Politichie

Repatriere a unui grup de 7 cetăţeni români din Siria

Comunicat de presă

 Ministerul-Afacerilor-Externe-al-Romaniei

Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 17 iulie 2013, a fost realizată o nouă acţiune de repatriere a unui grup de 7 cetăţeni români din Siria, pe ruta Damasc – Beirut .

Reprezentanţii Ambasadei României la Damasc au escortat grupul cetăţenilor până la frontiera siriano-libaneză şi au sprijinit efectuarea formalităţilor vamale.

La frontiera Republicii Libaneze, cetăţenii români au fost preluaţi de către reprezentanţii misiunii diplomatice de la Beirut. Aceştia au fost conduşi până la aeroportul Rafic Hariri şi au fost asistaţi până la îmbarcare.

Autorităţile libaneze au oferit sprijin autorităţilor române pentru desfăşurarea în bune condiţii a formalităţilor tehnice necesare repatrierii.

De la începutul conflictelor din Siria, Ambasada României la Damasc a repatriat prin proceduri proprii 337 de cetăţeni români.

Totodată, în perioada 21 august 2012 – 15 ianuarie 2013, misiunea diplomatică, împreună cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (O.I.M.), a sprijinit, prin zborurile de linie disponibile până în acest moment, evacuarea/repatrierea unui număr de 127 cetăţeni români, membri de familie ai acestora, precum şi 49 cetăţeni ai Republicii Moldova.