Romani in lume

“Salut, eu sunt Petru Adrian Dogaru, am 5 luni şi sunt diagnosticat cu cancer”.

apel umanitarIntr-o dimineata am primit un mesaj pe pagina radioului. Cand am deschis mesajul zambetul minunat al unui baietel a rasarit  printre randuri si cateva randuri din partea celei care a trimis mesajul.

“Salut, eu sunt Petru Adrian Dogaru, am 5 luni şi sunt diagnosticat cu cancer”.

 “Tratamentul va dura 9 luni şi costă 150.000 euro. Când voi fi mare, voi scrie o scrisoare de mulţumire pentru fiecare donaţie de minim 1 Euro.” (Sursa: Gandul.info)

 Pentru a citi articolul integral, accesati:

http://www.gandul.info/stiri/cea-mai-pretioasa-scrisoare-din-lume-costa-doar-1-euro-cum-poti-avea-scrisoarea-lui-petru-10892594

Sunt momente in viata cand anumite cuvinte te lasa fara respiratie, le simti incarcatura, simti parca si tu durerea celui care le-a scris.

Habar nu am ce poate fi in sufletul unui parinte care are un copil bolnav. Stiu ca prietenii mei, cei care sunt parinti, sunt ingrijorati de la o simpla raceala a copilului lor. Prietenii mei, insa, din fericire pentru ei, nu trec prin ce trec  in aceste clipe Gabriela şi Adrian Dogaru.

Cancer? Un cavant pe care il auzim tot mai des…

Despre cancer auzim din ce in ce mai multe in ultima vreme, citim cum sa ne ferim, citim cum sa evitam aparitia lui mancand sanatos, renuntand la fumat sau facand mai multa miscare.

Si totusi… ce refuzam poate sa intelegem este ca aceasta boala poate lovi oricand, oricat de mult ne-am proteja. Cum altfel sa imi explic de ce un copil de 5 luni este diagnosticat cu cancer?

Sa dau vina pe soarta? Sa imi spun ca Dumnezeu ii incearca pe parinti? Sa deschid un ziar in care sa citesc ceva relaxant pentru a uita de acest copil? Pe care oricum nu il cunosc…

 Petru Adrian are doar 5 luni, are o mama care a avut grija de ea in timpul sarcinii, are un tata care l-a dorit enorm de mult. Si o boala ingrozitoare care pentru a fi trata, costa. Costa enorm.

In total 150.000 de euro, pentru 9 luni, atat cat va dura tratamentul la o clinica in Germania.

 

Petru Adrian Dogaru, s-a nascut pe 6 decembrie 2012.

Luna aceasta, la varsta de 5 luni, a fost diagnosticat cu o forma extrem de agresiva de neuroblastom (tumora maligna a glandei supra-suprarenale). Intrucat aceasta este o afectiune foarte rara, iar un diagnostic, si mai ales un tratament adecvat si urgent nu poate fi oferit in tara, parintii lui Petru, Gabriela Dogaru si Adrian Dogaru, au plecat de urgenta in Germania, la o clinica specializata din Koeln acolo unde Petru Adrian trebuie sa inceapa de urgenta tratamentul!

Cu ajutorul unei fundatii, parintii au primit suma de 15000 de euro, suma care a acoperit doar partea de analize. In urma acestor analize, s-a facut un plan de tratament si Petru Adrian va fi nevoit sa stea internat intr-un spital din Germania 9 luni pentru a fi supus intregului tratament.

Pe langa costurile destinate procedurilor medicale, pe toata perioada internarii, familia va avea nevoie de sprijin financiar pentru medicamente, interventii, si spitalizare. Petru Adrian are sanse sa se vindece, cu tratamentul adecvat, insa parintii au nevoie de ajutor finaciar!

Va rog din suflet sa nu ramaneti indiferenti si sa faceti o donatie in urmatoarele conturi:

 

RO22INGB0000999900919881 RON
RO95INGB0000999901538785 EURO, cod swift : INGBROBU
Nume posesor cont: DOGARU ROXANA GABRIELA

Pentru mai multe informatii puteti accesa:

http://savepetru.wordpress.com/

 Nu il cunosc pe acest copil, imi doresc insa sa aud in curand ca este la tratament si ca totul este bine. Nu pot insa sa fac mai mult decat sa donez si eu o suma mica, sa scriu despre el si sa distribui mai departe povestea lui.