Politichie

Evitarea folosirii paşapoartelor temporare româneşti pentru călătorii în Emiratele Arabe Unite

Evitarea folosirii paşapoartelor temporare româneşti pentru călătorii în Emiratele Arabe Unite

 stiri externe

 

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în Emiratele Arabe Unite asupra faptului că au nevoie de viză de intrare, indiferent de scopul călătoriei şi de tipul paşaportului deţinut (paşaport simplu/simplu electronic/diplomatic/de serviciu).

Indiferent de tipul de viză solicitat (afaceri, angajare, turistic, vizită, studii etc.), se va evita  utilizarea paşaportului temporar, întrucât poliţia de frontieră locală nu permite intrarea pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite a titularilor acestui tip de paşaport, chiar şi în condiţiile existenţei unei vize de intrare valabile.

De asemenea, toate tipurile de documente de călătorie folosite de cetăţenii români pentru deplasarea în această ţară trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni.

Pentru mai multe informaţii cu privire la condiţiile de intrare în această ţară, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii web (www.mae.ro), «Sfaturi, alerte de călătorie», rubrica «Condiţii de călătorie».