Politichie

Comunicat de presă-Cetăţeanul român capturat de piraţi

roman capturat de piratiComunicat de presă

   

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţeanul român care se afla printre membrii echipajului navei ESTER-C sub pavilion britanic, capturată de piraţi în largul apelor Camerunului, la data de 8 februarie 2013, a fost eliberat.

Cetăţeanul român se află în Lagos, starea de sănătate a acestuia este bună şi urmează să fie repatriat în perioada următoare.  Şeful misiunii diplomatice a României la Abuja s-a deplasat la Lagos în vederea acordării asistenţei consulare necesare.

MAE, prin intermediul Ambasadelor României la Abuja, Moscova şi Londra a menţinut permanent contactul cu autorităţile locale/armatorul britanic, precum şi cu misiunile diplomatice ale Federaţiei Ruse în aceste capitale.

De asemenea, MAE s-a aflat în legătura cu Ambasadele Federaţiei Ruse si Marii Britanii la Bucureşti, precum şi cu familia cetăţeanului român.

MAE a păstrat o discreţie totală asupra cazului, ţinând cont de faptul că orice formă de publicitate în astfel de cazuri poate afecta demersurile în curs, existând riscul de a pune în pericol siguranţa cetăţeanului român răpit.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice române, este pregătit să acordeîn continuare, asistenţă şi protecţie consulară cetăţeanului român, pe traseul de întoarcere în ţară.