Arta de a fi TU

O lume minunata! emisiune pentru copii, adolescenti si parinti

Adolescenta si drogurileBuna dimineata dragi copii si parinti!

ca de obicei la ora 9.00 Londra, 11.00 Romania va invitam intr-o lumea minunata 🙂

Avem subiecte multe si interesante.

Saptamana trecuta am discutat despre o organizatie foarte puternica in Marea Britanie care lupta, consiliaza, informeaza pe partea de probleme cu drogurile. A fost realizat de catre Departamentul de Sanatate Britanic impreuna cu Home Office al guvernului Britanic.

Intentia este de educatie, de reducere a  consumului de drogurilor legale si ilegale, informand cu mare acuratete si prezentand fiecare tip de drog existent pe piata in momentul de fata.  Informarea legate de consumul de alcool si droguri are ca tinta principala  scolile, liceele.

Ce ofera FRANK?

  • un website foarte bine pus la punct si documentat;
  • un numar de telefon care poate fi accesat 24 de ore pe zi;
  • adresa de email;
  • posibilitatea de a discuta u respectarea confidentialitatii pe Windows Live Messenger, the Talk to Frank bot
  • servicii speciala de consiliere si tratament

Recomand si celor din Romania (medici, profesori, consilieri, educatori) acest site pentru informare, documentare, intrebari, consiliere. Persoanele care lucreaza acolo sunt operative si raspund in cel mai scurt timp

Azi vom prezenta cateva informatii despre droguri si dar si ce este Drogul Violului

Cei care cerceteaza acest fenomen spun ca halucinogenele le permit consumatorilor “sa pluteasca”; este un voiaj care ii face sa iasa din dificultatile si contradictiile cotidiene si sa se simta stapani pe situatie. Adolescenta este si varsta tensiunilor emotionale si angoaselor, aparent insurmontabile si de neinteles pentru cei din jur. De multe ori, pentru adolescentii bulversati de propriile intrebari, de barierele si agresiunile, mai mult sau mai putin reale, din exterior, drogul pare singura si cea mai buna solutie.

In profilul psihologic al tanarului consumator domina trasaturile nevrotice, dependenta afectiva, intoleranta la frustrare, angoasele de separatie, izolarea si dependenta afectiva, iritabilitatea, timiditatea si hipersensibilitatea. Are loc o opozitie a eului impotriva lumii, pe care o considera un element agresiv, nedrept si opresiv. Solutia pe care adolescentul in cauza o gaseste pentru a rezolva aceste conflicte este retragerea intr-o lume construita, determinata si intretinuta de drog. Aceasta lume il face fericit, ii satisface instinctele primare, ii estompeaza pentru un timp conflictualitatea.

In urma unor studii s-a constatat de altfel, la consumatorii de droguri, prezenta unei stari emotionale necontrolate si demonstrative, in sensul alienarii fata de cei din jur si al unui slab control al impulsivitatii. Autocunoasterea si autodefinirea, rezolvarea propriilor probleme este limitata, pe langa acestea, si de imaturitatea cognitiva a adolescentului.

Astfel, principalii factori de risc ce pot determina consumul de droguri ar putea fi: toate tulburarile emotionale, anxietatile, depresiile, insingurarile, frustrarile si conflictele interpersonale. Faptul ca unii tineri adolescenti consuma droguri arata in continuare ca exista baraje de netrecut intre oameni si generatii.

Sfaturi pentru parinti:

1. Cultiva o relatie bazata pe prietenie si sinceritate cu copilul tau si vei fi ferita de surprize neplacute.
2. Atentie la ceea ce consuma, deoarece unele droguri poarta alte denumiri fata de cele reale, administrarea lor producand intoxicatii grave, uneori mortale.
3. Nu exista droguri tari sau droguri slabe si nici droguri bune sau rele.
4. Daca copilul tau va dori sa consume droguri, este foarte probabil ca el sa reuseasca pana la urma. Pe baza “semnelor” enumerate mai sus, depisteaza in timp util acest lucru!
5. Tu esti cea care trebuie sa-l informeze inca de timpuriu cu privire la nocivitatea drogurilor.
6. Cel mai bun lucru pe care il poti face ca parinte, este acela de a fi un exemplu. Copiii trebuie sa stie de la tine care este pericolul administrarii de medicamente, in general, fara recomandarea medicului.
7. Nu uita ca alcoolul amplifica efectele drogului.

 

De ce sunt periculoase capusele? sunt tot mai dese cazurile legate de muscaturile de capuse si din pacate dupa cum stim cazul actorului Serban Ionescu, se poate si muri.

Vom continua informatiile in  rubrica despre adolescenti. Cateva sfaturi pentru parintii cu adolescenti.

Avem legende frumoase romanesti. Azi vom prezenta legenda florii de nu ma uita.

Discutie in direct si implicarea copiilor in citirea si intelegerea unei povesti. Azi Povestea Falsei Broaste Testoase de Lewis Carroll.

Ca de obicei Recreatia mare soseste si la noi si vedem ce a mai facut Tinel 🙂

Unde incepe si unde se termina o durere de cap. Postasul de Mircea Santimbreanu

Continuam ocolul pamantului si ajungem langa Lacul care dispare si Lacul enigmelor 🙂

glume ,ghicitori

Dentist :What kind of filling do you want in your tooth daughter?

Girl: Ice cream

Va invitam intr-o emisiune vesela, educativa si plina de informatii.

Alaturi de mine vor fi Tibi si Cristian

Sa le uram bine ati veni!

 

Maddie Ancuta