Politichie

Reactii privind criza din Mali.

Comunicat de presăprivind criza din Mali

   

România îşi exprimă profunda preocupare cu privire la recentele evoluţii ale situaţiei din Mali, generate de operaţiunile militare lansate de grupările rebele radicale din nordul acestei ţări.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene, dedicată crizei din Mali, care se va desfășura la 17 ianuarie la Bruxelles.

MAE condamnă cu fermitate acţiunile grupărilor teroriste care susţin violenţa şi extremismul religios şi conduc la amplificarea riscurilor de destabilizare pentru întreaga regiune sub-sahariană. MAE salutăsprijinul acordat de Franța autorităților de la Bamako.

România se pronunţă în favoarea unei conlucrări internaţionale active, alături de autorităţile maliene, în vederea restaurării ordinii constituţionale şi a stabilităţii în Mali, în acord cu poziţia exprimată de Uniunea Europeană şi în spiritul deciziilor adoptate de ONU şi de Uniunea Africană.

România acordă o importanţă deosebită respectării valorilor democratice, toleranţei, statului de drept, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului Mali.

1 comment

  1. Pingback: Repatrierea din Siria a unui grup de 10 cetăţeni români şi sirieni

Leave a Reply