Politichie

Tensiunile din Damasc duc la reducerea personalului Ambasadei României la Damasc

Reducerea personalului Ambasadei României la Damasc

 

Ministerul Afacerilor Externe analizează în permanenţă dinamica situaţiei de securitate din Republica Arabă Siriană, inclusiv din perspectiva evaluării riscurilor menţinerii Ambasadei României la Damasc funcţionale, la o capacitate care să-i permită să continue să acorde sprijin specific cetăţenilor români aflaţi încă pe teritoriul acestui stat.

reducere personalului in Damasc 

Deteriorarea semnificativă a situaţiei generale de securitate, inclusiv în zone centrale din capitala siriană, a condus la necesitatea restrângerii activităţii Ambasadei României la Damasc şi la reducerea personalului diplomatic.

 

Ministerul Afacerilor Externe doreşte să informeze că, începând cu data de 7 decembrie 2012, din raţiuni de securitate a redus la minimum personalul diplomatic din cadrul Ambasadei României la Damasc. Cea mai mare parte a personalului, inclusiv ambasadorul, a fost relocat la Beirut, în Republica Libaneză, de unde va continua monitorizarea situaţiei din Siria şi, în caz de necesitate, acordarea sprijinului consular necesar.

 

Până când situaţia de securitate o va permite, în cadrul Ambasadei României la Damasc va fi menţinut personal consular, al cărui obiectiv fundamental îl reprezintă asigurarea protecţiei şi asistenţei consulare pentru cetăţenii români aflaţi încă pe teritoriul R.A. Siriene.

 

Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul către cetăţenii români să părăsească cât mai curând posibil teritoriul sirian prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale. MAE reaminteşte că în cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică +40.21.319.21.37 la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de email: [email protected]

 

comunicat de presa MAE