Top Secret

Coincidente stranii intre Kennedy şi Abraham Lincoln

coincidente stranii

Coincidente stranii intre Kennedy şi Abraham Lincoln. Se repeta istoria?

Cu puţin timp înainte de plecarea spre Dallas, în noiem­brie 1963, secretarul preşedintelui John Fitzgerald Kennedy, Evelyn Lincoln, l-a sfătuit să nu facă această călătorie. Kennedy ar fi trebuit să-l asculte, deoarece la 22 noiembrie, el a fost asasinat de Lee Harvey Oswald care l-a împuşcat de la o fereastră situată la etajul şase al unui imobil din Dallas.

Intre Kennedy şi Abraham Lincoln, un alt preşedinte american a cărui moarte a fost şi ea prevăzută, există un şir de coincidenţe ciudate.

Astfel, Lincoln a fost ales preşedinte la 6 noiembrie 1860, iar Kennedy la 8 noiembrie 1960. Amândoi au fost aleşi în Congres la o distanţă de exact o sută de ani, Lin­coln în 1846 şi Kennedy în 1946. Cei doi bărbaţi care i-au succedat la preşedinţie erau născuţi la o distanţă de o sută de ani, Andrew Johnson în 1808 şi Lyndon Baines John­son în 1908. Tot o sută de ani desparte şi data naşterii celor doi asasini, John Wilkes Booth şi Oswald.

Booth l-a terminat pe Lincoln cu un glonţ în cap în timp ce acesta din urmă stătea cu spatele la el într-un teatru. Oswald l-a lovit pe Kennedy tot la cap şi din spate, trăgând dintr-unasasinate celebre depozit, înainte de a se duce să se refu­gieze într-un teatru. Cei doi asasini au fost ucişi înainte de a putea să apară în faţa tribunalului. Cei doi preşedinţi au fost împuşcaţi într-o zi de vineri în prezenţa soţiei. Lin­coln a fost ucis într-un teatru cu numele Ford, iar Kennedy într-un Lincoln fabricat de Ford Motor Company.

Cei doi preşedinţi au avut amândoi presentimentul morţii lor. In ziua în care a fost asasinat, Lincoln i-a spus unei gărzi de corp:„Nişte oameni vor să-mi ia viaţa (…) Şi sunt sigur că n-au să ezite (…) Dacă lucrul acesta trebuie să se întâmple, nimic nu-l va putea împiedica“.

Cu câteva ore înainte de a cădea sub gloanţele lui Oswald, Kennedy i-a spus soţiei sale, Jacqueline şi lui Ken O’Donnell, consilierul său personal:

„Dacă cineva vrea să mă împuşte trăgând în mine de la o fereastră, nu va putea fi împiedicat. Aşa că de ce să ne mai facem griji?“

mai multe articole in Top Secret

Maddie Ancuta