Politichie

Situaţia cetăţeanului român Topoleanu Mircea Ioan arestat- Ciudad de Mexico

Ministerul Afacerilor ExterneComunicat de presă referitor la situaţia cetăţeanului român Topoleanu Mircea Ioan

 

În urma demersurilor repetate ale Ambasadei României la Ciudad de Mexico, pe baza instrucţiunilor Centralei MAE, în data de 9 decembrie 2012, autorităţile mexicane au informat, telefonic, misiunea noastră diplomatică cu privire la scoaterea de sub acuzare a cetăţeanului român Topoleanu Mircea Ioan, reţinut la 1 decembrie 2012, cu ocazia violenţelor înregistrate la  ceremonia de transfer al puterii executive federale.

 

În contextul demersurilor întreprinse de partea română, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a transmis omologului său mexican o scrisoare prin care solicita sprijinul pentru clarificarea cu celeritate a situaţiei cetăţeanului român.

 

Potrivit celor comunicate de reprezentanţii Penitenciarului de detenţie, cetăţeanul român a fost transferat, în cursul aceleiaşi zile, în custodia Institutului Naţional de Migraţie, în vederea reglementării dreptului de şedere pe teritoriul mexican. Menţionăm faptul că cetăţeanul Topoleanu Mircea Ioan depăşise perioada legală de şedere conferită de către autorităţile mexicane.

1 comment

  1. Pingback: Cazul cetăţeanului român Topoleanu Mircea Ioan

Comments are closed.