Politichie

Romania ingheata si….politicienii se piaptana ca de obicei.

guvernul UngureanuCitesc cu atentie comentariile analitistilor politici romani, citesc cu mare atentie declaratiile mai mult sau mai putin sforaitoare ale  politicienilor care se bat intre ei in declaratii. Deh..ca doar vorbim despre politica de pe malul dambovitei.  Privesc  cu o mare neplacere inca o data incompetenta si indiferenta autoritatilor.

Mesajele lor ca de obicei sunt mesaje fara acoperire in viata de zi cu zi. Este an electoral, asa ca mesajele si programul actual al guvernului este un program electoral.

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu se va prezenta în Parlament cu un program menit să îl diferenţieze de Emil Boc şi să „absoarbă” nemulţumirile populare într-un an electoral. În plan economic, noul Executiv sugerează că ar putea majora veniturile populaţiei fie în mod direct, fie prin reducerea CAS. În plan politic, Guvernul promite că va renunţa la practica angajării răspunderii, de care Emil Boc a abuzat. Liderii Coaliţiei au convenit cu premierul desemnat ca în programul de guvernare al noului Cabinet, care va fi prezentat astăzi în Parlament împreună cu lista Guvernului,  să fie prevăzută creşterea veniturilor populaţiei, în funcţie de resursele economiei. Coaliţia va opta între două variante: creşterea directă a veniturilor sau reducerea contribuţiilor de asigurări sociale şi indexări de pensii.

Mesajul asta imi aminteste de mesajul lui Ceasusecu din decembrie 1989, cand de la balcon asigura studentilor romani ca li se vor mari bursele.

Asa ca va propun sa lasam politica si sa privim la Romania inghetata, la ce-si doresc cu adevarat romanii. Sper ca dl Mihai Razvan Ungureanu sa plece “urechea si sa asculte cu atentie” la dorintele si nevoile romanilor. Sa lase deoparte limbajul de mahon si sa se apuce serios de treaba, fara campanii si mesaje populiste specifice unui an electoral. Nu mai vorbim de salvarea Guvernului sau a lui Traian Basescu.

Circul politic continua…iar Baba iarna isi face de cap, lovind  din plin populatia Romaniei.

Avertizare meteo: Vor fi – 20, -25 de grade, daca e senin si -15, – 20 daca sunt nori

Directorul general al ANM, Ion Sandu, a declarat la Comandamentul de la MAI, ca, in urmatoarea perioada, acolo unde va fi cer senin, temperaturile vor fi de – 20 spre -25 de grade, iar unde e nor de -15, -20 de grade, potrivit Realitatea. 

Citesc declaratii ale autoritatilor care imi arata ca sunt depasite si bat deja campiile inzapezite.

Realitatea din biroul ministerial.

Premierul interimar, Cătălin Predoiu, a precizat că, datorită ameliorării condiţiilor meteorologice, intervenţia autorităţilor în localităţile izolate a devenit posibilă iar situaţia începe treptat să se normalizeze.

“Cel mai important este faptul că am reuşit să intervenim în cazurile în care era nevoie de asistenţă medicală de urgenţă. În cele 52 de cazuri aflate în atenţie de seara trecută, am reuşit să salvăm toate persoanele aflate în nevoie”, a afirmat Predoiu.

Realitatea de pe camp.

După 60 de ore de suferinţă în vagoane abia încălzite, fără apă şi mâncare, 500 de oameni care au luat, luni, trenurile din Galaţi spre Braşov şi Bucureşti s-au întors ieri de unde au plecat.

Coşmarul celor 500 de oameni din trenurile blocate de nămeţi la Făurei a început luni. Unii dintre pasageri au plecat din Galaţi dimineaţa la ora 6.40, spre Braşov. Alţii au luat trenul din aceeaşi staţie, luni seara, spre Bucureşti. Printre călătorii din a doua garnitură se numărau şi nouă componenţi ai clubului de fotbal Oţelul Galaţi, care trebuiau să prindă o cursă de avion către Spania. După zeci de ore de rătăcire prin Buzău şi Surdila Greci, pasagerii din cele două trenuri au ajuns, într-un final, la nodul de cale ferată din Făurei. Aici, toţi au fost mutaţi, marţi după-amiază, într-un singur tren, care ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti.

Coşmarul a mai durat încă mai bine de 20 de ore, când „trenul groazei” a reuşit să treacă de nămeţi şi să ajungă, ieri, în Gara Brăila. Nebunia nu s-a oprit aici, după ce cei 500 de oameni au fost anunţaţi că se vor întoarce de unde au plecat, la Galaţi.
„Nu ne-au dat de mâncare”

O femeie gravidă, căreia i-a fost rău o noapte întreagă, ne-a povestit că nici măcar nu se mai putea duce la toaletă fiindcă era mizerie. „M-aş fi dus, dar călcam în gunoaie. Mirosea îngrozitor, iar mie îmi era rău, fiindcă am opt luni de sarcină”, ne-a povestit Maria Covrig.

„Nu mai pot, e o mizerie de nedescris. Nu ne-au dat mâncare cum s-au lăudat, ci doar grisine, napolitane şi apă. Ne-au adunat la grămadă. Nici nu mai ştiam care încotro merge”, a completat Marius Martin (26 de ani), un alt călător. Disperaţi, oamenii au lipit pe geamurile unui vagon o bucată mare de hârtie pe care au scris „Trenul groazei”.

DRAME pe drumurile din Romania. Un barbat a murit intr-o masina ingropata in zapada. 26 ianuarie 2012

La nivel naţional, în acelaşi interval s-au mai înregistrat 8 decese în judeţule Argeş, Buzău, Satu Mare, Hunedoara, Prahova şi Dolj (3 decese). De la avertizarea de “cod galben de ger” emisă de meteorologi şi până în prezent, la nivel naţional au fost înregistrate 22 decese din cauza hitopermiei severe. Declaratie pe data de 2 februarie 2012

Si lista poate continua, asa cum lista victimelor va creste.

E adevarat ca nu ne putem lupta cu furia naturii, dar putem interveni.

Probleme si solutii.

In cazul sportivilor romani salvarea a venit de la : “Coşmarul celor nouă fotbalişti ai Oţelului a luat sfârşit ieri. Nu datorită unei soluţii găsite de autorităţi, ci fiindcă preşedintele gălăţenilor, Marius Stan, s-a folosit de relaţiile sale din lumea fotbalului. „Patronul Astrei, domnul Ioan Niculae, ne-a ajutat. Un elicopter de-al dânsului i-a transportat pe jucători la Bucureşti, în două tranşe“, a dezvăluit Stan.

Odată ajunşi în Capitală, Alejandro Viglianti, Cristian Sârghi, Silviu Ilie, Samuel Cojoc, Valentin Munteanu, Cristian Brăneţ, Cornel Râpă, Ionuţ Neagu şi Sergiu Costin au povestit prin ce au trecut în „trenul groazei”. „Iniţial, am crezut că totul se va rezolva rapid, însă odată cu trecerea orelor am realizat gravitatea situaţiei. La un moment dat, am rămas fără apă, iar oamenii au ieşit pe câmp, au adunat zăpadă şi au topit-o în tren ca să se hidrateze”, a spus Sârghi.”

Deci a fost simplu, s-a folosit un elicopter privat.

Ma intreb acum, de ce autoritatile nu au trimis echipaje sa-i ajute pe cei inzapeziti. Sa-i ia cu elicopeterele. Daca nu pe toti, cel putin cazurile urgente. Cu toate ca in cazuri de urgenta trebuie gasite solutii pentru a-i ajuta pe toti.

„Nu ne-au dat de mâncare”

O femeie gravidă, căreia i-a fost rău o noapte întreagă, ne-a povestit că nici măcar nu se mai putea duce la toaletă fiindcă era mizerie. „M-aş fi dus, dar călcam în gunoaie. Mirosea îngrozitor, iar mie îmi era rău, fiindcă am opt luni de sarcină”, ne-a povestit Maria Covrig.

„Nu mai pot, e o mizerie de nedescris. Nu ne-au dat mâncare cum s-au lăudat, ci doar grisine, napolitane şi apă. Ne-au adunat la grămadă. Nici nu mai ştiam care încotro merge“, a completat Marius Martin (26 de ani), un alt călător. Disperaţi, oamenii au lipit pe geamurile unui vagon o bucată mare de hârtie pe care au scris „Trenul groazei”.

 

Este foarte usor sa scoti din burta cifre care sa spuna ca  va majora veniturile. Romania nu are probleme doar cu veniturile.ger

Romania are foarte multe boli si toate sunt la fel de grave.

Ce-si doresc romanii?

  • un sistem sanatos de sanatate
  • un sistem sanatos de invatamant
  • un sistem sanatos de pensie
  • un sistem sanatos social
  • un sistem sanatos industrial si agricol
  • un sistem sanatos economic
  • un sistem sanatos al justitiei
  • un sistem sanatos bancar
  • un sistem al autoritatilor mai putin birocrat si care sa vina cu adevarat in sprijinul si sustinere poorului roman.Un sistem care sa nu te umileasca, care sa nu-ti lezeze drepturile la libera exprimare, un sitem caruia sa-i pese cu adevarat de strigatele cetateanului.
Exercitiu de imaginatie.
Te duci la primarie in audienta pentru a rezolva o problema legat de chiria apartamentului in care stai. O sala mare, curata, moderna, computerizata. Te duci la receptie si iei bilet de ordine. Te asezi pe scaun, urmarind monitoarele care iti arata timpul de asteptare si care anunta scris si vorbit urmatorul client. Daca esti cu copilasul, acesta se poate juca intr-un spatiu special amenajat, cu jucarii, televizor. Toaletele sunt impecabile si dotate cu tot ce trebuie: in cazul persoanelor cu handicap de toaleta speciala, pentru mamicile cu bebelusi, mese speciale pentru a-i schimba.
Parintele poate accesa siteul primariei direct, care este bine pus la punct. La un momenta dat, esti strigat.  Te prezinti la birou, ai o discutie privata cu oficiantul de acolo, care iti multumeste ca ai asteptat si-si cere scuze daca ai asteptat prea mult (5-10 minute). Explici problema, ti se iau datele, esti consiliat pe loc si se da imediat drumul la dosar.
Am uitat sa spun: sunt cazuri in care primaria plateste chiria total sau partial.
Ai nevoie de consiliere juridica? Nimic mai simplu. Accesezi siteul primariei sau te  duci direct la primarie unde ti se da o adresa a unui serviciu gratui tot din cadrul primariei. Iti faci programare, ai discutie telefonica legat de problema ta si esti invitat de catre oficiantul respectiv cu toate documentele sa ii prezintit cazul. Ajuns acolo, cu legile in fata esti sfatuit ce anume sa faci: indiferent ca este vorba de un conflict de munca, probleme cu propietarul, cu vecinul sau stiu eu ce alta problema poate apare. Serviciul este gratuit. Nu stii sa scrii? Nu-i nici o problema, oficiantul respectiv te ajuta sa o faci.
Nimeni nu te jigneste, nu te umileste.
El este pus acolo sa ajute.
O sa vorbim si despre sistemul de sanatate sau invatamant si sa nu uitam politia care este acolo pusa pentru a proteja si a salva.
Asa ca dl Mihai Razvan Ungureanu, tinerii nostrii guvernanti, mai usor cu mesajele sforaitoate legat de cresterea veniturilor si veniti cu solutii concrete pentru probleme reale ale  Romaniei daca vreti totusi sa fiti credibili.
Maddie Ancuta

 

 

 

 

 

 

 

1 comment

  1. Pingback: Articole promovate din grupul nostru de pe Facebook (2) |

Comments are closed.