Romani in lume

Copy-Paste si sanctionare Google

copy-paste si sanctionare GoogleSe tot vorbeste despre promovarea diferitelor bloguri, afaceri online. Cat este de simplu?  Discutam zilele trecute cu cineva care si-a facut un site pentru afacerea lui legata de constructii. A platit inclusiv pentru implementarea SEO o suma destul de mare. Totusi la cautare dupa cuvinte cheie nu reuseste sa apara in ciuda eforturilor facute. Sa fiu sincera nu stiu daca cei care s-au ocupat de promovarea pe net a site-ului chiar au facut-o la modul serios. Rezultatul: nu are mai mult de 3 vizite pe zi. Nu este un blog, nu-l recomanda prietenilor, la el se ajunge doar prin cautare.

Am fost intrebata oare de ce. Probabil pentru ca majoritatea continutului text de pe site este continut duplicat, copiat de pe alte site-uri. Iar Google stim foarte bine ca amendeaza asta. Pur si simplu nu-l afiseaza pe primele pagini. Pentru ca Google isi dezvolta cautarile se pare ca in curand vor fi amendate si imaginile duplicat, video, informatiile in format PDF.

Google face asta sa-si protejeze afacerea. In cazul nostru de prestari servicii constructii, daca  iti cauti sa-ti pui faianta in baie si la rezultat iti apare aceelasi document pe 10 siteuri diferite, sigur vei fi dezamagit. Pentru ca tu cauti ceva de calitate, profesionist. Atunci Google amendeaza continutul duplicat deci trebuie sa nu facem asta daca ne dorim o afacere serioasa. Cel mai simplu, bine, sanatos pentru afacerea ta este sa ai continut unic. Scrie tu continutul, plateste pe cineva.

La cautare o sa apara doar site-ul unde a aparut articolul original, iar site-ul care a copiat articolul indiferent daca este un site vechi, cu Rank mare, cu articole indexate pe Google nu o sa apara.

Cel mai bine este ca informatia sa fie rescrisa, nu copiata.

Se poate sa primiti materiale (cum este si cazul meu…) iar ele sa nu fie originale, sa fi copiate, iar asta va duce la amendarea site-ului. Mi-am invatat lectia asa ca verific inainte orice material primit. Aviz celor care isi doresc sa faca jurnalism, sa scrie, isi doresc o cariera in domeniu. Copierea nu ajuta! Poti pacali in secunda 1… dar minciuna o sa iasa la suparafata. Scrisul nu este atat de simplu pe cat pare si nu oricine il poate face.

Ori sunteti originali ori va apucati sa faceti altceva. Eu va doresc succes in ambele situatii.

Copierea inseamna pierdere de timp iar Google va amenda site-ul.

Acelasi lucru este valabil evident si pentru bloggeri care isi fac bloguri bazate pe copy paste. Nu se vor castiga bani copiind de pe alte bloguri.

Inca ceva, continutul trebuie  sa aiba valoare. Trebuie sa aduci ceva nou, sa ai continut important, interesant.

Maddie Ancuta

2 comments

Comments are closed.