Politichie

Lista noului guvern. A aparut prima caricatura Mihai Răzvan Ungureanu

Elena Udrea si Anca Boagiu au propus un guvern de tineri, pe cat posibil tehnocrati, varianta sustinuta de Emil Boc si votata de liderii PDL in aceasta dimineata.

Propunerile PDL pentru ministri in Cabinetul Ungureanu:
Andreea Paul Vass(Economie)
Gabriel Berca (Ministerul Administratiei si Internelor)
Cristian Petrescu (Dezvoltare Regionala si Turism)
Alexandru Nazare (Transporturi)
Stelian Fuia  (Ministerul Agriculturii)
Catalin Baba (Ministerul Educatiei)
Razvan Mustea (Ministrul Comunicatiilor)
Razvan Mustea este liderul OTPDL.
Claudia Boghicevici (Munca)
Bogdan Dragoi (Ministerul Finantelor)

 

Alegerea membrilor noului Guvern creeaza dispute intre democrat liberali. Printre cei care nu mai sunt sustinuti pentru preluarea sau confirmarea unui nou portofoliu de ministri se afla Elena Udrea si Gabriel Oprea.

“Nu pledez pentru desfiintarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, ci pentru diminuarea drastica a atributiilor si a resurselor financiare la dispozitia acestui minister”, a declarat Frunzaverde pentru Antena 3.

Elena Udrea nu a fost singura tinta a prim-vicepresedintelui PDL. Si confirmarea lui Gabriel Oprea pentru portofoliul ministerului Apararii este pusa sub semnul intrebarii.

 

primul ministrusi sa glumim putin 🙂

Iepurele mizantrop, un caracter binecunoscut pe Internet pentru intervenţiile sale acide, și-a făcut apariția pentru a marca evenimentele recente. Acesta apare, într-o caricatură, alături de noul premier desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, care joacă rolul lui James Bond.

Noul episod cu iepurele mizantrop este inspirat din titlul pe care BBC l-a dat ştirii despre noul premier: “Şeful spionilor din România, desemnat prim ministru”.

În caricatura de pe internet, Mihai Răzvan Ungureanu are o replică demnă de James Bond: “Minister. Prime minister” (“Ministru. Prim ministru”), cu aluzie la funcţia de şef al SIE.

Iepurele mizantrop îi răspunde acid: “Asta. Mă îndoiesc de asta”.

Foto: iepurele.tumblr.com