Politichie

Acţiunea de repatriere a unui grup de cetăţeni români din Siria prin Liban

repatriere cetateni romani LibanComunicat de presă

Acţiunea de repatriere a unui grup de cetăţeni români din Siria prin Liban

 

 

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de vineri, 15 februarie 2013, a avut loc acţiunea de repatriere la cerere a unui grup de 17 cetăţeni români însoţiţi de 4 cetăţeni sirieni, membri de familie. Repatrierea din Republica Arabă Siriană a avut loc prin Liban, prin punctul de frontieră Jdeideh – Masnaa.

 

Demersurile pentru efectuarea transportului pe cale rutieră  Jdeideh – Aeroportul Rafic Hariri din Beirut au fost asigurate de Ambasada României la Damasc.

 

Grupul de cetăţeni a ajuns joi, 14 februarie, la ora 11:00 la frontiera libanezo-siriană şi a fost asistat de o echipă a Ambasadei României în Liban şi de către ambasadorul României la Damasc. Echipa Ambasadei României la Beirut a oferit cetăţenilor români sprijin consular şi logistic, precum şi hrană, apă şi medicamente. Autorităţile libaneze au oferit sprijin autorităţilor române pentru desfăşurarea în bune condiţii a formalităţilor tehnice necesare repatrierii grupului de cetăţeni.

Cei 17 cetăţeni români însoţiţi de 4 cetăţeni sirieni membri de familie au călătorit prin intermediul companiei Turkish Airlines şi au sosit la Bucureşti, pe aeroportul Henri Coandă, în data de 15 februarie 2013, în cursul dimineţii.