Top Secret

Teleportati in a patra dimensiune.

teleportare

Teleportati in a patra dimensiune? Adevaruri care nu pot fi explicate

Iată o întâmplare ciudată care, ca toate întâmplările ciu­date, începe în mod cât se poate de banal.

Intr-o zi de iunie a anului 1968, doctorul şi doamna Gerardo Vidal din Maipu, Argentina, se duseseră la Chascomus pentru a lua parte la o reuniune de familie. Ei erau însoţiţi de un alt cuplu din Maipu, nişte vecini apropiaţi familiei.

Toţi au plecat acasă în aceeaşi zi, noaptea târziu, cu două maşini diferite. Văzând că soţii Vidal nu mai sosesc, vecinii lor, de teamă să nu li se fi întâmplat ceva, au făcut cale întoarsă, parcurgând din nou, în sens invers, cei o sută douăzeci de kilometri până la Chascomus. Nu i-au găsit nici pe soţii Vidal, nici maşina lor. Intorşi la Maipu, au telefonat la spitale dar fară nici un rezultat.

Patruzeci şi opt de ore mai târziu, senor Rapallini, la care avusese loc reuniunea, a primit un telefon interurban din Mexico. Era doctorul Vidal, care i-a spus că el şi soţia lui erau sănătoşi şi se pregăteau să ia avionul pentru a se întoarce la Buenos Aires. Apoi i-a cerut rudei sale să vină să-i ia de la aeroport.

Prietenii şi rudele celor doi s-au dus la aeroport, unde au asistat la coborârea din avion a soţilor Vidal, care pur­tau aceleaşi haine ca cele cu care fuseseră văzuţi cu câteva seri în urmă. Doamna Vidal părea deosebit de tulburată şi a trebuit să fie transportată într-o clinică unde i s-a diag­nosticat ceea ce presa va numi „o criză nervoasă violentă“.

Doctorul Vidal a facut apoi relatarea incredibilă a ceea ce li se întâmplase în cele două zile precedente. A povestit că întorcându-se acasă, intraseră într-o ceaţă groasă, atât de groasă încât totul devenise negru. Apoi, brusc, se po­meniseră în plină zi.

Se aflau pe un drum pe care nu-l cunoşteau. Doctorul Vidal coborâse din maşină şi băgase de seamă că vopseaua de pe caroserie fusese în întregime arsă.

Strigaseră atunci un automobilist ca să afle unde se găseau şi li s-a spus că în apropierea oraşului Mexico. După aceea se duseseră la consulatul argentinian din Mexico unde li s-a explicat că trecuseră două zile de la traversarea lor prin ceaţă.

Cazul a făcut multă vâlvă în Argentina.

Publicaţia La Razon remarcă faptul că, în ciuda haloului fantastic care pare să învăluie relatarea soţilor Vidai, anumite detalii dau de gândit: internarea doamnei Vidal în clinica de la Buenos Aires, confirmarea sosirii soţilor cu un avion venind direct de la Mexico, dispariţia maşinii, intervenţia consu­latului, seriozitatea cu care a tratat acest incident poliţia din Maipu, telefonul primit de familia Rapallini de la Mexico.

In revistele de specialitate puteti gasi mai multe date despre cazul Vidal, un caz celebru

Leave a Reply