Radio Catch22 London » February 13, 2013

Daily Archives: February 13, 2013

Arta de a fi TU

Legea Atractiei Cand afirmatiile devin negative

Published by:

legea atractieiLegea atractiei, suna bine si chiar simtim efectul cuvintelor asupra noastra.

Stim acum cateva lucruri esentiale:

  • Cuvintele noastre genereaza vibratii care pot fi: pozitive sau negative.
  • Atunci cand folosim negatii “NU”, continuam sa dam atentie aspectelor negative din viata noastra, energie si ne concentram in permanenta exact pe ce ne face rau;
  • Cand ne auzim vorbind despre lucrurile, situatiile, oamenii care nu ne plac, care ne fac rau, despre ce nu dorim in viata noastra am invatat sa ne intrebam “ Ce vrem?”
  • Atunci cand  trecem de la: “ce nu vrem” la “ce vrem, ce dorim“, cuvintele se schimba, cand se schimba cuvintele schimbam de fapt vibratia
  • Transmite doar o singura vibratie: pozitiva sau negativa
  • Poti reseta vibratia schimband cuvintele, aminteste-ti  faptul ca gandurile tale sunt facute din cuvinte

Afirmatia este o declaratie facuta la prezent.

“Sunt fericita ca am un corp subtire, atletic”. Este o afirmatie …pozitiva:)

Suna ciudat, stiu: “afirmatie pozitiva”. Dar o sa intelegeti de ce sustin expresia: “afirmatie pozitiva”

De fiecare data cand citim o afirmatie, avem o reactie bazata pe ce felul in care ne fac cuvintele sa ne simtim.

Sa ne reamintim ca Legea Atractiei raspunde vibratiilor pe care le transmitem, bazate pe felul in care ne simtim, nu bazata pe cuvintele pe care le folosim,

Daca eu spun ca sunt fericita ca am un corp suplu desi eu nu-l am, in sinea mea stiu adevarul chiar daca fac o afirmatie ca sunt fericita, incantata  ptr felul in care arat, eu in realitate emit vibratii negative.

Transmit energie negativa, vibratie negativa, iar Legea Atractiei stim deja ca raspunde felului in care ne simtim si ne ofera mai mult in acceasi directe, chiar daca sunt nedorite de noi.

O afirmatie pozitiva poate avea o vibratie negativa.

Majoritatea afirmatiilor nu functioneaza pentru ca Legea Atractiei nu raspunde cuvintelor, raspunde felului in care ne simtim cand folosim cuvintele.

Care sunt in mare  dorintele pe care le avem: fericire, familie, bani, job, sanatate etc

Sa facem un exercitiu simplu, o sa ofer cateva example, voi puteti face acelasi lucru evident in functie de ce simtiti.

Cateva afirmatii 🙂

Sunt milionar.

Sunt fericita cu iubitul meu.

Imi iubesc corpul.

Afacerea mea este fantastica.

Sunt sanatoasa

Relatia cu familia este armonioasa

Am o casnicie fericita.

Cand aceste afirmatii ofera vibratii pozitive?

Atunci cand sunt adevarate.

Cand facem o afirmatie si nu este adevarata, oferim vibratie negativa  pentru ca afirmatia facuta reactioneaza prin indoiala in interiorul nostru. Noi stim ca nu este adevarata.

Ce transmitem noi de fapt?

Nu este adevarat, relatia cu  familia nu este fericita.

Nu este adevarat, nu unt fericita cu iubitul meu.

Nu este adevarat,  nu sunt milionar.

Nu este adevarat, nu am o casnicie fericita.

si lista poate continua.

Secretul folosirii afirmatiilor este ca Legea Atractiei raspunde cum te simti in functie de ce spui si cum te simti legat de ce gandesti.

Afirmatia pozitiva ne face sa ne simtim bine si emite vibratie pozitiva doar daca este adevarata.

Degeaba facem afirmatii pozitive, lipim pe pereti mesaje pozitive legate de viata noastra, daca ele nu sunt adevarate.

Noi stim ca nu sunt adevarate si nu emitem vibratie pozitiva, ci vibratia negativa a indoielilor.

Rezultatul este ca primim inapoi exact ce gandim indiferent de cuvintele pe care le rostim.

Daca cuvintele nu sunt conform cu realitatea.

Vom invata cum sa folosim afirmatiile: pozitive, cum sa le transformam si sa le folosim pentru a ne schimba viata asa cum ne dorim.

Eu le folosesc. Ma ajuta sa-mi schimb viata. Am invatat sa le folosesc si doresc sa va ajute si pe voi.

Functioneaza!

Mai multe articole in Arta de a fi Tu

Maddie Ancuta

 

 

 

 

 

Top Secret

Teorema lui Pitagora cu 1000 de ani înainte de Pitagora

Published by:

teorema lui Pitagora

Teorema lui Pitagora cu 1000 de ani înainte de Pitagora

„Teorema lui Pitagora“ – formulată acum 26 de secole – este o sintagmă perfect marcată în cunoaşterea noastră. Ea are drept de cetate în universul raţional al geometriei. Timp de milenii, nimeni nu i-a contestat prioritatea în istoria gândirii matematice. Şi iată că într-o zi arheologii descoperă o seamă de tăbliţe de lut ars, din ale căror inscripţii reiese că akkadienii utilizau formula respectivă în calculele lor pragmatice cu mai mult de 1000 de ani înainte ca gânditorul ionic să-şi înveţe discipolii esenţa vestitei teoreme. în urmă cu 3500 de ani, aşadar, socotitorii din Ţara-celor-două-fluvii îşi faceau calculele folosind Ingenioasa teoremă izvodită, de bună seamă, dintr-o îndelungată experienţă în mânuirea cifrelor. Dar nu numai scribii o utilizau in metodă de calcul, ci şi învăţăceii anticei Mesopotamii.

In „casa tăbliţelor de lut“, în şcoala sumeriană, şi apoi în cea akkadiană, elevii învăţau nu numai să efectueze cele patru operaţiuni – adunarea, scăderea, înmulţirea şi împărţirea – ci şi in rezolve o mare diversitate de probleme din câmpul aritmeticii si geometriei. Ei se ajutau de tabele cu rezultate gata calculate pentru înmulţiri cu 10, 30 şi 50 de unităţi; de asemenea, foloseau tabele de rădăcini pătrate şi de grad mai înalt. Din tell-urile (tell-colina, movila inalta) Akkadiei şi ale Elamului, precum şi în Ţara Urartu au fost aduse la lumină mii de tăbliţe cu inscripţii alcătuite din semne socotite, întru început, doar simboluri magice. Prin strădania de o viaţă a unor orientalişti, ca Franşois Thureau-Dangin, Arthur Deimel, Andre Parrot, L. Lipin, O. Neugebauer, au fost însă descifrate enunţurile şi rezolvările a sute de probleme cu aplicaţii practice. S-a vădit astfel că şcolarii de acum 3500 de ani ştiau să rezolve ecuaţii cu două sau chiar cu mai multe necunoscute. Ucenicii-socotitori erau temeinic pregătiţi pentru viaţa practică: ei învăţau să măsoare terenurile şi să le împartă în loturi, în raport cu suprafeţele pe care le deţineau proprietarii, să calculeze exact volumul de pământ ce trebuia dislocat pentru înălţarea piramide- lor-templu şi a clădirilor de tot felul, să stabilească numărul de cărămizi şi de blocuri de piatră pentru zidirile proiectate, să socotească forţele de muncă necesare şi câte altele. Toate aceste obiective determinau profilul învăţământului predat în „casa tăbliţelor. Scrierea pe tăbliţe, socotelile nu erau doar apanajul sacerdoţilor, cum s-ar putea crede. La rândul lor, îşi însemnau tranzacţiile şi valoarea mărfurilor vândute sau cumpărate neguţătorii şi bancherii, care percepeau dobânzi – cam 20% din capitalul investit în afacerea respectivă – şi trebuiau deci să ştie să le calculeze.

Nivelul gândirii matematice a învăţaţilor mesopotamieni este remarcabil: în practica socotelilor geometrice, ei aplicau adesea metoda algebrică pentru rezolvarea unor ecuaţii de gradul patru, cinci şi şase (s-au găsit tăbliţe ce atestă faptul că au fost perfect rezolvate chiar şi ecuaţii de gradul 8). Unele înscrisuri cuneiforme, descoperite prin anii ’50, relevă că babilonienii calculau cifra n la o valoare de 3,125, ceea ce reprezintă un summum de exactitate pentru acel îndepărtat segment de timp.

Politichie

Convorbiri: Titus Corlăţean, cu ministrul olandez pentru migraţie, Fred Teeven

Published by:

comunicat de presaConvorbiri oficiale ale ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu ministrul olandez pentru migraţie, Fred Teeven

 

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut ieri 12 februarie 2013, o întrevedere cu ministrul olandez pentru migraţie, Fred Teeven.

Discuţiile au oferit ocazia unui schimb de opinii cu privire la cooperarea în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, aderarea României la Schengen şi raportul Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Şeful diplomaţiei române a prezentat progresele României în cadrul MCV şi a exprimat angajamentul părţii române de a avansa reformele pentru îndeplinirea  tuturor angajamentelor în domeniu. A arătat că îndeplinirea responsabilităţilor asumate în cadrul MCV sunt prioritare pentru autorităţile române şi a exprimat deschiderea de a continua dialogul şi cooperarea cu partenerii din cadrul UE în prezentarea progreselor înregistrate. În ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, demnitarul român a solicitat susţinerea părţii olandeze şi a prezentat argumentele autorităţilor române pentru luarea unei decizii favorabile pentru aderarea în două etape, mai întâi cu frontierele maritime şi aeriene, cu ocazia Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, programat pentru 7-8 martie 2013. A subliniat că România a îndeplinit toate criteriile pentru aderarea la spaţiul Schengen, fapt confirmat şi de Comisia Europeană.

Responsabilitatea în îndeplinirea rolului deţinut la frontiera estică arată că România este un partener credibil şi serios, pregătit să îşi asume statutul de stat membru Schengen. Participarea constantă şi consistentă a României la operaţiunile care vizează segmentele supuse presiunilor migratorii ale graniţelor UE şi la cooperarea cu statele din regiune în cadrul efortului comun de combatere a migraţiei ilegale pledează în acest sens.

Cei doi demnitari au convenit menţinerea unui contact permanent, inclusiv pe linia ministerelor afacerilor interne, pentru identificarea unei soluţii care să corespundă intereselor tuturor statelor membre UE până la Consiliul JAI din 7-8 martie 2013.

Prezența ministrului afacerilor externe, Titus Corlățean, în Parlamentul olandez 

Cu ocazia vizitei oficiale pe care a efectuat-o în Regatul Țărilor de Jos, ministrul afacerilor externe Titus Corlățean a avut întâlniri la Parlamentul olandez, precum și o scurtă întrevedere cu președintele Senatului olandez, Fred de Graaf.

Cei doi înalţi demnitari au discutat stadiul relațiilor româno-olandeze și au evidenţiat dimensiunea economică și importanţa acesteia în extinderea și aprofundarea relațiilor bilaterale. Ministrul Titus Corlățean a insistat asupra importanţei unei decizii favorabile României pentru aderarea la Spaţiul Schengen la Reuniunea Consiliului JAI din martie 2013. Totodată, a exprimat satisfacţia pentru vizita pe care președintele Senatului olandez, Fred de Graaf, o va efectua în România, în perioada 22 – 23 februarie.

În acest context, ministrul Titus Corlăţean a avut întâlniri cu reprezentanţi ai Comisiilor pentru Afaceri Europene şi pentru Imigraţie şi Azil din Senat (Prima Camera a Parlamentului), respectiv ai Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Reprezentanţilor (A doua Cameră).

În cadrul întrevederilor, şeful diplomaţiei române a pledat pentru consolidarea relaţiilor bilaterale dintre cele două state, inclusiv prin diversificarea domeniilor de cooperare. În egală măsură, discuţiile au relevat un potenţial semnificativ de aprofundare a dialogului politic şi coordonării între cele două state, pe temele aflate în dezbatere la nivel european şi internaţional. În contextul discuţiilor legate de evoluţiile la nivel european, ministrul român a solicitat sprijinul interlocutorilor pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Şeful diplomaţiei române a prezentat argumentele părţii române pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen, subliniind faptul că autorităţile române îşi îndeplinesc cu responsabilitate rolul care le revine la frontiera estică a UE.  România îndeplineşte  toate criteriile de aderare, stabilite de acquis-ul Schengen, fapt confirmat de Comisia Europeană. Din această perspectivă, demnitarul român a subliniat caracterul legitim al unei decizii favorabile pentru aderarea României la spaţiul Schengen, cu frontierele maritime şi aeriene, cu ocazia următoarei reuniuni a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din martie.

Membrii Comisiilor au salutat informațiile, evaluările și elementele transmise de șeful diplomației române, în contextul în care își vor definitiva poziția cu privire la aderarea României la spațiul Schengen și vor lua în considerare, în formularea acestei poziții, considerentele exprimate de guvernul olandez privind evaluarea pe MCV.

Ministrul român al afacerilor externe s-a întâlnit, de asemenea, cu reprezentanți ai formațiunilor politice din actuala coaliție guvernamentală, Partidul Liberal (VVD) și Partidul Muncii (PvdA), precum și cu cei din Apelul Creștin-Democrat şi Partidul Democraţii 66.

 

 

Convorbiri oficiale ale ministrului afacerilor externe, Titus Corlățean, cu ministrul olandez al afacerilor externe, Frans Timmermans

 

 

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a avut ieri, 12 februarie 2013, convorbiri  oficiale cu omologul olandez Frans Timmermans, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Regatul Țărilor de Jos, la invitația șefului diplomației olandeze. Aceasta este prima vizită bilaterală a şefului diplomaţiei române de la preluarea noului său mandat. 

 

Discuțiile au abordat teme de actualitate și interes comun pentru relațiile bilaterale româno-olandeze şi pentru cooperarea în cadrul Uniunii Europene. 

Din perspectiva relaţiei bilaterale româno-olandeze, cei doi demnitari au agreat dinamizarea dialogului politic şi diversificarea componentei de cooperare în plan economic. Ambii oficiali au subliniat nivelul și dinamica foarte bune ale schimburilor comerciale româno-olandeze, Regatul Țărilor de Jos ocupând primul loc în clasamentul investitorilor străini în România. Ministrul Titus Corlățean a transmis interesul României pentru atragerea de noi investiții olandeze, cu precădere în domeniul energiei, agriculturii şi infrastructurii.

 

Cei doi demnitari au avut un schimb de opinii pe teme aflate pe agenda europeană, precum procesul de extindere a UE, situaţia din vecinătatea imediată, Parteneriatul Estic şi relația cu Republica Moldova. Ministrul afacerilor externe român a pledat în perspectiva Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius (noiembrie 2013), pentru un limbaj cât mai ambiţios posibil în ceea ce priveşte R. Moldova, având în vedere progresele înregistrate de acest stat.

 

Pe palierul european, cei doi miniştri au convenit derularea de consultări regulate între ministerele afacerilor externe ale celor două ţări pe temele aflate pe agenda comunitară. Părțile română și olandeză au agreat necesitatea identificării la nivel european a unor soluții comune pentru problemele cu care se confruntă, în prezent, UE, printre care şi criza economico-financiară. În ce priveşte, subiectul liberalizării pieței muncii pentru cetățenii români (și bulgari), oficialul olandez a dat asigurări că ţara sa va respecta prevederile legale şi va liberaliza accesul, începând cu 1 ianuarie 2014.

 

Șeful diplomației române a solicitat sprijinul părții olandeze în favoarea susţinerii unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen, cu ocazia Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 7-8 martie a.c. A subliniat că autorităţile române îşi îndeplinesc cu responsabilitate rolul pe care îl dețin la frontiera estică a UE, precum şi criteriile de aderare, stabilite în acquis-ul Schengen, fapt confirmat şi de Comisia Europeană.

 

 

 

Ministrul olandez al afacerilor externe a menţionat că programul noului Guvern de la Haga nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, ultimul subiect rămânând însă de interes pentru Olanda. A subliniat, de asemenea, că a transmis Parlamentului naţional evaluarea Guvern ului de la Haga privind raportul MCV pentru România, care pune în evidenţă o serie de progrese semnificative făcute de Guvern ul României în acest dosar. Cei doi miniştri au convenit să menţină contactul politic în perioada următoare pentru a explora identificarea unei soluţii care să corespundă intereselor tuturor statelor membre UE până la Consiliul JAI din 7-8 martie 2013.

 

Ministrul afacerilor de externe român a adresat omologului său olandez invitaţia de a vizita România în cursul acestui an, invitaţie acceptată de ministrul Timmermans.

Întâlnirea ministrului afacerilor externe, Titus Corlățean,

cu reprezentanți ai comunității de afaceri olandeze

Cu ocazia vizitei oficiale pe care a efectuat-o în Regatul Țărilor de Jos, ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, s-a întâlnit cu reprezentanţi marcanţi ai mediului de afaceri olandez, inclusiv cu preşedintele Confederaţiei Patronatelor din Industria olandeză, Bernard Wientjes.

Au fost evaluate şi identificate o serie de oportunități de extindere și aprofundare a cooperării economice și comerciale dintre România şi Regatul Țărilor de Jos şi de atragere de noi investiţii olandeze.

La întâlnire a participat şi Peter de Ruiter, preşedintele Camerei de Comerţ româno-olandeze, invitat de ministrul Titus Corlăţean în vizita sa oficială la Haga.

În pledoaria sa, Peter de Ruiter a susţinut dezvoltarea relaţiilor economice româno-olandeze, a subliniat stabilitatea mediului de afaceri din România, oportunităţile de investiţii şi cooperare bilaterală şi a prezentat argumente puternice în favoarea susţinerii aderării României la spaţiul Schengen.

Mediul de afaceri olandez a exprimat sprijinul foarte clar pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi pentru aderarea României la spaţiul Schengen. 

Pe parcursul vizitei, ministrul român al afacerilor externe a avut o serie de interviuri cu publicaţii olandeze de prestigiu, precum NRC Handelsblad şi De Volkskrant.  

 

Participarea secretarului de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga , la reuniunea informală a miniştrilor UE responsabili de cooperarea pentru dezvoltare

 

 

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga , a participat  în perioada 11-12 februarie 2013, la Dublin, la reuniunea informală a miniştrilor din UE responsabili de cooperarea pentru dezvoltare.

Principalele teme de discuţie au vizat cadrul de dezvoltare post-2015, abordarea cuprinzătoare a UE relativ la conectarea asistenţei, reabilitării şi dezvoltării (LRRD) în Cornul Africii şi opţiunile pentru sprijinirea Mali.

În contextul discuţiilor privind cadrul de dezvoltare post-2015, Ovidiu Dranga a reafirmat hotărârea României de a lua parte constructiv la procesul de elaborare a Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, în calitate de membru al grupul de lucru al AG ONU înfiinţat cu acest scop. A evidenţiat că se impune fundamentarea agendei de dezvoltare a ONU post-2015 pe cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile (economică, socială şi de mediu), iar în formularea agendei trebuie avute în vedere şi domenii precum pacea şi securitatea, drepturile omului, buna guvernare şi statul de drept.

Totodată, a atras atenţia asupra necesităţii de a aborda cu prioritate fragilitatea instituţională şi procesele de tranziţie din ţările în curs de dezvoltare şi a subliniat faptul că România se va angaja tot mai mult în această direcţie într-un mod proactiv, pentru a răspunde mai bine provocărilor ridicate de dezastre naturale şi conflicte recurente. În acest context, a subliniat importanţa reconstrucţiei post-conflict, ca subiect prioritar pentru agenda post-2015 şi temă principală a cooperării UE cu alte organizaţii internaţionale, în scopul asigurării tranziţiei între intervenţia umanitară şi dezvoltare.

În intervenţia sa privind Mali, secretarul de stat, Ovidiu Dranga , a informat asupra deciziei de trimitere a unui contingent de 10 instructori militari români  în cadrul misiunii Uniunii Europene de instruire din Mali (EUTM Mali), în anul 2013.