Viata in UK. Londra

Intarzieri prelucrarea acte Home Office

Blue card

Intarzierile cu care se proceseaza datele romanilor si bulgarilor la Home Office au devenit cel putin ingrijoratoare daca nu chiar discutabile.

Si asta deoarece la ora actuala se prelucreaza datele din decembrie 2011, termenul de 6 luni fiind deja depasit. De ce s-a ajuns aici ? De ce sistemul birocratic al Marii Britanii nu mai face fata ? Ori poate ca ar face fata, dar anumite directive neoficiale au fost transmise catre institutiile britanice in legatura cu situatia romanilor si bulgarilor? Daca la aceste intarzieri adaugam si faptul ca pentru un simplu cont bancar (basic account) romanii nu mai pot aplica fara sa prezinte Registration Certificate ori alte acte doveditoare, atunci incepem sa avem imaginea graitoare a faptului ca undeva, acolo sus, cineva nu ne iubeste si face orice ii sta in putinta sa incalce dreptul fundamental , stipulat prin Tratatul de la Maastricht, al cetatenilor romani de a muncii sau stabilii oriunde in spatiul european. Obtinerea unei programari pentru depunerea personala a dosarului la oficiul Home Office-ului din Croydon necesita multa determinare si perseverenta in conditiile in care timpul de procesare a dosarelor trimise prin posta depaseste perioada de sase luni pentru multe din aplicatiile transmise,si de aceea este indicat ca in cazurile urgente sa se obtina o programare la Croydon pentru solutionarea dosarelor.
Regulile de obtinere a dreptului de munca in calitate de angajat in Marea Britanie sunt stricte, insa unde este strictetea in cazul procesarii, la nivel temporal a cererilor cetatenilor romani?
Se pare ca pentru a reusi sa obtii o programare pentru depunerea cererii de obtinere a unui certificat de inregistrare la oficiul din Croydon trebuie sa suni la numarul de programari dimineata intre orele 8.30-9.00 sau sa incerci sa gasesti o programare online noaptea imediat dupa ora 0.00.
Programarile telefonice pot fi facute sunand la numarul de telefon: 0870 606 7766.

 

Mihai Dragan

 

1 comment

 1. admin Post author

  Eu personal am trimis actele prin posta, cu special delivery, dupa ce am pierdut timp si bani incercand sa-i contactez telefonic pentru o programare. E adevarat ca dosarul meu a fost foarte repede solutionat, in aproximativ 1 luna si jumatate.
  Am trimis toate actele in original, am trimis tot ce mi-au cerut ei. In cazul in care esi sunt nelamuriti veti fi sunati si intrebati sau vi se vor cere acte suplimentare.
  Una peste alta, actele se proceseaza mult mai greu acum.

  mai multe date si pe site-ul lor

  http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/

Leave a Reply