0ra 9.00 Londra, 11.00 Romania o noua emisiune O lume minunata!
Buna dimineata dragi copii, parinti, bunici!
La Multi ani tuturor copiilor mari si mici!
O emisiune plina de lucruri frumoase si copii. Invitatul de azi este Klauss – Londra si ne va povesti despre caini. Totii copii iubesc cainii dar sa vedem ce aflam azi despre un catel special din rasa Amstaff. pe numele lui Marley. Deci Klauss si Marley!
Mergem ca de obicei in calatoria noastra in jurul lumii, azi vom poposi in Africa. Vom discuta despre Poarta Lacrimilor stramtoarea “Bab el Mandeb” si “cornul African”.
Vine vara si ne vom bucura de frumusetea Florii Soarelui asa ca v-am pregatit cateva legende romanesti foarte frumoase despre Floare Soarelui
Gata! copiii sunt in vacanta asa ca si noi suntem in Recreatia Mare si vom avea Un Amanunt de Mircea Santimbreanu.
Multe ghicitori si Stiati ca….
Sa nu uitam parintii:)
Cum să îţi faci copilul să se trezească uşor dimineaţa !
Cum dezvolti vointa copilului tau?
Poate fi frustrant pentru tine sa vezi ca fiica ta renunta foarte usor la un curs doar pentru ca a devenit mai dificil sau ca fiul tau refuza sa depuna efort in plus pentru o nota mai buna la un examen care ii poate influenta intreaga evolutie viitoare. Pentru ca a renunta sau a nu incerca deloc inseamna de multe ori “calea usoara”, copiii prefera sa o urmeze, iar parintii raman cu intrebarea “Cum sa il fac pe copilul meu sa aiba mai multa vointa?”. In randurile care urmeaza, incercam sa aflam raspunsul impreuna la aceasta intrebare .
Ce este bine sa stii despre vointa
- Cercetarile arata ca pentru obtinerea rezultatelor scolare, vointa si autodisciplina sunt mai importante decat coeficientul de inteligenta al copilului.
- Vointa se poate educa sau exersa si este consolidata de odihna suficienta, de experientele emotionale pozitive si de experientele in care persoana are ocazia de a se afirma.
- Vointa depinde de nivelul de glucoza din sange.
Cum poti consolida vointa copilului
Amstaff – Intretinere fara dificultati
Intretinerea este un capitol la care cainii de rasa Amstaff nu creeaza probleme stapanilor lor. Chiar daca un gladiator echipat cu sort de gospodina reprezinta o imagine cel putin amuzanata, este bine sa stiti ca sunt caini care-si mentin permanent o stare buna de curatenie in conditii de trai normal sau pe parcursul desfasurarii unor activitati in aer liber.
Ingrijirea blanii
American Staffordshire Terrier are o blana cu firul scurt, destul aspru, potrivit de des si cu un luciu natural. Blana lor nu are doua straturi, deci ingrijirea va fi cu atat mai usoara. Bineinteles, din acest punct de vedere va trebui sa-i protejati impotriva frigului in sezonul rece. Un periaj saptamanal executat cu manusa este de ajuns pentru a indeparta parul mort. Periajul in cazul acestor caini are dublu rol; unii specialisti sustin ca o astfel de actiune, pe langa scopul igienic, ajuta la relaxarea si inducerea unei stari de incredere si echilibru Amstaff-ului, exact ca si in cazul oamenilor care beneficiaza de masaj. Aceeasi specialisti recomanda cu tarie contactul fizic cat mai des dintre stapan si cainele sau de rasa Amstaff, pentru cimentarea relatiei. In zilele calduroase periajul blanii se poate efectua si cu un burete fin, inmuiat in apa calduta. Acesti caini nu rezista bine la radiatiile solare directe, intense si o astfel de initiativa se constituie intr-o buna oportunitate pentru a se racori. Folositi sampon de calitate, cu formula soft pentru imbaiere. Parul pe un singur strat dau pielii si prezenta uneori in procent redus a melaninei (la exemplarele cu tonuri consistente de alb) le confera o sensibilitate sporita. Nu veti avea probleme la imbaiere pentru ca orice caine Amstaff se bucura de contactul cu apa. Deviatiile de la aceasta regula identifica exemplare cu probleme de ordin psihic care se cer corectate in maniera delicata si profesionista. Pentru ca taria de caracter si curajul sunt emblematice pentru acesti “duri”. Orice semn de slabiciune tradat prin comportament se plaseaza in afara standardului.
Ingrijirea urechilor
Multi proprietari prefera inca sa cupeze urechile cainilor lor din rasa American Staffordshire Terrier, dupa modelul Marelui Danez (Dogul German). Operatia se poate initia intre varsta de 10 saptamani si 16 saptamani. Unii proprietari prefera sa abordeze operatia mai tarziu, pentru a aprecia mai bine proportia dintre marimea urechilor si craniu, pentru ca la 4 luni un catel este destul de bine dezvoltat. In principiu, in tara noastra nu este permisa cuparea urechilor cu exceptia rasei Cane Corso. Dar sunt medici veterinari care inca mai practica operatia, iar unii proprietari abordeaza actiunea pe cont propriu (total contraindicat!). Cele mai intense dispute pe aceasta tema sunt legate de ideea de aspect general. In principiu, daca urechile sunt sustinute pe timpul dezvoltarii timpurii, exista sanse ca ele sa stea drepte, cu mentiunea ca intreaga expresie faciala a seriosului Amstaff se va schimba.
Verificarea unghiilor
Procesul de crestere a unghiilor este foarte rapid la aceasta rasa. Fiind caini foarte puternici, cu un piept larg si musculos, dezvolta o puterea de tractiune foarte mare pe labele din fata si o suspensie ferma pe trenul inferior. De pe vremea cand participa la lupte canine si isi folosea ghearele atat in actiunile ofensive cat si pentru a-si imbunatati stabilitatea manevrelor la sol, Amstaff-ul si-a conservat unghii bine dezvoltate. Pe de alta parte, mostenirea de la cainii Terrier, recunoscuti ca mari sapatori, a contribuit si ea in acest sens. La interval de o luna este bine sa verificati lungimea unghiilor si sa actionati pentru scurtarea lor daca este cazul. Fiti atenti ca nivelul de crestere este mai rapid la picioarele anterioare decat la cele posterioare. In principiu, va fi nevoie sa actionati periodic in cazul in care cainele vostru nu se deplaseaza des pe suprafete aspre, rugoase (ciment, beton) ci preponderent pe sol cu vegetatie. In mediul urban, dominat de suprafete cimentate si betonate, tocirea este naturala si interventia voastra va fi solicitata mai rar. Pentru a sti cand trebuie sa interveniti, trebuie sa priviti cu atentie conformatia labelor. Daca unghiile intra in contact cu solul la pozitia „sezand”, sau, mai rau, interactiunea fortata cu suprafata de sustinere modifica pozitia degetelor (rasfirandu-le in evantai) este semnul clar ca trebuie sa interveniti pentru scurtare. Fiti atenti daca voi veti fi in postura de a folosi clestele/ghilotina pentru unghii (desi este mai recomandat un specialist in aceasta postura). Acesti caini au in general unghii deschise la culoare, translucide, deci va va fi usor sa identificati limita pana la care se intind vasele de sange in interiorul unghiei (o zona mai intens colorata in roz inchis). Aplicati taietura dincolo de aceasta limita cu 2-3 milimetri, altfel riscati sa declansati hemoragii la nivelul unghiilor care se pot dezvolta in infectii. Ca sa nu mai precizam ca va veti face cainele sa sufere. Oricum operatia este usor dureroasa pana se instaleaza rutina. Actionati cu grija sporita si cu delicatete, folosind doar ustensile destinate special acestei operatiuni.
Pingback: O lume minunata! emisiune pentru copii, adolescenti si parinti