Romani in lume

Andreea Hotnog

jurnalistAndreea Hotnog are 11 ani si este eleva la Grup Scolar “Paul Bujor” Beresti in clasa a VIa.
Este o fire sociabila, talentata, dar de multe ori timiditatea isi face loc in sufletul de copil matur al Andreei. Este un copil sensibil…un copil care stie ca cel mai bun lucru in viata este sa iti urmezi visul si sa lupti cu orice pret pentru el.
Andreea Hotnog poate fi un exemplu pentru toti cei de varsta ei. Adora sa puna pe hartie ganduri frumoase care mai apoi sa fie indemnuri sau clipe de relax pentru altii. Se gandeste serios sa faca o cariera in jurnalism si de aceea se pregateste serios.

Nu isi doreste nimic material. Vrea doar sa fie fericita si sa reuseasca. In timpul liber Andreea Hotnog lucreaza la propria revista despre vedete si face karaoke.
In clasele mici a paricipat la numeroase concursuri unde a obtinut locul I si II.
A inceput sa desluseasca tainele cititului la varsta de 3 ani la 7 ani avand deja un roman citit. Mama ei a fost mai mereu plecata la cursuri de formare dar, Andreea Hotnoa inteles ca trebuie sa fie cuminte si sa isi umple timpul cu activitati benefice pentru formarea propriei personalitati.

Intrebata care ar fi cele 7 minuni ale lumii pentru zilele de astazi …mi-a raspuns cu emotie ca prima minune ar fi mama ei…apoi emotia, iubirea, libertatea, culorile, egalitatea si intelegerea…

A trecut cu brio de etapa jocului si acum se indreapta cu pasi categorici spre viitorul ei…care spera ea sa fie unul stralucit si apreciat de toti cei din jurul ei…

 

Viata …o floare…O floare fragila…O floare delicata pe care orice adiere a vantului o poate spulbera intr-o clipa…O floare unica…Fiecare o are dar nu ii poate absorbi parfumul decat cu multa vointa. Inima ta ii da putere…Floarea creste…creste si e mai frumoasa ca oricand…Creste cu fiecare bataie a inimii tale…Dar floarea isi leapada o petala la fiecare greseala…chiar si la o greseala care pentru tine e infima, floarea se poate ofili…Daca nu stii sa o pretuiesti vei ajunge sa nu mai ai nici o picatura de bunatate in suflet. Bunatatea isi va scurge seva din inima ta…Nu vei mai pretui nimic si poate ca ti se va stinge si ultima flacara de viata din trup…Pretuieste viata ca pe o piatra scumpa si nu uita ca vei regreta daca nu o vei respecta!

Andrea Hotnog- 11 ani

 

 

 

2 comments

  1. baciu stefania

    nu-mi vine sa cred ca un copil de 11 ani poate gandi cu asa profunditate despre ceia ce inseamna esenta vietii si felul in care trebuie sa o traim…Andreea ai un mod foarte matur si profund de a gandi si a te exprima…dar pana cand nu treci prin toate etapele vietii.cu momente frumoase si triste…nu ai cum sa intelegi cu adevarat acest cuvant special si unic …viata..felicitari,esti un copil talentat..continua sa scrii dar nu neglija cea mai frumoasa etapa a vietii ,,nu neglija copilaria,moment dupa care toti regretam si de care ne aducem aminte mereu…

Leave a Reply