Politichie

Comunicat de presa:continuarea procedurilor penale împotriva diplomatului rus

Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de decizia Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti de a admite cererea Parchetului General privind transferarea de procedură în vederea continuării procedurilor penale împotriva diplomatului rus care a lovit cu maşina o tânără pe trecerea de pietoni.

Ministerul Afacerilor Externe a răspuns solicitărilor autorităţilor judiciare din România şi a acordat întreg sprijinul pentru clarificarea convenţiilor aplicabile în cazul de faţă. Cu această ocazie, Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că ministrul Titus Corlățean a solicitat ridicarea imunităţii diplomatului pentru derularea procedurilor judiciare în România.

„În condiţiile deciziei instanței românești, solicităm autorităţilor ruse să asigure continuitatea procedurilor judiciare în Federaţia Rusă în cazul acestui accident rezultat cu rănirea gravă a unei tinere studente, aflată încă în spital, astfel încât justiţia să îşi urmeze cursul până la capăt, pe baza elementelor probatorii instrumentate de autoritățile judiciare române”, a afirmat ministrul Corlăţean.

În perioada următoare, Ministerul Afacerilor Externe se va afla în contact atât cu autorităţile judiciare din România cât şi cu autorităţile ruse pentru facilitarea transmiterii elementelor relevante procedurilor.

 

Comunicat de presă