Politichie

Atenţionare de călătorie – Arabia Saudită

atentionare calatorie

Atenţionare de călătorie – Arabia Saudită

Ministerul-Afacerilor-Externe-al-RomanieiMinisterul Afacerilor externe informează cetăţenii români care se deplasează în Arabia Saudită, în special în provinciile Umra şi Hajj, asupra apariţiei virusului MERS-CoV (Middle East respiratory syndrome coronavirus ).

Persoanele care se deplasează pe teritoriul acestei ţări sunt sfătuite să menţină un nivel de igienă personală ridicat, să evite consumul de alimente gătite necorespunzător, să spele fructele şi legumele înainte de a le consuma precum şi să evite contactul cu animalele.

Persoanele interesate pot accesa site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibilehttp://www.insp.gov.ro/cnscbt/ , rubrica Informaţii utile.

Călătorii care dezvoltă o afecţiune respiratorie acută semnificativă, cu febră şi tuse sunt sfătuiţi:

·         să reducă contactul cu alte persoane, pentru a evita îmbolnăvirea acestora,

·         să informeze personalul medical care însoţeşte grupul sau, în lipsa acestuia, serviciile locale de sănătate.

Persoanele care se întorc din pelerinaj sunt sfătuite ca, în situaţia în care dezvoltă o afecţiune respiratorie acută semnificativă, însoţită de febră şi tuse, în interval de două săptămâni de la întoarcerea de pe teritoriul Arabiei Saudite, să anunţe imediat medicul de familie şi să se prezinte la spitalul de boli infecţioase.