Radio Catch22 London » February 6, 2012

Daily Archives: February 6, 2012

Politichie

Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, desemnat pentru formarea Guvernului

Published by:

UPDATE 20.24: Răzvan Mihai Ungureanu a mulţumit pentru încrederea ce i s-a acordat şi a promis că va fi un bun administrator, administrator care are o logică a eficienţei.

prim ministru

“Am fost întotdeauna loial interesului public şi intereselor noastre naţionale”, a declarat Ungureanu. El a mai spus că are nevoie de un sprijn parlamentar ferm.

Prioritatea României, în opinia lui Ungureanu, este stabilitatea economică şi politică a ţării.

Fostul şef al SIE spune că îşi asumă cu seriozitate şi onestitate această responsabilitate.

UPDATE 20.20: România nu are nevoie de instabilitate, a spus Băsescu, referindu-se la anticipate şi la un Guvern care ar conduce ţara timp de cinci luni, până la alegeri, în această perioadă de criză economică.

UPDATE 20.17: Preşedintele Traian Băsescu a explicat, înainte de a-l desemna pe Ugureanu, că orice instabilitate a României generează dificultăţi în finanţarea statului român, referindu-se atât la creditele scadente, cât şi la finanţarea deficitului acestui an, deficit prognozat la 1,9 – 2,4 %. 

UPDATE 20.15: Mihai Răzvan Ungureanu a fost desemnat pentru formarea unui nou Guvern. “În principiu, a fost agreată persoana domnului Mihai Răzvan Ungureanu”, în poziţia de premier, a spus preşedintele Băsescu. De mâine, el poate trece la alcătuirea noului Executiv

Top Secret

Avionul disparut 1979 Orientul Mijlociu

Published by:

mistere Avionul disparut Continuam prezentarile noastre legate de intamplari ciudate, fenomene care inca nu se pot explica,  nu au primit nici un raspuns pana acum si sunt catalogate in Dosarele secrete. După cum se ştie, cea mai mare parte a fenomenelor misterioase sunt trecute într-una din categoriile OZN, poltergeist, monştri marini etc. Se întâmplă totuşi ca mis­terul să fie atât de ciudat, atât de insolit încât devine im­posibil de clasat. Un fenomen de acest gen pare să se fi produs în Orientul Mijlociu în august 1979. La 11 august, deasupra deşertului egiptean, la sud-est de Cairo, s-a pierdut orice urmă a unui avion particular cu reacţie. Avionul părăsise Atena îndreptându-se spre Djedda, avându-l la bord pe proprietarul său, armatorul libanez Aii Eldin al-Bahrim, Peter Seimer, un specialist în produse petroliere, Theresa Drake şi doi piloţi. Câteva ra­dare reperaseră avionul şi ultima dată când turnul de con­trol din Cairo a primit veşti despre el, aparatul mai avea încă destul carburant pentru patru ore de zbor. Nu a emis nici o chemare de ajutor. Avionul nu a mai ajus niciodată la Djedda. Aviaţia egipteană şi cea sudaneză au organizat cercetări intense de-a lungul traiectoriei de zbor a aparatului dispărut, dar nici o rămăşiţă de avion nu a fost reperată la sol. Familia lui al-Bahrim a cheltuit un milion şi jumătate de dolari pentru cercetări suplimentare făcute de specialişti aduşi chiar din Kenya. Tot nu s-a găsit nimic. In februarie 1987, o echipă arheologică a dat peste avi­onul dispărut, la patru sute cincizeci de kilometri de Cairo. Fuselajul era intact şi nu s-a găsit nici urmă de incendiu. Numai o aripă se desprinsese şi a fost găsită la o mie cinci sute de metri de aparat. Probabil că beduinii trecuseră pe-acolo căci interiorul avionului fusese jefuit. La prima vedere nu erau resturi omeneşti la bord. Dar un examen mai minuţios a permis găsirea unor oseminte umane, sfărâmate, făcute aproape praf, îngrămădite pe podeaua avionului. Cea mai mare rămăşiţă din oase nu depăşea mărimea degetului mare de la mână. Un osteolog londonez, profesorul Michael Day, crede că în mod normal oasele ar fi trebuit să fie intacte. „In opt ani n-ar fi trebuit nici măcar să înceapă să se dezintegreze, a spus el. Nici animalele sălbatice n-ar fi lăsat fragmente atât de mici.“ Mai multe articole in Top Secret
Legende romanesti

Zapada si ghiocelul-legende romanesti

Published by:

legende romanesti
zapadaCand Dumnezeu a făcut toate cîte sunt pe pămînt, iarbă, buruieni şi flori, le-a împodobit cu tot felul de cu­lori frumoase. Cand a făcut şi zăpada, i-a zis :
—    Să-ţi cauţi tu singură culoarea care-ţi place, fiindcă tu umbli peste tot.
Atunci zăpada se duse la iarbă şi-i spuse :
—    Dă-mi şi mie din culoarea ta verde şi aşa de frumoasă !
Iarba nu vru însă. Rugă,apoi pe trandafir să-i dea culoarea lui roşie, strălucitoare. Dar nici trandafirul nu voi. Ceru culoarea albăstruie de la viorea, culoarea gal­benă de la floarea soarelui. Nici una nu ascultă rugămin­tea zăpezii.
Tristă şi amărîtă, zăpada ajunse în dreptul ghiocelului. Către el îşi plînse ea durerea, grăind :
– — Nimeni nu vrea să-mi dea culoarea sa. Toate ma alungă şi-şi bat joc de mine.
Ghiocelul, milos, se înduioşă, de soarta zăpezii şi-i zise :
 — Dacă-ţi place culoarea mea albă, eu o împart bucuros cu tine.
Zăpada primi cu mulţumire darul ghiocelului. De atunci ea poartă veşmîntul alb ca al ghiocelului. Drept recunoştinţă, îl lasă să scoată căpşorul afară, de cum începe să se arate primăvara.
Mirea, Legende, 92
Vezi Tip. Leg. 10657. Este atestat în Muntenia în 6 variante Zăpada şi ghiocelul. (A. Culea), Durri. cop.,; 1937, nr. 3, 7 Zăpada, şi ghiocelul. Dum. cop., 1939, m?l—2, 4.
De ce răsar întîi ghioceii. Alm. şc., 1927,- 2’6.
De ce răsar ghioceii. Ioneseu, F., Legende, 91.
De ce răsar întîi ghioceii. Luminiţa, 1937—1938, nr. 4, 3.
tehnoredactare Maddie Ancuta