Politichie

Atenţionare de călătorie Olanda

Atentionare calatorie

Atenţionare de călătorie Olanda

 Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care se deplasează în Olanda asupra faptului că, în intervalul 23-26 martie 2014, traficul auto va fi limitat pe durata desfăşurării la Haga a Summit-ului Securităţii Nucleare (NSS).

 Autorităţile locale au dispus aplicarea măsurii pe următoarele drumuri:

–           Autostrada A5 va fi închisă pe ambele sensuri între joncţiunile Raasdorp (A9) şi De Hoek (A4).

–           O parte din benzile de pe A4 vor fi închise pentru coloane oficiale între joncţiunile Badhoevedorp şi Burgerveen, pe sensul spre Haga. Ieşirile Hoofdorp (nr. 3), Hoofddorp-Zuid (no. 3a) şi Nieuw Vennep (nr. 4) vor fi închise.

–           Autostrada A44 va fi închisă între joncţiunile Burgerveen şi Wassenaar, pe sensul spre Haga.

–           Drumul naţional N44 va fi închis între Wassenaar şi N14, pe sensul spre Haga.

–           Drumul naţional N14 va fi închis pe ambele sensuri.

 Totodată, autorităţile olandeze au anunţat că vor suplimenta numărul de vagoane pentru trenurile care asigură conexiunea cu zonele restricţionate.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să verifice orarul de zbor al curselor aeriene care sosesc sau decolează de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, în special pentru zilele de 24 şi 25 martie 2014.

MAE recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească în Olanda să consulte site-urile de specialitate

(http://www.vananaarbeter.nl/voorbereidopweg/nss/english/index.aspx#.Uxne2D-wKrMhttp://en.denhaag.nl/en/residents/International-The-Hague/to/Traffic-measures-during-the-NSS.htm), precum şi pagina de internet www.mae.ro, pentru informaţii actualizate.