Radio Catch22 London » April 1, 2013

Daily Archives: April 1, 2013

Mesaje de dragoste

Alb si negru-Mesaj de dragoste

Published by:

mesaj de dragosteAlb si negru-Mesaj de dragoste

Ti-am promis ca iti voi scrie, desi eu nu fac promisiuni de teama ca nu voi putea sa le respect.

Meritam sa fim iubiti.

Eu! Tu! Fiecare dintre noi.

Meritam un strop de fericire si un suras in fiecare dimineata.

Nu-i asa ca nu ai mai zambit de foarte mult timp?

Nu mai tin minte pentru cine a fost primul mesaj. Cine pe cine trebuia sa salveze? Eu pe tine? Tu pe mine?

Stii despre ce vorbesc? Atunci cand am aruncat sticla cu mesajul in ea. Era pentru tine sau era pentru mine? Nu mai stiu.

Iti amintesti ca atunci cand eram copii, aveam cate un prieten imaginar. Toti copiii au cate un prieten imaginar.

Stau ore intregi pe covor jucandu-se cu masinutele sau pieptanand papusile, merg pe strada turuindu-le gura.

Parintii nu-i inteleg si fug in goana mare cu ei la doctor.

Noi suntem copii mari. Avem nevoie de un prieten, fie el si imaginar.

Eu am nevoie sa cred in tine. Tu vrei sa nu te mint.

Stiai ca animalele vad viata in alb si negru? Doar cand mor vad in culori.

Noi vedem in culori, dar,  traim viata in  alb -negru. Fara nuante si fara sa ne pese prea tare.

Stii de ce iti scriu?  Ai nevoie de mesajele mele. Stii de ce? Pentru ca eu iti inteleg tacerea, am invatat sa o ascult.

Aseaza-te comod si nu uita sa-mi zambesti.

Sa-ti spun o poveste frumoasa de dragoste. O poveste bazata pe incredere si fidelitate.

Intr-o zi un profesor a gasit un pui de caine. O rasa deosebita Akita. Rasa regala. Cainele s-a pierdut. Oare?

Destinul i-a dat sansa puiului de caine sa-si aleaga stapanul, iar stapanul s-a indragostit de frumosul catelus.

Cainele a crescut. Nu era un caine obisnuit,  sa alerge dupa bete si mingii.

Era un caine cu suflet la fel de puternic si frumos ca Universul. In fiecare zi isi conducea stapanul la gara si il astepta in fata garii in fiecare seara la ora 17.00.

Intr-o zi profesorul nu s-a mai intors. Cainele a asteptat nemiscat in fata garii sa-si vada stapanul, care nu a mai venit niciodata, pentru ca murise in timpul orei, in fata studentilor.

Fata profesorului l-a luat la ea acasa, traind intr-un alt oras. Cainele, Hatchi a fugit. De  fiecare data fugea. Alerga zeci de kilometrii pana la gara de unde trebuia sa vina stapanul sau.

Era la datorie zi si noapte. Timp de 10 ani nu s-a miscat din fata garii, decat ca sa manance. Toti locuitorii micutului orasel stiau povestea si erau impresionati de devotamentul regalului Hatchi. Cainele stia ca si-a condus la gara stapanul, dar nu l-a condus si acasa.Dupa 10 ani sotia profesorului se reintoarce in oras, ducandu-se la mormantul sotului.

Dintr-o data il vede pe Hatchi, foarte batran, asteptand trist in fata garii. S-a dus langa el, s-a asezat langa el si l-a intrebat daca poate sa-l astepte pe stapan/sot impreuna.

L-a luat in brate pe Hatchi. Acesta a  murit in bratele ei, plecand la intalnirea cu stapanul sau.

O poveste despre dragoste, fidelitate, speranta si incredere neconditionata.

Cainele nu si-a abandonat niciodata stapanul, dar cat de usor suntem noi oamenii abandonati atunci cand cerem ajutorul sau cand ne este greu, desi ni se spune ca putem avea incredere deplina.

Stii ce imi  doresc?

Sa vad viata in alb si negru, chiar daca pentru toti ceilalti pare deformata si hidoasa, dar sa o traiesc in devotament si dragoste

ps. pe maine!

Maddie Ancuta

mai multe mesaje de dragoste

Medicină naturistă

Terapii naturale in cazul bolilor grave ; Despre efectele nefaste ale constipatiei .

Published by:

579686_477402732321414_777980644_nVitamina B14 mai este denumita si “xantopterina”. Ea  este o substanta mai putin cunoscuta.Se stie  ca este insolubila in apa,solubila in hidroxid de amoniu si hidroxid de  sodiu.
Aceasta  vitamina  are  proprietati antitumorale ; de asemenea stimuleaza cresterea reticulocitelor in vitro.

Acidul pangamic sau vitamina B15 este vitamina anti-oboseala a sportivilor.Este  o vitamina hidrosolubila,sensibila la lumina  si are actiuni asemanatoare cu ale vitaminei E.Dozele zilnice recomandate sunt : la  copii 0.6 mg, la adolescenti 1.5 mg , la femei insarcinate sau care alapteaza 2.5 mg iar la adulti 2 mg.
Intre actiunile acestei vitamine se remarca  rolul sau in combaterea oboselii, in respiratia celulara,in stimularea axului hipofizo-suprarenalian,scade  riscul afectiunilor cardiace,amelioreaza  circulatia si  previne ateroscleroza si hipertensiunea arteriala,participa la  procesele de detoxifiere corporala,protejeaza ficatul , in cazul alcoolismului reduce simtomele de sevraj,incetineste imbatranirea celulara, intervine in metabolismul proteinelor.
Vitamina B15 este indicata in : afectiuni ale sistemului imunitar, cardivasculare, digestive, musculare, osteoarticulare, psihiatrice, respiratorii, intoxicatii si agenti de mediu,hipercolesterolemie,astenie,crampe.
Carenta  acestei vitamine conduce la: afectiuni nervoase si glandulare, afectiuni cardiace, hipoxia tesuturilor, oboseala.
Alcoolul,cafeaua si fierberea alimentelor blocheaza sau distrug aceasta vitamina.
Actiunile vitamine B15 sunt facilitate de catre vitaminele A si E si de catre seleniu.
Petiolul de orez  si  semintele de susan contin  vitamina B15.

Vitamina B17  se  mai numeste si “letril”,”nitrilozida” sau “amigdalozida”. Se  recomanda doze de 50-200 mg la  adulti iar in caz de cancer 1-2 g.
Aceasta  vitamina previne cancerul,intervine in sinteza acizilor grasi,a aminoacizilor si hemoglobinei.
Este o vitamina indicata in: afectiuni maligne, musculare, psihiatrice, hipercolesterolemie, inflamatii.
Carenta de vitamina B17 determina : anorexie,depresie,insomnie,oboseala,piele uscata,mialgii.
Excesul poate cauza intoxicatii – un sambure de migdala contine  1 mg de acid cianhidric, iar  doza letala este de  50 mg.
Antibioticele,albusul de ou, alcoolul, cafeaua, sulfamidele sunt factori antagonisti ai vitaminei B17.
Intre plantele medicinale care contin vitamina B17 enumeram: malin, corcodus, gutui,prun,paducel,par,porumbar,scorus de munte.

Terapia cu  plante medicinale reprezinta partea cea mai importanta a unui tratament naturist.Plantele aduc in organism nu doar substante chimice ci si  o anumita cantitate de informatie care restructureaza materia. Intre obiectivele urmarite  in cursul unei terapii cu plante medicinale mentionam: dezintoxicarea,eliminarea infectiilor,regenerarea si imbunatatirea functiilor diferitelor organe,imbunatatirea digestiei,indepartarea unor simptome (febra,diaree,gaze,dureri,hemoragie), efecte diuretice,laxative,expectorante, de linistire si sedare.
Terapeutii recomanda administrarea plantei  sub forma pulberilor,care se vor tine  sublingual vreme de 15 minute si apoi se inghit cu apa. Plantele se macina fin cu ajutorul unei  rasnite de cafea si de principiu se  iau cate 1 g de pulbere – 1  lingurita rasa- de  4  ori pe zi, inainte de masa  cu  30 de min.
Acest mod de administrare are numeroase beneficii:

  • principiile active se   resorb  foarte  rapid si rezulta efecte rapide ;
  • in  gura se absorb constituentii energetici,pe cand in intestin se   resorb  cei grosieri;
  • administrarea ete simpla si usoara ;
  • principiile active nu sunt degradate de  o temparatura ridicata ;
  • extractia compusilor din plante are loc la  temperatura corpului si  continua in tubul digestiv ;
  • corpul beneficiaza de efectele  terapeutice ale  senzatiilor gustative.

Metoda pulberilor tinute sublingual este de 5-10 ori mai eficienta decat  infuzia,pentru ca plantele nu se vor degrada la temperatura ridicata.
Pentru a acoperi  necesarul de lichide se  poate  realiza macerarea plantelor in apa rece – o lingurita de plante la o cana de apa rece. Se  lasa  8-10 ore la  temperatura camerei.Se  vor consuma,dupa  recomadari,intre  2-5  cani  / zi . Bolnavii cu dezechilibre hidrice (hipertensiune arteriala,afectiuni renale,ciroza hepatica sau edeme vor   bea cantitatea indicata de medic,numai cu  inghitituri mici sau  cu lingura (1 lingura la fiecare 5-10 minute).

Plantele medicinale sunt  deosebit de eficiente   datorita  mai multor  factori:

  • substantele naturale  din plante sunt asimilate  exact in doza de care avem nevoie;
  • substantele naturale, fiind structuri biologice si informationale, sunt  transportate exact in locul de care avem nevoie;
  • plantele contin , alaturi de  substantele chimice,informatie utile,de la care organismul invata  vindecarea;
  • plantele comunica intr-un mod asemanator telepatiei – in acest mod isi transfera  datele catre  oameni ;
  • vindecarea nu se dobandeste pasiv, ea se invata perseverent si  gradat;
  • vindecarea cu  produse naturale este durabila ,  profunda ; ea se adreseaza cauzelor bolii,si nu doar  simptomelor.

Masajul terapeutic este  o metoda naturala de relaxare si tonifiere. Este o cale de pastrare a  sanatatii care se recomanda mai  ales  toamna si iarna – anotimpuri in care circulatia  fluidelor stagneaza. Dupa masaj nu se iese in frig decat  dupa ce uleiul a fost  complet  absorbit de piele.
Masajul cu uleiuri  efectuat pe intregul corp este o  metoda  care calmeaza  foarte profund sistemul nervos.Ea  poate,impreuna cu dieta, sa  schimbe  radical viata  omului – in bine.Se  poate  combina excelent cu alta metoda terapeutica – aromoterapia- care foloseste  esentele  volatile ale plantelor medicinale , care sunt foarte  eficace datorita  principiilor active. In functie  de afectiune,in cazul  bolilor grave, se recomanda  folosirea uleiurilor de  brad,menta,salvie,rozmarin,pin,cimbru,ienupar,trandafir,busuioc si altele.Pentru masaj se  va   folosi 1 picatura la 1 ml de  ulei vegetal de floarea soarelui,susan,masline etc.

Constipatia este  o adevarata problema a  omului contemporan. Ea  afecteaza deja peste 50% din populatia Europei.Reprezinta constipatie situatia in care intestinele unei persoane  nu evacueaza zilnic materiile fecale sau le elimina cu ajutorul  laxativelor.
Aceasta  autointoxicare  duce la o serie de afectiuni grave: ciroza,reumatism,dizenterie,artrita,nefrita,psihoze,boli cardiovasculare,boli ale pielii,litiaza,insomnie,sciatica,anemie,miros neplacut al gurii.
Consecintele constipatiei in organism sunt,intre  altele:

  • pierderea  tonusului stomacului,ptoza,ulcer,cancer;
  • litiaza renala,colici nefritice;
  • insomnie,depresie,iritabilitate,isterie;
  • sciatica,staze venoase ce  conduc la formarea varicelor;
  • hemoroizi,cancer;
  • eruptii pe piele de diverse naturi;
  • congestie  hepatica,calculi hepato-biliari,intoxicatie de origine hepatica;
  • apendicita cronica sau acuta;
  • anemie,modificari patologice ale compozitiei sanguine ;
  • staze  sanguine,infectii cronice ale organelor genitale la  femei (uter,ovare,trompe),deplasarea uterului.

In plan psihologic,contipatia conduce gradat catre:

  • proasta dispozitie,nervozitate;
  • oboseala,plictiseala;
  • egoism,indiferenta,insensibilitate;
  • descurajare,nemultumire;
  • lipsa de incredere in fortele proprii,care conduce la nereusite frecvente.

Inlaturarea constipatiei si  dezintoxicarea organismului trebuie sa reprezinte  prioritatea numarul 1 ,la inceputul oricarui tratament natural sau alopat.
Se  recomanda  sa se consume zilnic cel putin 1.5-2 l  de lichide pe  zi.De asemenea,1  sau  2  zile  in care  se vor consuma doar cruditati  este o  optiune  serioasa  de luat in seama.
Ca  si alimente-medicament recomandate in constipatie,enumeram:

  • cereale integrale,tarate,grau incoltit,orz verde;
  • fructe : nuci,cirese,visine,capsuni,coacaze negre si  rosii,struguri,macese,lamai,mandarine,fragi,mere,mure,pere,prune  uscate,smochine,portocale,zmeura;
  • legume:patrunjel,rosii,sfecla rosie,spanac,anghinare,arpagic,cartofi,ceapa,hrean,morcovi,ridichi,creson,hasma,pastarnac,macris,telina,urzica,varza,usturoi;
  • iaurt;
  • uleiuri presate la rece de  floarea soarelui,masline,ricin,susan,in , miere.

Alimentele-otrava , deci  strict interzise  unei persoane  care   vrea sa  isi vindece  constipatia ,perturba metabolismul,generand toxine care  predispun la imbolnavire.
Enumeram o  serie de alimente-otrava pentru organism :

  • carne,peste si  preparate din carne;
  • grasimi: untura,margarina,alimente prajite in ulei sau untura,supe si   sosuri grase (pregatite cu grasime animala);
  • produse de patiserie: preparate cu  zahar  si  faina alba;
  • dulciuri cu  zahar: dulceturi,ciocolata,prajituri,inghetata,prafuri pentru budinci si torturi,gogosi,torturi,inlocuitori ai zaharului (aspartam,zaharina);
  • conserve:muraturi (in afara de varzamurata si masline);
  • preparate din cereale:paine alba,paste fainoase din faina alba;
  • bauturi:cafea,ceai negru,bauturi  racoritoare sintetice sau cu adaos de arome si culori artificiale,bauturi alcoolice sau alcoolizate.

Este important  sa luam in considerare aceste informatii si  sa actionam in consecinta,daca ne dorim  o sanatate deplina,deoarece totdeauna “CUNOASTEREA REPREZINTA PUTERE”.

Nicusor Plosnita – tehnician nutritionist – Bacau , Romania

mai multe articole in medicina naturista

Luni seara la ora 18.00 Londra, 20.00 Romania emisiunea “Arta de a trai sanatos!”

ne puteti auzi si in urmatoarele playere :

Winamp: http://premiumca3.listen2myradio.com/tunein.php/tmadelen/playlist.pls

Windows Media Player: http://premiumca3.listen2myradio.com/tunein.php/tmadelen/playlist.asx

Real Player: http://premiumca3.listen2myradio.com/tunein.php/tmadelen/playlist.ram

QuickTime: http://premiumca3.listen2myradio.com/tunein.php/tmadelen/playlist.qtl

Mesaje de dragoste

8-Mesaj de dragoste

Published by:

ganduri de dimineata

M-am hotarat sa-ti scriu.

Pentru ca nimeni nu ti-a mai scris pana acum.

Ia cifra 8 si uita-te la ea. Acum te rog sa o intorci.

Ce vezi? Un simbol. Infinitul…

Trucul meu te-a facut sa zambesti, nu-i asa?

Am privit cerul si am vazut dincolo de el.

Ma simteam ca un Crusoe modern, care ia sticla cu mesajul despre el, il arunca in ocean, asteptand ca mesajul sa fie gasit, sperand ca EL sa fie gasit.

M-am asezat pe marginea vietii si am privit spre infinit.

Mi-am imbratisat picioarele si m-am leganat in ritmul pulsatoriu al Universului.

Nu poti  inregistra cand inima se indragosteste.

Nu poti desena momentul creatiei.

Nu poti imortaliza credinta care se naste in sufletul tau.

Nu poti palpa sufletul.

Nu poti vedea culoarea pe care dragostea o asterne in jurul tau, desi o simti.

Eu sunt la o margine a infinitului.

Tu esti la cealalta margine a lui.

Privesti cerul si asculti melodia Universului.

Incerci sa intelegi ce spune.

Dintr-o data privirea ta vede ceva stralucind in zare.

Te ridici si cu pasi nerabdatori te indrepti catre sperantele care se nasc dintr-o data in tine.

Ridici sticla.

O privesti in zare.

Gandurile mele iti aluneca in palma.

Le citesti.

Eu stau la o margine a infinitului, tu la cealalata.

Mesajul meu a ajuns la tine.

Tu aveai nevoie de el.

Eu trebuia sa-ti scriu.

 

Maddie Ancuta

 

copierea sau preluarea articolelor este interzisa fara acordul autoarei

mai multe in Mesaje de dragoste