Politichie

Intrevederea ministrului român de externe, Titus Corlăţean, cu şeful Departamentului ONU pentru afaceri politice

intalnire nivel inaltIntrevederea ministrului român de externe, Titus Corlăţean, cu şeful Departamentului ONU pentru afaceri politice

Ministrul afacerilor externe al României, Titus Corlăţean, a avut sâmbătă, 29 septembrie 2012, o întrevedere cu Jeffrey Feltman, secretar general adjunct al ONU şi şeful Departamentului pentru afaceri politice, cu ocazia participării la cea de-a 67-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa pe care România o acordă stabilităţii în zona Balcanilor de Vest şi a Mării Negre şi a detaliat contribuţiile concrete ale ţării noastre, în particular prin susţinerea aspiraţiilor de integrare europeană şi euro-atlantică ale statelor din regiune. În context, a propus ca România să găzduiască la Bucureşti un centru regional al ONU pentru Balcanii de Vest şi Marea Neagră şi a exprimat speranţa ca în viitorul apropiat vor fi înregistrate progrese decisive în acest sens.

La solicitarea interlocutorului, a prezentat stadiul negocierilor în format „5+2” pentru reglementarea conflictului din Transnistria. Ministrul Corlăţean a exprimat preocupare faţă de situaţia umanitară din Siria – care afectează inclusiv cetăţeni români stabiliţi în acest stat – şi a evidenţiat contribuţiile financiare pe care România le-a anunţat recent. S-a referit, totodată, şi la susţinerea pe care România a oferit-o unor state din regiune pentru elaborarea cadrului juridic în domeniul electoral, manifestând disponibilitatea de continuare a acestei asistente şi în viitor.

 

comunicat MAE