu muraturile mele.

 Ingrediente pentru 6-8 persoane. Timp de preparare minim2 ore.

500g fasole boabe uscata
400g piept porc afumat, bacon, kaizer
400g carnati (afumati dar nu uscati, sau proaspeti)
1 ceapa
2-3 catei usturoi
4-5 morcovi (optionali)
1 lingura pasta de rosii (optionala)
cimbru, dafin, patrunjel, rozmarin (optional)
sare, piper

Pentru alte retete traditionale, speciale si inedite vizitati: www.bucatarialuiradu.co.uk

Cosmetica online

Tipuri de ten

Published by:

tratamente naturale

frumusete onlineTipuri de ten

Sunt foarte multe clasificari ale tenului in functie de problemele fiecaruia insa o clasificare simpla ar fi urmatoarea:

Tenul normal

 - Se caracterizeaza printr-o nuanta roz-bej, pielea este intinsa, ferma, este bine hidratat, neted si mat. Il intalnim cel mai des la bebelusi, copii inainte de pubertate.

Tenul uscat

 - este roz-galbui, pielea este subtire cu pori mici, capilarele pot fi vizibile prin epiderma datorita faptului ca pielea este subtiata, sensibil.

Tenul gras

 - este cenusiu-galbui, prezinta comedoane si pori largiti, pielea este ingrosata. De aici deriveaza si numele de ten acneic sau ten gras.

Tenul mixt

 – cel mai frecvent intalnit la adulti este o combinatie a tenului uscat si a tenului gras. Barbia, fruntea si nasul ceea ce formeaza zona T- sunt grase/uleioase iar pe obraji pielea este uscata.

Tenul sensibil

– necesita o ingrijire aparte deoarece persoanele cu acest tip de ten pot prezenta alergii la componentele cremelor de ingrijire. Este indicat sa se foloseasca produse dermatocosmetice fara  parabeni, parfum, alcool sau hipoalergene.

Pentru a va ajuta sa stabiliti ce tip de ten aveti va propun urmatorul test

Cum sa afli ce tip de piele ai?

Simplu, raspunzand la urmatoarele intrebari:

La 3 ore dupa curatarea tenului….

1. acesta devine uleios?

A – Niciodata

B – Cateodata

C – Adesea

D – Intotdeauna

2. unde anume se observa acest ulei?

A – cel mai des in zona T (frunte, nas si barbie)

B – peste tot

3.cum arata pielea ta?

A – Crapata sau foarte uscata

B –  Putin uscata, porii inchisi

C – Lucioasa cu porii vizibili in zona T

D – Uleioasa cu porii deschisi

4. cum se simpte pielea ta?

A – Stransa

B – Comfortabila dar putin uscata

C – Uleioasa in zona T si putin uscata pe obraji

D – Uleioasa

Pentru a putea afla raspunsul la acest test trimiteti un email ([email protected]) cu aceste raspunsuri si va voi trimite rezultatul testului cat si produsele care sunt recomandate pentru tipul tau de piele.

 

cu drag Florentina