Romani in lume

Turneul Operei de St​at din Brasov in Reg​atul Norvegiei 12-15​ martie 2013​

ambasada romaniei OsloAmbasada României la Oslo are plăcerea de a anunţa turneul Operei de stat din Braşov în Regatul Norvegiei cu piesa „Nunta lui Figaro” (dirijor: Traian Ichim, regia: Carmen Dobrescu). Turneul face parte dintr-un periplu european mai amplu şi se desfăşoară în contextul aniversării, în 2013, a 60 de ani de existenţă a Operei din Braşov.

Programul reprezentațiilor în Norvegia este următorul:

1. Drammen, 12 martie 2013, DrammensTeater, ora 19:00

Info: http://www.drammensteater.no/index.php/program/detalj/figaros_bryllup

2. Lillestrom, 13 martie 2013, Kultursenter, ora19:00

Info: http://www.lillestrom-kultursenter.no/nyheter/glad-i-opera/

3. Skien, 14 martie 2013, Ibsenhus, ora 19:30

Info: http://www.ibsenhuset.no/no/kulturprogram/Figaros+bryllup.9UFRHWWG.ips

4. Stavanager, 15 martie 2013, Konserthus, ora 19:30

Info: http://www.stavanger-konserthus.no/event/?event=21218

Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, la sfârşitul secolului al XVIII-lea. Libretul aparţine lui Lorenzo de Ponte, după comedia cu acelaşi nume a lui Beaumarchais. Premiera a avut loc în 1786, la Viena.

În „Nunta lui Figaro”, Beaumarchais denunţă cu o profundă revoltă justiţia coruptă şi libertăţile pe care şi le iau cei puternici. Confruntarea dintre Figaro şi Contele Almaviva este de fapt confruntarea dintre două clase sociale. Contele pune justiţia în slujba capriciilor, a goanei după voluptate, justificându-şi abuzurile prin poziţia socială privilegiată. „Nunta lui Figaro”, opera lui Mozart, rămâne, în esenţa ei, o comedie, cu multe încurcături, conflicte, deghizări, înşelătorii, demascări… toate încheiate însă în mod fericit.

Turneul Operei din Braşov în Regatul Norvegiei reprezintă o excelentă oportunitate de prezentare a talentelor româneşti din domeniul liric, cu o operă de referinţă din repertoriul universal. Suntem convinși că turneul va contribui la proiectarea în rândul melomanilor norvegieni şi în faţa unui public avizat a imaginii unei Românii moderne, conectată la valorile culturale europene şi mondiale.

Persoanele interesate de spectacole sunt rugate să-şi rezerve din timp bilete, direct la locaţiile unde vor avea loc concertele.

Mai multe informaţii în legătură cu Opera din Braşov pot fi obținute accesând  următoarea adresă electronică: http://www.opera-brasov.ro/

Ambasada Romaniei la Oslo

 

mai multe in Romani in lume