Politichie

Recomandări MAE alegeri pentru Camera Deputaţilor şi Senat 2012 – informaţi-vă din timp

alegeri parlamentare 2012Recomandări MAE alegeri pentru Camera Deputaţilor şi Senat 2012 –

 informaţi-vă din timp

 

 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care se află în străinătate să se informeze din timp asupra documentelor pe baza cărora se poate vota, a adreselor secţiilor de votare unde pot vota, a intervalului orar în care pot vota, precum şi a altor elemente de interes. Toate aceste informaţii se regăsesc pe site-ul MAE, în cadrul secţiunii special dedicate alegerilor parlamentare: http://www.mae.ro/alegeri-parlamentare-2012 şi pe site-urile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate.

În acest sens, MAE recomandă cetăţenilor români să acceseze „Ghidul alegătorului român din străinătate”, link:

http://www.mae.ro/sites/default/files/file/alegeri_legislative_2012/ghidul_alegatorului_roman_din_strainatate.pdf rubrica „Întrebări frecvente” din cadrul aceleaşi secţiuni, lista secţiilor de votare din străinătate:

(http://www.mae.ro/sites/default/files/file/alegeri_legislative_2012/2012.12.06_sectii_de_votare_adrese_ora_16_45.pdf)  sau să solicite mai multe informaţii direct misiunilor diplomatice ale României din străinătate.

Reamintim totodată că Ministerul Afacerilor Externe va pune în funcţiune începând de sâmbătă, 8 decembrie, ora 9.00, un telefon verde la numărul 0800800407 (apel gratuit indiferent de ţara de apelare), la care pot fi oferite informaţii utile cetăţenilor români din afara graniţelor, legate de alegerile parlamentare din 9 decembrie. Numărul de telefon va fi pus la dispoziţie tuturor celor interesaţi până luni, 10 decembrie, în regim de permanenţă.

 

comunicat MAE