Politichie

Atenţionare de călătorie – Republica Bulgaria

atentionare calatorieAtenţionare de călătorie – Republica Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în perioada următoare în Republica Bulgaria în legătură cu faptul că pe drumurile din această ţară se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă.

Pentru ziua de 14 decembrie 2012, Institutul Naţional de Meterologie şi Hidrologie a instituit cod galben în toate regiunile din nordul Bulgariei şi cod portocaliu în regiunile Pernik şi Kiustendil, pentru temperaturi joase.

În zona Dunării se înregistrează ceaţă.

Cetăţenii români aflaţi în trafic pe teritoriul Bulgariei şi care se confruntă cu probleme deosebite, sunt sfătuiţi să apeleze telefonul de urgenţă 112.

Potrivit unor informaţii obţinute de la Agenţia de Infrastructura Rutieră, în această perioadă sunt închise traficului rutier trecătorile Zlatishki, Tvardishki (pentru mijloacele de transport peste 10 tone), Varbishki, Liulinski, Aitoski (pentru mijloacele de transport peste 20 tone) Vratnik (pentru mijloacele de transport peste 10 tone), Shipka (pentru mijloacele de transport peste 10 tone până la 31.03.2013), Petrohan (pentru mijloacele de transport peste 10 tone), Troian.

Prin celelalte trecători este permisă circulaţia mijloacelor de transport (fără remorci sau semiremorci), dotate cu lanţuri antiderapante.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă să se consulte periodic pagina web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie – Alerte de călătorie.

http://www.mae.ro/node/17174